Pánikbetegek! A hiperventilláció elmúlik antidepresszánstól?
Szóval pánikbeteg vagy és most még gyógyszerfüggővé is teszed magad.
Bravó!
A pánikbetegség csak és kizárólag pszichoterápiával fog elmúlni, hiába szedsz rá gyógyszert, maximum 1-2 tünetet elnyom, ellenben szépen ráfüggsz a gyógyszerre.
Szépen fokozatosan hagyd el ezt a legális drogot, nem lesz rá szükséged!
Járj el futni, fáraszd le magad, sportolj, művészkedj (bármit)!
Ha jön a tünet, tudatos légzéssel le tudod lassítani a pulzust és a szapora légzést is. (orron be, szájon ki, lassan)
A tüdő felső részébe veszed a levegőt, ezért felületes és kapkodó! ❌
Na most el kell érni hogy a tüdő alsó részébe vedd a levegőt! ✅
Erre jó a lassú, tudatos hasi légzés megtanulása.
https://www.youtube.com/watch?v=RDcRJNZyg1k
https://www.youtube.com/watch?v=la-VCj7z_jQ
Állva is lehet, nem kell feküdni!
Több oxigént kap ilyenkor a test, és mint tudjuk felületes, oxigénhiányos állapotban előbb előjönnek a félelemkeltő, pánikos tünetek.
Azért hiperventillálsz mert nagyon kapkodod a levegőt. Tudom, hogy rossz érzés mikor azt érzed, hogy megfulladsz, de próbáld egyenletesen venni a levegőt. Lassan szívd be, tartsd benn pár másodpercig, aztán lassan fújd ki, hidd el jobb lesz utána. Én is átmentem ezen, nehéz időszak volt, de örülök annak, hogy mindenféle nyugtató és antidepresszáns nélkül le tudtam győzni.
Neked is azt tudom javasolni ahogy előttem is írták, hogy járj el sportolni, hallgass zenét, vagy bármi ami leköt. Az a baj ezekkel a "gyógyszerekkel", hogy csak rászokik az ember és csak rosszabb lesz ha le akarod tenni.
Koncentrációs gyakorlatok is segítenek, kinézel egy általad kedvelt kisebb tárgyat pár méterre tőled és azt nézed rezzenéstelenül, pislogni szabad. Először 10-15 perc, aztán növelheted az időtartamot. Ez összekapcsolja a két agyféltekét, összeszedetté tesz, olyankor nehéz pánikolni.
Roham közben is nézhetsz egy pontot ha van annyi önuralmad, mondjuk benyomsz egy arany- vagy ezüstszínű rajzszöget a falba egy szimpatikus helyre és arra ráfixálódsz. Elképesztő módon hat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!