Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy zajlik az elvonókúra?

Hogy zajlik az elvonókúra?

Figyelt kérdés
A ex/barátom kábítószerezik. Mondtam neki ha nem megy elvonóra, akkor végeztunk. Most be is ment, azota nem tudok rola semmit. Nem lehet ot hívni, látogatni stb., csak a szuleinek. Nem tudom meddig fog ez így még tartani. Nagyon hiányzik, és már bánom h bekuldtem! Csak jot akartam neki...
2009. jan. 16. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen drogra szokott rá. Mit tolt a srác?

Egyébként ne sajnáld, jót tettél vele, hogy elhajtottad. Nagyon is jót!

2009. jan. 16. 21:04
 2/8 A kérdező kommentje:
pervitin/speed
2009. jan. 16. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Az amfetamin származékok nem túl barátságosak, sajnos van fizikai tünet is, de még mindig sokkal jobb mintha kókaint vagy ne adj isten ópiát származékot (heroin) szedett volna. Ez utóbbiról igazából le sem lehet szokni.

A lényeg a következő: A függőség szintjétől függően vagy teljes megvonás azonnal, vagy adják neki a szert orvosi tisztaságban egyre csökkenő mennyiségben. Közben kap nyugtatókat, pl. benzó származékot (rivotril, xanax) és antidepresszánst.

A speed mellékhatása sajnos a depresszió (már ha nem szedi), ezért elég szar lesz a srác hangulata.

Nagyon sokat fog aludni a srác. Ha szerencséje van, akkor nagy részét átalussza és nem szenved sokat.

Idővel ahogy feltisztul az agya a benzó származékokhoz is hozzászokik a teste és elkezd hatni az antidepresszáns (kb. 2 hét) akkor sokkal jobban fogja magát érezni. Picit elhasznált benyomását kelti, de végre nem lesz igazán rabja a szernek.

Nem tudom hova ment a srác, a péterfyben a krízisintervención pl. ki-be lehet menni bátran, de bármilyen szabályszegés eseté azonnal repülsz. A nyírőbe nem tudom hogy van. Viszont akárhogy is, ha az első két hétben van még, akkor nem ajánlom, hogy látogasd mert nem túl szép látvány most.

Két hét után szerintem beengednek majd téged is.

Ne aggódj miatta, az amfetamin bár elég randa szer, de nem annyira, hogy totálisan leépüljön. Nagyon sokat segítettél neki, hogy rávetted az elvonóra. Aztán támogasd amennyire erődből telik, szeresd nagyon és segíts neki teljes életet élni. Hidd el, kis szerencsével hosszú és boldog kapcsolatotok lesz.

Példát vehet rólad sok nő, van aki ilyenkor kérdés nélkül lelép és még csak nem is aggódik a bajba jutott srác miatt. Légy magadra büszke.

2009. jan. 16. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
A válaszolótól kérdezném, hogy szakember vagy érintett?
2009. jan. 16. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Az egyik osztályon feküdtem két hetet más okból. Ezek gyakran vegyes osztályok, ahova tesznek be más súlyosabb eseteket is. Egyik oldalamon egy heroinfüggő feküdt, a másikon egy alkoholista, velem szemben meg egy súlyos játékgépfüggő. Elég sokat beszélgettünk és egyes szerekről tudok egy s mást, mivel én is kaptam őket, igaz más célból.
2009. jan. 16. 21:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Értem, köszi!
2009. jan. 16. 21:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért képtelen leszokni egy barátom a marihuánás cigiről??? 10 éve csinálja, és mindig ígérgeti, hogy leszokik, de minden áldott nap szív :( Mit tehetnék érte?

Csak a fű érdekli...

2009. jan. 19. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

hát eddig ahány ismi benn volt, csak mégroncsabbként tért haza:S

elvezsett belőlük a szeretet meg úgy minden érzelem, drogozni bár nem drogoznak, de előhalottak..nem tudom h jót tettél e vele. Biztos van ellen pl is. és volt barátom fejét "istenjó" dumával tömték, na hát az kiidegelte mégjobban:S

2010. febr. 22. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!