Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek nem felelőtlenség...

Szerintetek nem felelőtlenség skizofrének gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm akit én alkalmatlannak tartok szülőnek mert magáról is alig tud gondoskodni. Igaz hogy a gyógyszerektől tünetmentes de pl olyanokat csinált hogy beszélgetett kutyákkal ugatott nyilt utcán mintha értené amit mondanak. Talált egy párt aki gondoskodik róla és a gyerekükről, de sajnálom a gyereket mert ha meghal a párja nem tudom mi lesz velük. Már azt hazudja nem is skizofrén hanem valami kitalált betegsége van. Pedig tudom az. Volt olyan hogy sokkolták is mert nem lehetet máshogy visszahozni. De azt is tudom az volt a fő vágya hogy szülő legyen. De szerintem nem alkalmas rá.

2023. márc. 4. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Egy ilyen ember számára felelőtlenség gyereket vállalni, de sajnos Magyarországon a természetes úton történő gyerekvállalást nem lehet korlátozni.
2023. márc. 4. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Igen, az. Ráadásul, ha jól tudom, öröklődik. De, mint ahogy az első írta, nem lehet törvényileg szabályozni.
2023. márc. 4. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:
27%
Ha tényleg ez a vágya és a párja vigyáz a gyerekre akkor szerintem rendben van. De én is kicsit felelőtlennek tartom.
2023. márc. 4. 16:18
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Erre nincs jó válasz, mert ezer tényezőtől függ. Kezelve van a skizofréniája, szedi a gyógyszereket? Milyen gyakoriak a sub-ok? Van stabil szociális háló, akik baj esetén vigyázni tudnak a gyerekre? Ha az anyáról később derült ki, hogy skizofrén, akkor megoldást kell találni a helyzetre.

De igen, mentális beteg szülők szerintem se vállaljanak gyereket, mert traumatizálhatják.

2023. márc. 4. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:
74%
Akinek mentális baja van és nem tudja teljesen tünetmentesen kezelni az ne vállaljon gyereket,mert nem tud rá vigyázni.
2023. márc. 4. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
67%

Akkor neked nem felelosseged genetikai tesztet csinalni, hogy a gyereked hajlamos lehet-e skizofreniara vagy hasonlora?

Nem mindig lesz skizofren a gyerek ha a szulo egyike az.

Es ez vonatkozik a tobbi mentalis betegsegre.

2023. márc. 4. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!