Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez lehetett...

Szerintetek ez lehetett valamilyen lelki betegség?

Figyelt kérdés

Mikor kb 12-13 éves voltam eléggé szétcsúszott a családom, az anyám alkoholista lett, az apukám alig volt otthon, ha meg otthon volt állandóan veszekedtek az anyámmal, végig görcsben volt a gyomrom, amíg ő itthon lakott. Semmi sem érdekelt, se az iskola, se az addigi hobbim, abba is hagytam, és fizikai tüneteket is produkáltam, hogy ne kelljen csinálnom semmit, és egész nap itthon lehessek. Nem érdekelt a személyes higiénia sem(mármint nem bűzlöttem meg ilyesmi, csak nem érdekelt, ha 2 hétig nem mostam hajat és hasonlók), se az öltözködésem, az akkori barátaimmal megszakadt a kapcsolatom. Az első pánikrohamom is akkor volt, illetve két allergiám is ekkortájt alakult ki.

Akkor ezek nem tűntek fel, nem éreztem, hogy baj lenne, főleg nem lelki eredetű. Teljesen normálisnak éreztem magam, csak állandóan levert voltam meg kedvtelen, érdektelen.

Valamelyik nap visszagondoltam erre az időszakra, így sok év távlatából, és azon gondolkoztam, hogy lehetséges-e, hogy ezek valamilyen lelki eredetű betegség (pl nem túl mély depresszió) tünetei voltak? Az idő múlásával, miután a szüleim külön költöztek és nagyjából rendeződött az életem, ezek a tünetek mind elmúltak, bár még középiskola végén is azt nyögtem, hogy nem tanultam és "kirekedtem" a közösségekből.

2010. nov. 11. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen,ezek a depresszió jelei.
2010. nov. 11. 15:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen,egyértelmű,hogy lelki betegség tünetei voltak.A depresszió sokszor jár pánikrohamokkal.Szorongás is lehetett.Az allergiás tünetek is lehettek lelki eredetűek.
2010. nov. 11. 15:57
 3/3 anonim ***** válasza:
betegségnek nem mondanám, szerintem csak lereagáltad a környezetedet. így hogy el is múltak ezek a dolgok meg főleg... azért nem árt odafigyelned magadra, mert ez a későbbiekben még visszafelé is elsülhet.
2010. nov. 12. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!