Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem ébred fel?

Miért nem ébred fel?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 éves. Pici kora óta, ha zaklatott, fáradt, vagy beteg, akkor alvás problémák jelentkeznek nála. Általában nincs gond az alvással, lefekszik, pár perc múlva úgy alszik, hogy nem ébred fel semmi zajra. Átalussza még a viharos éjszakát is.

Viszont, ha pl beteg, lázas, mint most is, akkor kiabál, nyöszörög, felül az ágyon és nyitott szemmel idegesen forgolódik, felül, feláll... Kommunikál velünk, de nem ébred fel. Hiába beszélünk hozzá, megérti, válaszol, de látszik rajta, hogy alszik. A semmibe néz, a pupillái nem reagálnak, grimaszol, önkéntelen mozdulatokat végez.

Nehezen tudjuk felébreszteni, ha hozzáérünk, rázzuk, megcsípjük nem történik semmi, látszik a szemén, hogy nem reagál.

Nagyon ijesztő.

Most este kikisértem a mosdóba, hogy mosakodjon meg, akkor, a hideg víz hatására ébredt fel. Mitha az agya nem kapcsolna át alvás módból ébrenlétbe.

Nagyon ijesztő a szituáció, nem tudom mit csináljak, hová forduljak, vagy valami...

Most este még ő is megkérdezte, hogy mi a baj vele?

Rettenetesen aggódom miatta.

Gondoltam kérek alváslaborba időpontot, de ha épp nem beteg akkor, és nem mutataja ezeket a tűneteket, akkor ugyan ott vagyok, ahol a part szakad? Mit lehet tenni egy ilyen "alvajárós" esetben? Mi van, ha egyszer egyáltalán nem ébred fel?

ma 07:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd pihenni.

Vannak ilyen gyerekkori alvási furcsaságok. A legtöbbet kinövik, és ártalmatlan, csak ijesztő.

Mivel a fiadnak ez betegség kapcsán jelentkezik, alváslaborban nem tudják provokálni, és vizsgálni a jelenséget. Jobb, ha csinálsz az egész folyamatról egy videót, és azt konzultálod meg először egy szakemberrel.

ma 07:35
 2/3 anonim ***** válasza:
83%
Mindenképp vidd el orvoshoz, nem normális, hogy stresszes helyzetben is kikapcsol. Ha csak most lenne, a lázra fognám, de így semmiképp.
ma 07:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem neurológushoz vidd el! Ott a vizsgálatok fájdalmatlanok, nem kell félnie. Ő tud tovább irányítani.
ma 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!