Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség! Ez mi lehet?

Segítség! Ez mi lehet?

Figyelt kérdés
Olyan dolgokra amelyeket nagyon várok, például születésnap, meg nemsokára születik az unokatestvérem. Mindig olyan jut eszembe, meg olyan érzésem van hogy valami rossz fog történni, öngyilkos leszek, meg h valami biztos történni fog ami rossz. De ezt nem akarom. Egy éve kezdődött, amikor egy sajátszervezésű fesztiválom előtt anyuval összevesztünk, és azt mondta szerinte valami rossz fog történni és akkor éreztem ezt először, hogy a fesztiválig, lehet öngyilkos leszek, meg ilyenek, És azóta mindig. Mi lehet? Köszi hogy elolvastad, és a választ is.
2010. nov. 30. 10:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Tereld ezeket a rossz beidegződéseket.Anyukám is mindig ilyen jó előrelátó, ha komolyan venném a mondásait,már rég megbolondúltam volna.
2010. nov. 30. 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne feledd,amit nap mint nap ismételsz,valóra válik.Ha ezután eszedbe jut egy baljós gondolat,azonnal próbáld meg helyettesíteni egy pozitívval.Amit leírtál,az helytelen gondolkodás,túlaggódás következménye.Figyelj,hogy ne váljon önbeteljesítő jóslattá!
2010. nov. 30. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:

az öngyilkosság nem "történik", hanem csinálod, nagy különbség

fordulj pszichiáterhez

2010. nov. 30. 11:57
 4/7 A kérdező kommentje:
de mindenről öngyilkosság jut eszembe. Kényszergondolat??
2010. nov. 30. 12:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, úgy néz ki, hogy kényszergondolat, bár nem vagyok orvos, de minden bizonnyal az. ha sok szenvedést okoz, fordulj orvoshoz. Jobbulást!
2010. nov. 30. 15:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Még vmi, ezek a kényszergondolatok üldöznek, de nyugodj meg, mert sose teszed meg amiket gondolsz, csak a gondolatokon őrlődsz. nekem is voltak már kényszergondolataim, tudom milyen :S De az megnyugtatott, hogy sose teszem meg, ezek csak gondolatok.
2010. nov. 30. 15:46
 7/7 A kérdező kommentje:
igen. Ez engem is megnyugtat, meg egyéb dolgok is megnyugtatnak amikor valami olyanra gondolok, vagy olvasok ami elijeszt az öngyilkosságtól, az megnyugtat...!
2010. nov. 30. 15:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!