Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongásból meglehet tényleg...

Szorongásból meglehet tényleg gyógyulni?!!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

5 evet szorongtam kisebb nagyobb ideig.

Kényszeres gondolataim voltak. Mindig mikor ehes lettem egybol szorongtam mert tudtam enni kell es nehogy hanyjak. Es mivel mindennap kell enni ez így eleg gáz volt.

Megprobaltam sajat erombol megoldani nem ment, kisebb sikereket elertem de hosszu tavon nem.

Így elkezdtem az orvos javaslatara frontint szedni. Meg antidepresszanst. Nem hittem nekik hogy ez segithet. Pedig segit. Vegre jol vagyok nincs szorongas. Sajnos csak a gyogyszer segit. Barki aki szorong vagy mindig ugyanaz a negativ gondolatai vannak forduljon orvoshoz! Gyogyteak meg magnezium nem er semmit azt mondtak az csak cukorka ide. De viszont tovabbra se akarok gyogyszer fuggo lenni remelem idovel el lehet hagyni.

szept. 6. 06:50
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

3 évig erős hányingerem volt szinte 0-24 amint be kellett ülnöm egy autóba, vagy társaságba kellett mennem, boltba, stb.

Eljártam pszichoterápiára és megoldódott a probléma. Kifejezetten ragaszkodtam ahhoz, hogy nem kell gyógyszer, pont azért, mert nem kell plusz probléma a nyakamba.

Úgyhogy nem, nem csak a gyógyszer segít, csak az a legegyszerűbb mód, lapátolni befelé a gyógyszert.

szept. 6. 07:47
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Minden fejben dõl el. Kivéve a festõ létra. Klisé,de igaz. A szorongás egy igazi,aljas izé,ami felbukkan az életedben,és megkeseríti azt. Párkapcsolat,pénz,étel,munka,stb. Két út van. Az elsõ a kényszerességhez vezet,a második meg egy újabb szorongáshoz. De nem mindegy a mértéke. Ezt csak akkor oldod meg,ha belefáradsz a parába és eldöntöd,hogy elég volt,nem vagy hajlandó többet elviselni ebbõl az állapotból. Nagyon könnyū visszaesni,de apránként,az êlet más területein elért sikerek segíthetnek kordában tartani az érzést. A frontin meg a társai eltávolít a valóságtól,szedál,csak akkor használd,ha tényleg pánik elõtt állsz. A szorongás alattomos,de a kontroll a te kezedben van. Mindíg. Sajnos meg kell tanulni ezzel együtt élni és a figyelmedet tudatosan fegyelmezni. Nem lesz könnyū,sõt,de nincs veszteni való.
szept. 6. 07:49
 3/9 A kérdező kommentje:
En nem tudtam megoldani fejbe. Meditaltam mindennap vagy 6 honapig stb stb semmi segitett. Bevettem a gyogyszert es elmult minden.
szept. 6. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:
35%

Nekem pl. a Xanax és a Frontin az ég világon semmit hatnak. 3-4 alkalommal próbáltam, mikor úgy érzetem, hogy annyira szorongok, hogy nem bírom. Semmit nem haott, ugyanúgy szorongtam, csak álmosabban. Így be se veszem, mert minek?

Szóval kinek mi hat...

Én annak vagyok a híve, hogy ezt fejben kell rendbe rakni, nekem ez segített. Racionális gndolkodásúnak tartom magam, ezért nekem sokat segített, hogy pszichológussal végigbeszéltem a szorongás pontos okát, a körülményeket, a helyzetemet, stb. De ehhez jó szakember kell, és aki nekem jó, az nekem nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz. Én is többnél megfordultam, mert volt, akiben nem "hittem".

szept. 6. 13:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Engem a frontin teljesen rendbe rakott. Még ha akarnek se tudnek szorongani. Napi 1et veszek be 0.25. Este szedem es meg jobban is alszok. Nincs ez az allando gondolkodas tul gondolas. 5 eve szenvedes utan veget ert. Szabad vagyok. Azert mondom hogy aki eszre veszi hogy gyakran szorong feszult vagy allandoan jar az agya keressen fel orvost!! En se hittem az orvosba. Meg hogy majd egy fizika gyogyszer meggyogyitja az altalam hitt lelki bajokat. Ez nem csak lelki dolog hanem idegrendszeri.
szept. 7. 05:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Azok az ijeszto gondolatok neha jonnek még de mar nem reggeltol estig. Hanem 1-2szer. De nem valt ki belolem felelmet.
szept. 7. 05:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért érzem, hogy ezzel a poszttal csak magadnak magyaràzkodsz? Te életed, ha jobban vagy tőle akkor senkinek nem tartozol magyarázattal. Nem kell emiatt szégyenkezned. Frontinnal azért vigyázz, tolerancia miatt nem szedhető hosszú távon (azaz szedhető, de nem fog hasznàlni)
szept. 7. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Antidepresszánst is írtad az elején, azt szeded még, és milyet?
szept. 7. 16:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Escitil
szept. 8. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!