Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg lehet becsülni, hányan...

Meg lehet becsülni, hányan lehettek öngyilkosok (vagy kísérelhettek meg ilyen szörnyűséget,) az oldal esetleges negatív hangvételének hatására?

Figyelt kérdés
Bármilyen kategóriában egy-egy kétségbeesett tanácskérővel mi történhetett?

#az emberi méltóság tiszteletének figyelmen kívül hagyása
ma 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Na azért annyira nem éri el a negativitást, hogy öngyilkosok legyenek miatta! A válaszok között mindig van normális is, a nagyon durvákat le is hurrogják.
ma 12:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Karácsony közeledtével jutott eszembe főleg a kérdés. Régebben még feltette valaki ezt a témát, de már nem tudnám visszakeresni, mikor íródott.
ma 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Öngyilkos nem egy goromba választól lesz az ember.

De van olyan komment, amitől még az egészséges ember életkedve is elmegy...

A kérdésedre: szerintem inkább hasznos ilyenekben az oldal, mert sokféle nézőpontot felvillant, és mindig akad másik érintett, vagy egy professzionális segítő, aki hasznos tanácsot tud adni.

Ha valaki meg, direkt csak a rosszat megerősítő hülyékre hallgat, akkor az súlyosabb eset annál, mint hogy a mindféle írogatás lényegesen rontson rajta.

ma 13:17
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Engem inkább az érdekelne, hogy aki ennyire ideggyenge, az minek van itt?

Normális ember hol nem xarja telibe, egy rakás idióta, idegen kommentjét?

ma 13:22
 5/12 anonim ***** válasza:

#4, azért van itt, mert nincs neki sehol "másutt". Segítséget keres.

Néha én is meghökkenek azon, hogy egyes emberekben mennyire nincs empátia.

Természetesen nem kell segíteniük, de legalább ne ott és akkor fröccsentsék ki a mérgüket arra, aki

1. őket nem bántotta

2. amúgy is maga alatt van.

ma 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
36%

5. De miért egy országos hírű, okádék trollfórumom kér segítséget? Miért nem megy orvoshoz, vagy (NEM VICC!) egy paphoz a templomba beszélgetni, vagy ha ez sincs, akkor egy szakmai, valós segítő oldalra a neten?

(Én az állatos rovatban adok valós, szakmai tanácsokat, ingyen. Anyámba küldenek, hogy troll vagyok!!! Miközben 1:1 ezt mondom a rendelőben is, 10.000 -ért.)

Gyakori..., itt mindenki több diplomás, nyelveket beszél, havi milliókat keres, kripto + ingatlan + tőzsdei befektetéseik vannak, hitelmentes házban élnek, amit 18 évesen vettek, diákmelóból, és az anyjuk is szűz.

ma 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:

#6, igen, mehetne szakmai oldalra is. A minap valakit elterelgettem egy online pszichológushoz. 16 ezer Ft volt egy óra. Nos, ezt nem tudja mindenki kifizetni. És ha nagyon nagy a baj, akkor egy óra nem is elég.

Akik egy f*s oldalra tudnak csak menni, náluk/körülöttük

- nincs szociális védőháló (nagybácsi, jófej osztályfőnök, stb)

- nincs pénzük

- azt sem tudják, mi a különbség a pszichológus/pszichiáter között

- félnek a stigmatizációtól (még ma is bolondnak gondolják azt, aki a lelki problémáival segítséget kér),

- és legfőképpen a saját családjuktól félnek. Mert ha kitudódik, hogy "kibeszélte" a család szégyenteljes titkait - márpedig szinte minden lelki nyavalyának az a melegágya -, akkor úgy megbüntetik, hogy azt is megbánja, hogy megszületett. És nincs körülötte szociális védőháló, ahová mehetne, és nincs pénze megélni sem...És a kör bezárult.

ma 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:

7. De akkor sem írok ki ide kérdést, ahol tudom..., mert aki nem totál hülye az tudja, hogy 10-ből 9 troll vagy simán buta.

Itt, egészségügyi, vagy bármilyen komoly témában segítséget kérni olyan, mintha a Rosszlányok oldalon keresnem a leendő nejem, és gyermekeim anyját. Vagy a bontóst kérdezném, hogy mit lehet tenni a nyekergő kocsimmal.

ma 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:
#8, igen, igazad van. Én a Covid-bezártság alatt kaptam rá, hogy olvasgassak itt (is). Tényleg borzalom, ami itt folyik. De nekem is idő volt, mire rájöttem.
ma 15:42
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es, akkor mit keresel itt?

8-as, te meg vagy a 10-ből a 10.? Nem kicsit nagyképű!

ma 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!