Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós lehetek?

Depressziós lehetek?

Figyelt kérdés
Nincs halálvágyam, mert őszintén félek tőle, de gyakran eljátszok a gondolattal, hogy jóenne csak eltűnni, fájdalom nélkül. Volt-nincs. Sokszor vannak érzel.i üresjárataim, ilyenkor semmit sem érzek, ezek általában néhány óráig tartanak. Régen sokat viccelődtem és nevettem, mára inkább már csak cinikus vagyok. Az egykor szeretett hobbijaim sem okoznak örömet és úgy érzem a páromat sem érdemlem meg. A szexuális életem is romokban, abszolút zeró a libidóm és emiatt gyötör is bűntudat, hogy nem tudok a páromnak a kedvére tenni. Utálom ezt, de egyszerűen nem tudok olyan lenni, mint régen, mert az utóbbi 4-5 év olyan volt számomra, mint a pokol és ez nagyon megviselt.
tegnap 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Depressziós jegyek, de nem tűnik olyan jellegűnek, amire gyógyszer kéne, viszont pszichoterápia igen.
tegnap 22:30
 2/2 anonim ***** válasza:
Attól még hogy nem akarsz öngyilkos lenni simán lehetsz depressziós. A régi hobbik után érzett semlegesség lehet egy tünete a depressziónak, úgy ahogy a libidó elvesztése. A cinikusság is lehet, mivel úgymond ezzel akarod "eltakarni" hogy milyen rosszul is vagy igazából. Egyébként ha az utóbbi 4-5 év olyan volt mint a pokol, akkor szetintem az lehet a valós ok hogy ez az időszak gyökeresen megváltoztatott, és most egy változási folyamaton mész keresztül. Lehet hogy másmilyen hobbik lennének már érdekesebbek. Javaslom hogy beszélj erről a párodnak nyíltan, ha igazán szeret akkor meg fogja érteni. Meg ha hosszabb távon fennáll a helyzet, akkor mindenképp keress fel szakembert, hogy segítsen feldolgozni a nehéz időszakot
tegnap 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!