Hallucinálok? Miért látok ilyeneket?
18 éves vagyok és kb. 12 éves korom óta hallucinálok. Azt nem mondom, hogy rendszeresen, de bizonyos időközönként. Kb. az elmúlt 6 év alatt 10-15 között volt a szám, az utóbbi 1-2 évben vált gyakoribbá.
Éjjelente felébredek, és általában arra, hogy különös, ijesztő alakokat látok. 12 éves koromban egy furcsa fehérruhás polipnő (úgy nézett ki) siklott el a fejem felett pár másodperc erejéig. Ez volt az első ilyen dolog. Utána hosszabb szünet következett, nem jelentkezett semmi ilyesmi.
Azóta 3 különböző helyen laktunk már, a mostani a végleges, de mindhárom helyen ugyanúgy halluztam. Mostanában leginkább pókokat és félelmetes alakokat. A legutóbb (kb. 2 hete) egy zöldes arc emelkedett a levegőben és szépen eltűnt a falban, pont ott, ahol egy fényfolt volt, mivel bevilágítottak az utcai lámpák. Ébren voltam, mert mikor láttam, mondtam, hogy "Úristen".
Sokszor történt már olyan is, hogy pókokat képzeltem/láttam. Néha azt, hogy rámhullanak, máskor meg azt, hogy egy hatalmas szőrös kb. kisebb ököl nagyságú pók mászik a párnámon. Akkor fel is keltem, kifutottam a szoba közepére és feloltottam a villanyt, aztán még pár percig az ágyat néztem, nem-e ott van, annyira élethű volt.
Érdekes, hogy ezek után többnyire könnyen visszaalszom, és nem is félek, semmi ilyesmi, ám mégis ébren vagyok, hisz nyitva a szemem. Mi lehet ez? Félálom? Arra is gondoltam, hogy alvásparalízis, de akkor többnyire mozdulatlanok az emberek, én meg tudok mozogni - azt hiszem. Ja és ezek a dolgok kb. 10-15 mp-ig tartanak max.
Mi lehet ez? Már megszoktam, de mégis érdekelne, ki mit gondol és tapasztalt-e már ehhez hasonlót.
Köszönöm annak, aki végigolvassa és értelmesen válaszol!
Sajnos az oldalamon fekve is tapasztaltam ezeket a dolgokat, így kizárt. :S
Utolsónak: Nem szoktam ilyesmiket, bár különös, megmagyarázhatatlan formákat talán már láttam, de azokat az általad felsoroltakhoz nem tudom hasonlítani.
hipnagóg hallucinációk ezek, tök normálisak
alvásiparalíziskor is lehetnek, meg ilyen félálomban lévő állapotban
Olyan jó, hogy rád találtam, én is pont így hallucinálok. Orvoshoz nem merek elmenni, nehogy hülyének nézzenek, sőt, a családom sem veszi komolyan, így nem is beszélek róla.
Nekem este szokott előfordulni, amikor már egyet szenderegtem, vagy már elég hosszan be volt csukva a szemem. Amikor kinyitom,1-2 m-re tőlem látok valamit. Először kb. 8 évvel ezelőtt történt, 1. kisfiam születése után nem sokkal. Ekkor egy érdekesen áttetsző gömböt láttam, amiből ahogy te is leírtad, polip szerű szálak álltak ki,minden honnan, és ezek a szálak hullámzó mozgást
végeztek.
Ilyet láttam azután szivárvány színűben, rózsaszínben, de még feketében is.
Aztán voltak a pókok. Ronda fekete pók, mindig a fejem felett, vagy valahol közel a fejemhez. Párszor hömpölygő füstöt is láttam. Mostanában is szokott ilyen előfordulni. Pár másodpercig látom, azután elhalványodik és eltűnik. Régen nagyon megijedtem a látványtól, egy ideje ha jön a "látnivaló", megfigyelem. Igazából csak azért félek ilyenkor , mert a józan eszem azt mondja, hogy ez nem normális dolog.
Velem egyetlen egyszer történt ilyen, szerintem én is félálomban lehettem.
Úgy volt, hogy háton aludtam és felkeltem kinyitottam a szemem, de még a testem nem kelt fel, nem mozdultam, szal így ezért gondolom, hogy fél álomban voltam, és az ágyam mellől a falon elkezdett felfelé mászni egy pók. És ez ilyen színes pók volt, mint egy játék pók, de nagy és ment fel a plafonra és belebújt a csillárba. És akkor feleszméltem, hogy úristen mi volt ez... Felálltam az ágyra, (akkor már ugye felkeltem, megmozdultam) hogy megnézzem hová tűnt ez a pók, amúgy érdekes, hirtelen én se féltem. És utána jézus ez eltűnt, ott se volt, akkor most álmodtam, mi történt velem, stb.. utána már ugye meg is ijedtem.
De én azért ilyedtem meg, mert nem tudtam, hogy van ilyen alvási paralízis ezt most látom, meg hogy tényleg van ilyen félálomba az emberekkel. Csak ugye 20 éves korom előtt velem soha nem volt ilyen és azóta se. Csak akkor azt hittem, hogy skizofrén leszek vagy mittomén mi történt velem, elborult az agyam vagy mi :DD De hálistennek azóta se volt ilyen, meg végülis most hogy így utána olvastam ez nem is olyan nagy dolog :) Alvás közben az ember agya érdekes dolgokat produkál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!