Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék segítséget kérni...

Hogy tudnék segítséget kérni a szüleimtől ha nem merem elmondani,hogy suicid gondolataim vannak és rosszul érzem magam?

Figyelt kérdés
Régóta tart már ez kb 5 éve. Először csak olyan volt mint egy rossz kedv de hosszútávon és alig érdekelt már valami 1-2 év alatt eljutottam arra a szintre,hogy bántsam magam illetve kísérletet is akartam tenni de ezek kb 11/12 évesen voltak. A vagdosással leálltam évek óta de elviselhetetlen azóta is mikor bekattanok és jönnek az ilyen gondolatok. Mostanában egyre elviselhetettlenebbek lettek ezek apróságok miatt is legszívesebben bántanám magam. Kikészítenek az ilyen gondolatok általaban az van ,hogy egy késsel széjjel akarnám vágni a kezem és nem tudom miért. Pár hete alig ettem rosszul voltam hányingerem volt és elégge legyengültem akkor volt,hogy annyira szédültem,hogy nem tudtam megállni a lábamon. Mostmár ezen túl vagyok mostmeg állandóan ennék. Igazából gyakran van bűntudatom illetve kövérnek is látom magam. Mostanában sokat alszom így probálok menekülni illetve ezt érzem jónak. Valahogy mintha löknék is el magamtól mindenkit. És igazából a problémáknak ez csak egy része ennél sokkal több volt de leginkább itt most a suicid gondolatokon van a lényeg. Akinek volt hasonló tapasztalata írja le illetve,hogy kérhetnék segítséget nem merek félek ettől de gyakran félek,hogy valami rosszat tennék

tegnapelőtt 15:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha elmúltál 18, magad is intézheted, kérj időpontot pszichiátriára. Nem kell beutaló, de akkor ki kell várni az előjegyzést .

Ha nagyon durván rádtör, hívhatsz mentőt is, ha tényleg meg akarod tenni, bent tartanak, míg jobban nem leszel.

Ha diák vagy még, menj az iskolaorvoshoz, vagy a háziorvoshoz. Adhatnak beutalót. Ha a dokira jobban hallgatnak szerinted a szüleid, meg ha neked is könnyebb úgy szóbahozni, hogy a papírt a lobogtatod, akkor ez segíthet.

tegnapelőtt 16:01
 2/2 anonim válasza:
Először is próbálj megnyugodni, mindenki kerülhet gödör aljára. A legfontosabb, hogy merj támogatást kérni a barátaidtól és a családodtól! Mindenképp keress fel szakembert is, aki segíthet rávezetni, hogy miért nehéz elfogadni magad, a miértek megválaszolása és apró célok megfogalmazása a következő lépés. Biztos megtaláljátok az értékes tulajdonságaidat a nehézségeken túl, addig is próbálj kimozdulni-kapcsolódni a neked biztonságos helyzetekhez!
tegnap 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!