Nagyon félek a hányástól és ez szorongásba megy át, mit tegyek?
Sziasztok!
Sajnos egész életemben eléggé féltem a hányástól, viszont az elmúlt 2-3 hónapban ez a félelem fokozatosan nőtt… nagyon szeretek meccsre járni, viszont ott is előjön a félelem, és még egy lapáttal rá is tesz hogy mi lesz ha 2-3 ezer ember előtt csinálom, bár természetesen eddig erre nem volt példa! És ami új dolog lett, hogy este az ettől való félelem szorongásba ment át, és ugye a szorongás gyomor görccsel is jár, melynek hatására még az érzés is hasonló… és ilyenkor képes vagyok egész este fent lenni és szorongani….tényleg néha már a hétköznapjaimra is rányomja a bélyeget, általában amikor valahol valakivel vagyok (tudom hogy sajnos fejben dől el az egész) akkor általában nincs gond. És amit kihagytam az az hogy általában még a félelem különösképpen autóban jön rám, mèg egy olyan hely ugye ahol nem a legjobb, illetve néha vonaton, de ott amikor elmegyek a mosdóba jobb lesz, mert nem tudom miért de kicsit biztonság érzetet kelt bennem hogy nem mindenki szeme láttára lenne…
Ennyi lenne igazából de ami a lényeg hogy nem hánytam sose ezek miatt, legutóbb 2023 decemberében, de akkor vírusos megbetegedés miatt….
Köszönöm ha elolvassátok, az építő jellegű hozzászólásokat köszönöm!
20 éves vagyok!
Igazából már nagyon régóta, már általános iskola 1-2.osztályában is volt olyan hogy suliban azt éreztem hányingerem van, aztán kértem vödröt magam melle, termeszetesen akkor sem volt semmi! Aztán talán egy kicsit elment, de egy 2-3 évre rá újra és azóta!
Nem tudom miért mostanában kicsit kevesebb a programom (egyetem távoktatáson vagyok) és most fokozódott hogy már egy 4-5 naponta rámegy az estémre is!
De pl a meccseken való félelem már 4-5 éve fixen van, sajnos az élményt is elveszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!