Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jobb lenne meghalni?

Jobb lenne meghalni?

Figyelt kérdés

Mielőtt belekezdene bárki is nem tini vagyok , nemrég multam 32 .

Semmi értelme az életemnek , már töbször gondoltam öngyilkoságra tudom hogy gyávaság de már nem birom elviselni az életett. Nincs családom mindenkim meghalt , barátnőm van de ő sem szeret már igazán. Bármibe kezdek az életben balul sül el egyszerüen nem történnek velem jó dolgok. Az az igazság semmi nem köt már az élethez... 32 évessen semmi nincs ami miatt lenne értelme élnem...

Sokat gondolok rá hogy felkötöm magam és azt hiszem meg is teszem nem félek a haláltol felkészültem rá...

2010. nov. 15. 15:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Ha egyedül nem megy, hogy jobb kedvre derítsd magad, keress fel egy szakembert, ahogy az egyik válaszoló írta. Azért remélem sikerül magadnak is, de van megoldás, ha más nem, kapsz egy gyógyszert, de mindenképp van megoldás, csak meg kell találni.
2010. nov. 15. 16:36
 22/34 anonim válasza:
Valahogy próbálj kitartóbb lenni,nemtudom,hogy én is mindig csak azt hajtogatom,jobb lesz jobb lesz,csak ugy lesz egyszer
2010. nov. 15. 16:40
 23/34 A kérdező kommentje:

Hidd el mindent megpróbáltam. Örülök azért hogy tudtam veletek erröl beszélni és köszönöm a tanácsokat.

Talán más körülmények között én is reménykednék hogy talán jobblessz egyszer de már tudom hogy nem.Én már eldöntöttem

2010. nov. 15. 19:31
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
Rosszul jár az agyad, az a baj, ezt hívják depressziónak. Van kémiai magyarázata a dolgoknak, amire gyógyszer kell. Úgy látom, nem tudod értékelni az élet apró örömeit, én elkezdtem antidepresszánst szedni, bár nekem mindenem megvolt, család stb, de mégis öngyilkossági gondolataim voltak. Bár lehet, hogy nálad tényleg csak lelki alapon van, amire jó a pszichológus. Ha beteg egy szerved, meggyógyítanád, vagy hagyd, hogy meghalj? A depressziónak pont ez a veszélye, hogy nem érzed át a dolgok lényegét, ez egy gógyítható állapot. Az élet szép! Én ezzel a mondattal nyugtattam magam folyton, mindig visszaemlékeztem arra időszakra amikor jól voltam, most, hogy újra kezdek visszarázódni, újra ezt az érzést érzem, sétálok az utcán és örülök, hogy visszatértem az életbe, újra úgy tudok gondolkodni, ahogy régen.
2010. nov. 15. 20:54
 25/34 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ha nem kezelsz egy betegséget, súlyos következménye lehet, pl halál, a depresszió is ilyen, csak ott az öngyilkosság a következmény. Úgy látom, az a legnagyobb baj, hogy nincs senkid, akivel megoszthatnád a gondolataidat, azért is írtál ide, hogy vkivel tudj beszélgetni az érzéseidről. Az állapotodra (nem feltétlenül mondom betegségnek, inkább állapot) a legjobb megoldás lenne, ha keresnél vkit, akár innen, szerintem itt sok olyan ember van, aki hasonló helyzetben vagy mint te. Vegyétek fel a kapcsolatot, és lesz egy "netes" barátod. Nem a legjobb, de jobb a semminél. én is voltam úgy, hogy felvettem vkit és jól kibeszéltük az adott problémánkat, és már ez sokat segített.

A másik megoldás pedig az háziállat lehet. Az 100százalék, hogy ő nem fog téged elhagyni, mindig szeretni fog, felelősséggel fogsz tartozni iránta, lesz vki aki miatt érdemes élni. Sokszor nekem is a háziállataim adnak erőt. Annyi gazdátlan állat van, fogadj örökbe egy kutyát vagy macskát, megmentesz egy életet, máris hasznosnak fogod magad érezni és a kis állat is talál egy gazdát, egy új életet.

2010. nov. 15. 23:18
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodjunk higgadtan.

Azt írod, hogy nincs családod, meg senkid, és semmi jó nem történik veled. Tényszerűen csak ennyit írsz, ez így nulla. Na most ha az életed pont nullát ér, tehát az első kockán állsz, akkor semmi okod meghalni. Ugyanis a halál egy nagy nulla (pont olyan, mint mielőtt megszülettél volna, azaz semmilyen), és egyik nullát cserélnéd egy másikra. Azzal a különbséggel, hogy az életed a nullánál egy kicsit többet ér, ki lehet belőle hozni ezt-azt.

Most kellene elkezdeni élni. Ez úgy történik, hogy nincs családod, OK, ez a téma lezárva. Ezt tudod, nem kell megint és megint elmondani magadnak, hogy nincs. Nem voltak sikereid sem, ezzel sem kell foglalkozni, ez is a múlt. Mid van? Vannak pl. érzékszerveid, gondolom, van füled, tudsz olvasni stb.

Akkor miért nem raksz fel egy jó zenét, és figyelsz oda? (Mozartot, Beethovent, Brucknert - mikor hallgattál utoljára jó zenét órákon át, oda is figyelve?) Miért nem mész el sétálni? Ha úgyis minden mindegy, és nulla az élet, akkor miért nem veszel egy jó könyvet és kezded olvasni? Ha már úgyis mindegy, akkor olvashatsz még egy jót, nem? Vagy megnézhetsz egy filmet is (egy jó filmet, mondjuk Tarkovszkijt, Bondarcsukot, Tarrt...)

Az, hogy eljutottál arra a pontra, hogy az életed semmit sem ér, azt jelenti, hogy szabad vagy, mert semmi sincs, amiért görcsölnöd kell, hogy jaj, csak el ne veszítsd. Tehát mostantól szabad vagy, fel vagy oldozva, azt csinálsz, amit akarsz. Félned már semmitől sem kell, hiszen meg akartál halni, nem? Szóval még a haláltól sem. Mostantól oda mész, ahova akarsz, és azt csinálod, amit akarsz. Javaslom, fedezd fel az irodalmat, a festészetet, a sportokat, fedezd fel a természetet, esetleg fedezd fel az embereket, ismerkedj, de soha ne tűzz ki célokat, ne akarj semmit. Csak próbálj meg odafigyelni, próbáld meg látni a dolgokatm érezni stb., és ne gondolkodj.

Az élet elsősorban élményekből áll, nem abból, hogy kinek milyen sikerei voltak, meg elmondhatja-e magáról, hogy gazdag ember, hány gyereke van meg ilyesmik, hanem az élet főleg képekből, hangokból, illatokból, ízekből tevődik össze.

A barátnőddel is elmélyíthetnéd a kapcsolatot, ha már úgyis hullajelölt vagy, miért ne?

Igazából észre kellene venned, hogy az életed pont most van fordulóponton, ahonnan kezdve egészen érdekes irányokban mehet tovább, mert most már tényleg az leszel, aki lenni akarsz és azt csinálod, amit akarsz. Nem kell már sikeresnek lenned, nem kell már családdal rendelkezned, hanem elkezdhetsz végre élni. Élni azt jelenti, hogy az ember csinál valamit, lát, hall, érez, nem pedig azt jelenti, hogy "sikeres" meg "gazdag" meg "családja van".

Összesen egy dolog akadályozhat: ha nem tudsz a jelzett módon élni, mert semmiben sem találsz örömöt, nem tudsz odafigyelni semmire, egyszerűen rosszul vagy. Ez betegség (depresszió), amivel orvoshoz kell menni, akárcsak a náthával vagy a bokaficammal.

Ha nagyon pocsék a helyzet, a depresszióra van egy gyors természetes módszer (az esetek 2/3-ában hat): nem aludni. Kb. 24-36 óra folyamatos ébrenlét után lehet, hogy hirtelen megdöbbentően jól fogod magad érezni, ez a depresszió jele, és egyben átmeneti gyógymód is. Próbáld ki!

2010. nov. 16. 05:51
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Le a kalappal az előző bejegyzésért!

Talán nem hiszel benne,de a halál után is nehézségek várják az öngyilkosokat.Ajtó,amin azt hiszed kimehetsz,de csak valami átmeneti,zavarodott,félelmetes helyre jutsz,ahonnan már visszajönnél az életbe is:de nem lehet.

2010. nov. 16. 13:36
 28/34 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez nekem is eszembe jutott, azt se tudjuk mi van a halál után, belegondolni is rossz, a nagy semmiség :S Inkább élni akármilyen szar is.
2010. nov. 16. 14:03
 29/34 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, ugye élsz még??
2010. nov. 16. 15:51
 30/34 anonim ***** válasza:
Szerintem él,mert elgondolkodott remélhetőleg,és rájött,hogy TUD TENNI önmagáért.Vannak visszajelzések a halál utánról(aki nem hiszi,lapozzon)és rendben van az is(úgy értem nincs mitől félni,sőt)kivéve ha idő előtt,önként elmenekülünk...vagy ha rém gonoszak vagyunk
2010. nov. 16. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!