Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan viselkedik egy borderli...

Hogyan viselkedik egy borderlineos?

Figyelt kérdés
Főleg egy első pszichiáteri ülésnél? Hogyan állapítják meg egyáltalán? (Én ezt a diagnózist kaptam így érdekel mások véleménye is)

jan. 8. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek nincs a homlokára írva, hogy Borderline. Ráadásul a Borderline személyiségzavarban szenvedők az élet számos területén jól funkcionálnak. Nagyon sokat kell valakivel beszélgetni, illetve nagyon jól meg kell ismerni valakit, hogy kiderüljön róla, milyen személyiségzavara van (ha van egyáltalán).

Téged a legelső ülés után ezzel diagnosztizáltak? Mert ha igen, az szerintem baj...

jan. 12. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy konkrétan észre sem veszed rajta jó hosszú ideig. Sokan köztük magas IQ-val, magasan funkcionálnak...

Akkor tudod meg, hogy borderline, ha tényleg sok időt töltesz el vele. Úgy azért már szépen kirajzolódik

febr. 10. 11:31
 3/4 pjanka1995 válasza:
Ha gondolod írj rám. Borderline-os vagyok én is. Ahogy a fentebb írók leírták, viszonylag én is magasan funkcionálok.
febr. 11. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 a magasan funkcionáló mentális betegekkel semmi baj nincs, ne is hangoztasd, hogy az vagy, ha egyébként meg sem látszik rajtad! Magyarország sajnos egy rohadtul nem befogadó, előítéletes, gyökér társadalmat nevelt ki 50 éve (a mostani fiatalok már kevésbé ), ahol ha meghallják, hogy Te csak egy kicsit is más vagy, mint az átlag, már el leszel könyvelve az állásinterjún, a randin, a felvételin, a családi bemutatásnál, mindenhol.

Én magasan funkcionáló borderline, Aspergeres és ADHD -s vagyok, sehol nem mondom el ezt előre. Majd rájönnek. Idővel... De az iszonyodás, a meg nem értés, az ítélkezés a legtöbb ember arcára azonnal rá van írva, amikor szembesülnek azzal, hogy tulajdonképpen mentális beteg vagy. Tapasztalat.Tisztelet a kivételnek.

febr. 14. 13:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!