Idegösszeroppanás? Hova mehetne? Nagyon aggódom érte.
18 éves lányról van szó, az egyik legjobb barátnőm.
Tudni kell róla, hogy régebben járt pszichológushoz, mert nem bírta sosem a stresszt, de gyógyszert nem szedett.
Volt nem rég egy függő barátja, így ő is elkezdte, de miután szakítottak abbahagyta (ez is, meg a szakítás is nagyon megviselte). Kb 3 hete a munkahelyén találkozott egy fiúval és elkezdtek kavarni, de a sráccnak volt egy 1,5 éves kapcsolata, mióta ezt tudja alig eszik és alszik. Elmentek együtt nyaralni és a fiú szakított a barátnőjével érte, de emiatt rengeteg stresszt szakadt rájuk, de úgy tűnt, hogy egymásért kibírják, lassan elkezdett enni meg aludni is. Majd elmentek bulizni srácc exével, és mikor kimentem vele cigizni láttuk, hogy exével smárol, de nem rendeztünk jelenetet, csak visszamentünk csendben. Hazafelé a srácc rosszul lett és mentőt hívtunk, közben végig exe kezét fogta. Vivi (barátnőm) bírta amíg elment a mentő, majd konkrétan összeesett és csak sírt a földön ülve és kérdéseket tett fel (sajnos mi sem tudtunk válaszolni), egy haverunkkal hazavittük, de végig sírt. Szombat óta sír, már egyáltalán nem eszik és nem tud aludni. Reggel óta szúr a mellkasa és hiperventilál. Ma van a születésnapja is, emiatt is ki van bukva. Néha olyan mintha jól lenne, akkor eszik és iszik kicsit, majd ismét elkezd sírni és nem lehet megvigasztalni. Segíteni szeretnénk neki, de anyja nem ismeri el, hogy segíteni kell neki, csak kiabál vele, hogy szedje már végre össze magát. Apjával is beszéltünk már ma, de ő vidéken van, max este tudja orvoshoz vinni, de egyáltalán hova? Bármi segítségért hálás lennék!
Úgysem fog találni olyan orvost este, akihez érdemes lenne elvinni. Háziorvoshoz kellene szerintem elmenni, elmondani neki ezeket, majd ő tudja, hogy hova kell küldeni.
Szegény lány, figyelni kellene rá, és nem engedni gyökerek közelébe.
Azt mond meg nekem, hogy MIÉRT nem lehetett TÖKÖNRÚGNI azt a "srácot"... húúú, jaj de szép jelzőt ("srác") is érdemel ezek után, ugye?!
Valóban a barátnője vagy Te?
Mintha csak áltatnád magad vele. A fiúnak pedig legyen happy-end, mert csak....
Ááááá.... kicsikém, nem tudom akkor mi zajlott a fejedben.
Lóf.... vagy Te ennek a szegény lánynak a barátnője.
Sziasztok!
remélem még nem írok későn, de kérdezted hogy hova menjetek, milyen orvoshoz ? .....én mindenképp néznék a neten a közeletekben egy magán pszichológust!!
hátha lenne olyan is aki a helyzet komolyságát tekintve már ma elvállalná....én voltam már sztk-s szichológiai rendelésen, hát az külön megrázó élmény volt, nem biztos hogy szerencsés a barátnődnek is ezt átélni ezek után...
inkább 10 ezer ft. és valaki aki ma részletesen meghallgatja és kitalál neki egy kezelési tervet...
Lehet a pszichoterápiát kezelni a gyógyszeres terápiával, így ez esetleg egy jó alternatíva lehetne a barátnődnek, mivel ahogy írod elég rossz állapotban van..persze a gyógyszer nem fogja megoldani a gondokat, azt fejben kell lerendezni, ehhez pedig hosszú idő és kitartás kell!!
Írj majd hogy hova mentetek, mi lett a fejlemény!!
jobbulást kívánok és kitartást a barátnődnek !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!