Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi idő feldolgozni a...

Mennyi idő feldolgozni a szülő halálát?

Figyelt kérdés

Apukám októberben hagyott itt minket.

Bár már felnőtt vagyok, de borzasztóan érzem magam. Nem tudtam még mindig feldolgozni. Fárasztó eljátszani mások előtt nap mint nap, hogy jól vagyok. Miközben sírni tudnék. Tegnap hajnalban vele álmodtam, azóta még rosszabb a kedvem. Nagyon hiányzik.

Mennyi idő feldolgozni ezt? Köszönöm ha valaki tapasztalatból ír.

jan. 14. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Részvét!

Milyen volt a kapcsolatotok?

Testvér, anyuka? Párod, barátok?

Sokat tudnak segíteni!

Nem tudom, lány vagy-e vagy fiú, vagy mennyi idős és apud mennyi idős volt stb., de a környezet sokat segíthet.

jan. 14. 14:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szoros volt a kapcsolat. Nem is kaphattam volna jobb szülőket. :( 60 éves volt, én 30 vagyok.

Barátaim eltűntek a tragédia óta. Van olyan barátnőm, aki nem is keresett azóta. Családom mellettem van, de baromi nehéz ezzel a hiánnyal megbirkózni.

jan. 14. 14:20
 3/5 anonim ***** válasza:
2,5 év.
jan. 14. 18:45
 4/5 ...Laci válasza:

Őszinte részvétem!

Az én édesapám 4 éve, édesanyám decemberben ment el, de én már 54 vagyok. Ráadásul az én szüleim idősebbek voltak a tiédnél. Az élettapasztalatom, hitem egyaránt sokat számított ebben. Sokat gondolok rájuk, az édesanyám miatt különösen. Nem menekültem az érzések elől, mert tudom, hogy megtalálnak előbb-utóbb. Igyekeztem hagyni, hogy a hiányuk rossz érzését szeretet töltse be. Fel kellett dolgoznom a velük való kapcsolatokat. Őszintén vizsgáltam magam, miért szeretem őket, miért neheztelek rájuk. Semmit sem seprek a szőnyeg alá. Sokan, mondják, hogy az idő minden sebet behyógyít, de ez félreérthető. Nem az idő, hanem én. Ha dolgozom rajta, valódi gyógyulás kíséri, ezt tapasztaltam. Alapvetően én oldottam meg magamban, a környezetem csak segített. Feleségem, egyházi es más barátaim, kollégáim, akik jobban ismernek.

Isten vezesse édesapádat odaát és téged is, ha kívánhatom!

jan. 15. 19:18
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
Idén nyáron múlt 50 éve, hogy meghalt apám. Valójában sohasem tudtam meggyászolni. Amikor elment kamasz voltam, később hányatott küzdelmes életem miatt, vagy a ménkű tudja, miért nem.
jan. 17. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!