Miért csak az egészségtelen dolgok nyugtatnak/vonzanak?
Két gyerekes anyuka vagyok. Tizenévesen rágyújtogattam a barátnőimmel + az egyetem alatt egy doboz cigit elszívtam 12 hónap alatt.😅 Inni alkalmanként ittam. A gyors ételeket és az édességet csak terhesség alatt engedtem el (+ ha fogyózom).
Akárhányszor felidegesitenek a gyerekek vagy a férjem ugy érzem úgy rágyújtanék/meginnék valamit. Mivel szoptatok még nyilván nem teszem, viszont ilyenkor neki esek az édességeknek. Idegből eszem (amugy is szeretek nasizni, de de már nem is ízlelek csak rágok és nyelek).
Más is van így? Miért nem futni vágyom vagy zellerszárat ropogtatok? Hogyan állítsam magam át fejben?

"Miért nem futni vágyom vagy zellerszárat ropogtatok? Hogyan állítsam magam át fejben?"
Azért, mert arról kevés benyomásod van. Átállni a kívánt megszokásra annak sokszori ismétlésével lehet, úgy hogy közben tudatosítod annak jóleső, hasznos voltát.
A cselekdet eredményt szül, az eredmény lenyomatot képez, és ez határoza meg az újabb késztetést. Ez a kör vésödik be sokszori ismétléssel.
Nyilván az eredmény kellemes/kellemetlen volta befolyásolja a lenyomat és a késztetés voltát, azaz, azt, hogy ismételni vagy kerülni vágyod.
Vszont tudatosan befolyásolhatod, hogy az amit hasznosnak tartasz azt pozítív, ismétlendőként éld meg. "szugeráld" magad, hogy az kellemes, és jó, ha egyébként nem volna az.
Írd előzd meg és minden alkalommal írd felül az édességéveés kellemességének gondolatát. Idézd fel, hogy az miért nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!