Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » El fog múlni? /szorongás/depre...

El fog múlni? /szorongás/depresszió/

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azzal kezdeném hogy tervezek pszichológushoz menni, viszont nagyon sokat segítene ha írnátok tapasztalatokat, tanácsokat: Soha nem voltam szorongós, és nem igazán volt olyan az életem során, hogy ok nélkül szomorú lettem volna. Pár havonta előjött bennem az esti elalvás előtt, hogy “Milyen gyorsan megy az idő…” aztán pár könnycsepp után már el is aludtam és nem agyaltam ezen hónapokig. Ez így ment kiskoromtól egészen 2024 októberig. Októberben nagyon hirtelen előjel nélkül elhunyt egy ismerősöm aki a szüleimmel egyidős volt. Nagyon nagyon megsirattam pedig évente max 1x beszéltünk tehát nem voltunk valami közel, szerintem inkább az a tudat készített ki hogy ez a szüleimmel, szeretteimmel is akármikor megtörténhet, kb 1 hét után vége lett a sírásnak, ment tovább az életem. (Bár még most is nehéz elhinnem, hogy ez tényleg megtörtént..) Majd nagyjából három hétre rá minden ok nélkül elkapott a rossz kedv este, nem tudtam megnevezni pontosan hogy mi a bajom csak sírtam, kisírtam magam, beszéltem a párommal erről és elmentünk aludni. A gond azzal van hogy egyre sűrűbben és sűrűbben jönnek elő ezek a rossz hangulatok. Most ott tartok hogy naponta többször is, akár a legboldogabb pillanataim közben is. Pontosan nem tudom megnevezni hogy mire gondolok, valamikor erre valamikor arra, valamikor az idő múlása bánt, valamikor az élet értelmét keresem. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, egy nagyon jó családom és egy nagyon szerető párom van, a tanulmányaimban is sikereket érek el és jó barátaim is vannak, egészséges vagyok, edzek és az anyagi körülményeink is jók, egy szóval minden tökéletes körülöttem. Akkor miért érzem ezt? Olyan mintha megbolondulnék. Eljut az az agyamig hogy mennyire szerencsés vagyok és hogy nincs miért szomorúnak lennem, próbáltam meditálni, légzésgyakorlatokat csinálni, tényleg úgy érzem mindent próbáltam de semmi sem segít. Sokszor már annyira félek, hogy közeledik az este és megint rossz kedvem lesz hogy szerintem már bemagyarázom magamnak. És tudom, hogy a választ aminek a legjobban örülnék, hogy, “nyugi megáll az idő, senki nem fog tovább öregedni” nem fogom megkapni de szeretném ezt az egészet már lezárni magamban. A neten azt találtam hogy ez depresszió valahol azt hogy szorongás, én nem vagyok pszichológus nem akarok magamnak diagnózist felállítani csak szeretnék olyan tapasztalatokat hallani ahol sikerült ezt a “valamit” leküzdeni, és az is érdekelni, hogy hogyan, vagy hogy ti mit gondoltok miért lehet ez? Köszönöm:( Kérek mindenkit, hogy nyugodtan írja le amit gondol, még ha az negatív is. (Lehet pont az segít?)

jan. 31. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
38%
Keress fel egy pszichológust. A gyásznak megvan a maga folyamata, amiben egy szakember tud segíteni. Itt nem diagnózisról van szó, tehát nem egy lelkibetegséget kell keresni, hanem egy feldolgozási folyamatra van szükség, aminek során megérted, miért úgy reagálsz, ahogy, és megtanulod ezt az eseményt beépíteni az életedbe, és ezzel majd egy olyan készségre teszel szert, ami máskor is jól fog jönni. Az önismeret rögös útján elindít. Sok szerencsét!
jan. 31. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:
egyes szövegértés egyes.
jan. 31. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
20%

szia,

Ez depresszió lesz, szükséged lenne egy pszichológusra akivel elkezded a terápiát.Gyógyszer lehet, hogy még nem kell.

jan. 31. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:
írta hogy tervez menni pszichológushoz , erre ketten is beírják hogy menjen... Értelmezzétek már amit írt.
febr. 1. 09:55
 5/5 anonim ***** válasza:

"Októberben nagyon hirtelen előjel nélkül elhunyt egy ismerősöm aki a szüleimmel egyidős volt. Nagyon nagyon megsirattam pedig évente max 1x beszéltünk tehát nem voltunk valami közel, szerintem inkább az a tudat készített ki hogy ez a szüleimmel, szeretteimmel is akármikor megtörténhet,"

"valamikor az idő múlása bánt, valamikor az élet értelmét keresem"

" “nyugi megáll az idő, senki nem fog tovább öregedni” "

Szerintem nem tudod elfogadni, hogy véges az emberi élet. Te is jól látod, félsz, hogy előbb-utóbb elveszíted a szüleidet. Félsz, hogy bármikor bárkit elveszíthetsz. Gondolkozol, hogy mi is az élet értelme, ha egyszer véget ér. Elképzelhető, hogy te magad is félsz a haláltól.

Ez igazából nem különösebben beteges, van, aki könnyebben, van, aki nehezebben bírkózik meg azzal, hogy az emberi élet ilyen. A pszichológus jót fog tenni. Írod, hogy jól álltok anyagilag. Keress egy nagyon jó pszichológust.

febr. 1. 11:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!