Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós lehetek?

Depressziós lehetek?

Figyelt kérdés
Nincs halálvágyam, mert őszintén félek tőle, de gyakran eljátszok a gondolattal, hogy jóenne csak eltűnni, fájdalom nélkül. Volt-nincs. Sokszor vannak érzel.i üresjárataim, ilyenkor semmit sem érzek, ezek általában néhány óráig tartanak. Régen sokat viccelődtem és nevettem, mára inkább már csak cinikus vagyok. Az egykor szeretett hobbijaim sem okoznak örömet és úgy érzem a páromat sem érdemlem meg. A szexuális életem is romokban, abszolút zeró a libidóm és emiatt gyötör is bűntudat, hogy nem tudok a páromnak a kedvére tenni. Utálom ezt, de egyszerűen nem tudok olyan lenni, mint régen, mert az utóbbi 4-5 év olyan volt számomra, mint a pokol és ez nagyon megviselt.
jan. 14. 21:58
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Depressziós jegyek, de nem tűnik olyan jellegűnek, amire gyógyszer kéne, viszont pszichoterápia igen.
jan. 14. 22:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól még hogy nem akarsz öngyilkos lenni simán lehetsz depressziós. A régi hobbik után érzett semlegesség lehet egy tünete a depressziónak, úgy ahogy a libidó elvesztése. A cinikusság is lehet, mivel úgymond ezzel akarod "eltakarni" hogy milyen rosszul is vagy igazából. Egyébként ha az utóbbi 4-5 év olyan volt mint a pokol, akkor szetintem az lehet a valós ok hogy ez az időszak gyökeresen megváltoztatott, és most egy változási folyamaton mész keresztül. Lehet hogy másmilyen hobbik lennének már érdekesebbek. Javaslom hogy beszélj erről a párodnak nyíltan, ha igazán szeret akkor meg fogja érteni. Meg ha hosszabb távon fennáll a helyzet, akkor mindenképp keress fel szakembert, hogy segítsen feldolgozni a nehéz időszakot
jan. 14. 22:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam beszélni a párommal és az anyámmal is az érzéseimről, de csak azt kaptam, hogy "ugyanmár legyél erősebb" és nem veszik komolyan. Új hobbikat sem tudok találni, mert semmi sem érdekel igazán, ha találok is valamit, az se köt le pár napnál vagy óránál tovább. Eddig szívesen játszottam, festegettem a warhammeres cuccaim, olvastam vagy legoztam, de most ezek is olyan üresnek érződnek, mint minden más. A párom is másnak érződik, nem tudom elmagyarázni, de olyan mintha már ő se igazán érdekelne, szeretem, de nem érdekel. Mindennel így vagyok mostanában, például tegnap anyával elmentünk a szokásos havi anya-lánya napra és olyan érzésem volt mintha nem is lennék ott.
jan. 15. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Irány egy pszichológus. Ne olyanhoz, aki pszichiáterhez küld első körben. Az életedben nem történt valami változás?
jan. 15. 17:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Kb 4 évvel ezelőtt munkaképtelenné váltam, mert minden ízületem egyszerre begyulladt, még az állkapcsomat is alig bírtam kinyitni, járni is csak hatalmas fájdalmak árán bírtam. Kirúgtak a munkahelyemről, mert nem bírtam teljesíteni, persze megértem, de nagyon fájt, hogy semmi együttérzés, csak egy e-mail, hogy ki vagyok rúgva. Ezután kb. 2 évig folyamatos fájdalomban és megalázásban éltem, mert az orvosok nem akartak semmiben segíteni és azt akarták elhitetni velem, hogy csak kitalálom a fájdalmat és semmi bajom. Még a szakorvos is elküldött miután megtapizta a kezem, mert semmi rendelleneset nem érzett. Ezek után úgy döntöttem, hogy többet nem megyek sehova. Azóta jobban vagyok és a mindennapok voszonylag fájdalom memtesek, csak térdem fáj, de ha megerőltetem a kezem akkor 2-3 napig fáj, és állni/járni se tudok 2-3 óránál tovább, ezért nem találok munkát se és undorodom magamtól, hogy anya meg a párom tart el. Hiába próbálok dolgozni, senki nem akar alkalmazni, mert abszolút nem vagyok terhelhető. Ezen kívül még az változott, hogy kiköltöztünk Hollandiába és utálom ezt az országot :/.
jan. 15. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem a semmiből jött a depresszió, nem az a fő probléma, hanem a testi betegség és munkaképtelenség, vagyis az, hogy nem tudod magadat anyagilag fenntartani. Hány orvosnál jártál itt és ott? Milyen vizsgálatokat végeztek? Gyulladásgátló gyógyszert szedtél? Milyen végzettséged van? Anyukád és a párod mit dolgozik? Nekik jó változás volt Hollandia!
jan. 15. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!