Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek! A hiperventillác...

Pánikbetegek! A hiperventilláció elmúlik antidepresszánstól?

Figyelt kérdés
8 napja szedem a scippa antidepresszánst. Gyógyszer előtt is éreztem ezt néha, de mióta elkezdtem szedni rosszabb a helyzet. Éjszaka a legrosszabb... Aludnék, de mindig felkelek arra, hogy nem kapok levegőt.
ma 08:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Szóval pánikbeteg vagy és most még gyógyszerfüggővé is teszed magad.

Bravó!

A pánikbetegség csak és kizárólag pszichoterápiával fog elmúlni, hiába szedsz rá gyógyszert, maximum 1-2 tünetet elnyom, ellenben szépen ráfüggsz a gyógyszerre.

ma 08:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Szépen fokozatosan hagyd el ezt a legális drogot, nem lesz rá szükséged!

Járj el futni, fáraszd le magad, sportolj, művészkedj (bármit)!

Ha jön a tünet, tudatos légzéssel le tudod lassítani a pulzust és a szapora légzést is. (orron be, szájon ki, lassan)

A tüdő felső részébe veszed a levegőt, ezért felületes és kapkodó! ❌

Na most el kell érni hogy a tüdő alsó részébe vedd a levegőt! ✅

Erre jó a lassú, tudatos hasi légzés megtanulása.

https://www.youtube.com/watch?v=RDcRJNZyg1k

https://www.youtube.com/watch?v=la-VCj7z_jQ

Állva is lehet, nem kell feküdni!

Több oxigént kap ilyenkor a test, és mint tudjuk felületes, oxigénhiányos állapotban előbb előjönnek a félelemkeltő, pánikos tünetek.

ma 08:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Van olyan durva változata a pánikrohamoknak, hogy nem gondolkozol azon, hogy bevedd a gyógyszereket. Olyankor nem tudsz logikusan gondolkodni, hogy azt nem kellene. Valakinél a pszichoterápia se működik. Ezzel nem a gyógyszeres terápiát akarom védeni, de van amikor igenis szükséges. De csak rövid ideig.( Pár hónapig max) Akkor még le tudsz róla szokni. Az én első pánikrohamom annyira durva volt, hogy itt sokan el se tudnák képzelni. A hiperventilláltam többször is, és azt hittem ott halok meg rögtön. Akkor még sehol nem lehetett hallani erről a betegségről. Mentővel vittek el, és kivizsgáltak, kitárták a szervi betegségeket. Esélyem se volt pszichoterápiára. A pszicháter felírt egy nyugtatót és antidepresszánst. 2 hét volt mire hatni kezdett kb. De utána voltak még rohamaim, és több gyógyszert is kipróbáltunk. Amúgy én se ajánlanám senkinek, mert nagyon nehéz leszokni róluk, és attól függ, hogy elkezded szedni, hogy mennyire nehezen élsz meg egy egy ilyen rohamot. Kombinálva talán érdemesebb gyógyszer és terápia együtt, már ha olyanok a tüneteid, és agyban nem tudod még kontrollálni a tüneteidet. A gyógyszer csak egy mankó, és nem arra való hogy akkor is használd mikor már nem kell, és mindenképp le kell szokni róla egy idő után, mert később olyan nehéz lesz mint a drogokról, és többet árt, mint használ. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, 8 nap nem elég, hogy teljes mértékben hasson. De az adagolás se biztos, hogy jó. Nyugtatót szedsz mellette? Mikor legközelebb mész beszéld meg a pszichátereddel a problémáidat vele. De ne feledd, hogy rá lehet szokni akkor is, ha azt állítják, hogy nem lehet.
ma 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!