Gyakorolni kell. Én az első télen összetörtem az autót, féltem is utána. Később (már a következő autóimmal) direkt kimentem amikor hó volt valami eldugott helyre, nagy parkolóba és gyakoroltam a csúszkálást. Nagyon élveztem és elmúlt a félelmem is. Mentem fel jégbordás úton hegyre és jöttem le friss hóban, ahol szép nagy kanyarok is voltak, óvatosan, ésszel. Szerencsére egy megcsúszásom sem volt.
tegnapelőtt 21:10
3/6 anonim válasza:
Én is félek nagyon meredek úton vezetni. Szárazon és jégen is. Jégen semmikor se vezetek. Én nem költöznék meredek utcába. De vannak nagyon jó pszichoterápiás módszerek a félelmek kezelésére. Ha csinálsz egy listát a költözés mellett és ellen és ha a költözés nyerne, menj:)
tegnapelőtt 21:12
4/6 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszokkal. Nekem is úgy sikerült több félelmemmel is megküzdenem, hogy csak azért is szembenéztem vele, úgy érzem segített.
tegnapelőtt 21:15
5/6 anonim válasza:
Szerintem mindig gyakorolni kell. Nem jó ha az ember egy bizonyos helyen fél, vezetési szituációtól fél stb., mert nem tudhatod mikor kell olyan helyzetben helyt állnod.
Én pl. nem költöznék meredek helyre. Ettől függetlenül ha olyan helyen kell vezetni, ok, de költözni több okból sem költöznék (nem csak a vezetés miatt).
Szerintem maga az, hogy odaköltözöl az nem felelőtlenség vagy bátorság. De ha az ember fél egy szituációban, akkor azt
a legjobb, ha leküzdi. Ha nem is költöznél meredek helyre, akkor sem ártana, ha leküzdenéd ezt a félelmet. Jó ha az ember túl tud jutni a félelmein.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!