Miért van az, hogy a pszihiáterek mindenkinek és mindenre gyógyszert írnak fel felelőtlenül?
Igazából a bajuk az volt, hogy nem ment egy ideig iskolába, de az osztályfőnök megmondta neki, hogy azt a hetet leigazolja az iskola. Az anyja meg beparzott, hogy otthagyja.
Nem is neki való a gyógyszer, az egyik epilepszia elleni szer, valami nyugtatóféle. Ezzel csak ártanak neki, a bajait pedig nem tudja megbeszélni senkivel, pedig pont ez lenne a lényeg és nem bekábítani szegényt, hogy tanulni se tudjon.
Ez egy nagyon összetett kérdés, valóban nem lehet tudni, hogy nem áll-e olyan probléma a háttérben, ami miatt indokolt a gyógyszerszedés. (A mellékhatások idővel akár enyhülhetnek és teljesen el is múlhatnak.)
Ugyanakkor a család diszfunkcionális működésére utal az, ha a lányon számonkérik a szülei, hogy mit mond el egy bizalmas beszélgetés során egy segítő szakembernek (természetesen az is hiba, hogy egyáltalán hallhatják, de még ha hallják is: ők voltak azok, akik segítséget kértek a gyermekük számára, és senki nem vitathatja el, hogy egy segítségre szoruló ember mit érez problémának és mit nem, miről akar beszélni és miről nem!).
Igazából annyit lehetne tenni, hogy a lány felkeresi a kezelőorvost és beszámol a mellékhatásokról.
A másik, ami mindenképpen fontos lenne, hogy keressen magának egy pszichológust (akár iskolapszichológust).
Igen, lehet, hogy minden tünetet nem mond el nekem.
Kérdeztem tőle, hogy "mikor kell visszamenned, mikor lesz a következő terápia?" Erre az volt a válasz, hogy 1,5 hónap múlva mikor elfogy a csomag gyógyszer. Ez rohadtúl nem megoldás semmire. Az meg a minimumnak kell lennie, hogy egy ilyen helyiséget hangszigetelnek vagy legalább nem pont az ajtó elé teszik a széket. Azt veszem észre, hogy a szülők mindent a gyerekükön akarnak most leverni, és azt hiszik, ha letompítják egyből elfelejti, hogy milyen nehéz időszakon van túl. Nem akar gyógyszert szedni, de nem tudom jogilag ezt meg lehet-e tennie. Mert az anyja erről hallani sem akar és mint írtam bekeveri az italába is, ha kell. Annyira segítenék neki, mert ügy érzem csak én tudok, a szüleiben már nem bízik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!