Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon félek a hányástól és...

Nagyon félek a hányástól és ez szorongásba megy át, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos egész életemben eléggé féltem a hányástól, viszont az elmúlt 2-3 hónapban ez a félelem fokozatosan nőtt… nagyon szeretek meccsre járni, viszont ott is előjön a félelem, és még egy lapáttal rá is tesz hogy mi lesz ha 2-3 ezer ember előtt csinálom, bár természetesen eddig erre nem volt példa! És ami új dolog lett, hogy este az ettől való félelem szorongásba ment át, és ugye a szorongás gyomor görccsel is jár, melynek hatására még az érzés is hasonló… és ilyenkor képes vagyok egész este fent lenni és szorongani….tényleg néha már a hétköznapjaimra is rányomja a bélyeget, általában amikor valahol valakivel vagyok (tudom hogy sajnos fejben dől el az egész) akkor általában nincs gond. És amit kihagytam az az hogy általában még a félelem különösképpen autóban jön rám, mèg egy olyan hely ugye ahol nem a legjobb, illetve néha vonaton, de ott amikor elmegyek a mosdóba jobb lesz, mert nem tudom miért de kicsit biztonság érzetet kelt bennem hogy nem mindenki szeme láttára lenne…

Ennyi lenne igazából de ami a lényeg hogy nem hánytam sose ezek miatt, legutóbb 2023 decemberében, de akkor vírusos megbetegedés miatt….

Köszönöm ha elolvassátok, az építő jellegű hozzászólásokat köszönöm!

20 éves vagyok!

tegnapelőtt 23:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Miota felsz a hanyastol es ez mikor alakult ki benned? marmint maga az erzes hogy felsz tole.
tegnapelőtt 23:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Igazából már nagyon régóta, már általános iskola 1-2.osztályában is volt olyan hogy suliban azt éreztem hányingerem van, aztán kértem vödröt magam melle, termeszetesen akkor sem volt semmi! Aztán talán egy kicsit elment, de egy 2-3 évre rá újra és azóta!

Nem tudom miért mostanában kicsit kevesebb a programom (egyetem távoktatáson vagyok) és most fokozódott hogy már egy 4-5 naponta rámegy az estémre is!

De pl a meccseken való félelem már 4-5 éve fixen van, sajnos az élményt is elveszi!

tegnapelőtt 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!