Kinek mi segített az elalvásban, nyugtató elvonásnál/letételnél?
Rivotrilt szedtem (0.5mg-ot) nem napi, de heti szinten. Elhatároztam, h leteszem. A dokin nem javasolt lassú csökkentgetést , mondván , keveset szedtem és nem minden nap, így nem lesz durva elvonási tünet.
Nem tudom, h emiatt , vagy csak a félelemről, de nem tudok aludni.
Aki tett màr le nyugtatót és hasonló baja volt az alvással, tudna tippeket adni, hogy hogyan vészeljem át..? Félek, h pszichózisom lesz a kialvatlanságtól..:(
Ez amit írsz, alkalmi szedés és valóban nem okoz hozzászokást. A félelmed pszichés lehet, ezért a megoldás is pszichés. Próbálj meg alvás előtt a lehető legjobban ellazulni (pl. jóga, relaxáció, légzéstechnikák), ráhangolódni az alvásra, ne használj 1 órával előtte már képernyőt - inkább olvass, vagy sétálj egyet lefekvés előtt. Legyen meg a rutinod: mindig ugyanabban az időben feküdj le és ugyanazt csináld. Ihatsz nyugtató teát, a gyógynövények köztudottan hatásosak pl. Mecsek stresszoldó tea, yogi tea bedtime. Vagy gyógynövényes bogyó a Vörischofene nerwenpflege.
Egy háziállat is jótékony hatású lehet. De még egy plüss figura ölelése is megnyugtató, ezt épp ma olvastam (kidult irányzat).
Szóval van egy csomó lehetőség, próbáld ki, neked melyik válik be.
ha hetente szedted, vszleg nem alakult ki függőség, szóval elvileg simán le lehet tenni.
Ha alvásprobléma van, célszerűbb olyan altatót használni, aminek jóval alacsonyabb a függőséget okozó potenciálja, mint a Rivotrilnek, ilyen pl. a Stilnox vagy az Imovane.
itt a benzok letetelekenel sok a gond. A legtobb esetben az elso az, hogy sokan a xanaxot altatonak hivjak. Aztan csodalkoznak nem alsznak jol es felkelnek hajnali 3-kor ugy, hogy 11-kor lefekudtek. Pedig az egy nyugtato, es az alvast nem javitja, ellenkezoleg. A rivotril teljesen mashogy mukodik. Serotonin hatasa is van, hosszu ideig is tart meg ilyenek.
A legtobb esetet nem irom le mert szinte ugyanaz. Un. megerositesi torzitas most rakerestem AI-val, hogy kell ezt magyarul mondani. angolul confirmation bias. Ugy mukodik: "nem tudok aludni" -> "mitol lehet ez" -> "mit csinaltam hogy nem tudok aludni, semmi extrat csak a rivotrilt nem vettem be" -> "akkor a rivotril miatt lehet mert elhataroztam letenni" -> "akar meg rosszabb eset is lehet? Pszichotikus leszek?" -> "Az oka az hogy kialvatlan leszek?" -> "Akkor mindez a rivotrilnak tulajdonithato, elhataroztam, hogy leteszem es felek ezektol"
Hatarozott konkluziok a vegen a semmibol, sot, orvos javaslata ellenere te magad csapdajaba kerulsz bele a fals hipotezis sorozatokkal. Igen, lehet olvasni vegig a betegtajekoztatot, lehet filozofalni, de tegyunk le azert az asztalra valami ertelmesebb dolgot. Nem leszel 0.5mg rivotriltol pszichotikus. Sot igen lesznek/vannak beszamolok akik alatamasztjak minden allitasodat, meg azt is, hogy a fold az lapos. Remelem erzed a sulyat a mondanivalomnak, meg amit az orvosod mond. Ha ezt javasolta, tegyel ugy.
Koszonom mindenkinek !
2: válaszoló: a stilnox féle altatót próbáltam , az elalvasban segít, de a rivotrillal több órát sikerült mindig átaludnom ébredés nélkül, mint az altatótól. Ezért is tértem sajnos át rá…:(
3-as válaszoló: igazad van. Sajnos nagyon bele tudom lovalni magam ezekbe, es ezen a sok remtortenet se segit, amiket a benzokrol hall/olvas az ember…
Viszont, nem a Rivotriltol gondolom, h pszichozisom lesz, hanem az alváskeptelenségtől, alvásmegvonásos állapottól. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!