Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek lesz olyan gyógysz...

Szerintetek lesz olyan gyógyszer a pszichózisban szenvedőknek, ami teljesen elmulasztja a betegségüket?

Figyelt kérdés

Sajnos a lányomnak már 13-14 éves kora óta pszichózisa van és én gyanakodom rá, hogy valami szervi malfunkció, de nem tudom, egyszerűen hol induljunk el. Az is aggasztó, hogy az orvosok teletömik gyógyszerekkel az okok felderítése nélkül. Pszichológushoz, pszichiáterhez jár, de azt mondta (és én is úgy látom) hogy neki csak a gyógyszer segít. Viszont ezek a szerek csak átmenetileg billentik át az agyi kémiát, s neki akut az állapota. Kórházban, pszichiátrián már volt benn többször is, de ott se nagyon tudtak vele mit kezdeni, mintsem hogy ráborítsák a gyógyszeresszekrényt.

Mit kéne tennem? A családomban rajta kívül senkinek nincs és nem is volt ilyene. Szerintetek lesz valamiféle megoldás a teljes gyógyulásra, és hogy ne csak mellékhatásokkal éljen?

Köszönöm válaszaitokat!

dec. 16. 17:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#10 Igen, ezért kérdeztem, hogy szerintetek lesz-e olyan gyógyszer, ami nem csak elfedi a problémákat, hanem meg is szünteti…?
dec. 17. 13:04
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
De szerinted erre a kérdésre, mi milyem választ tudunk adni? Még egy gyógyszerész sem tudna erre érdemleges választ adni, nem hogy mi.
dec. 17. 13:16
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyéni, személyes vélemény érdekel, érvekkel alátámasztva. Mert nekem ez is sokat jelent!
dec. 17. 13:29
 14/20 anonim ***** válasza:
24%
De milyen egyéni, személyes véleményt tud mondani egy laikus ami érvekkel alà van támasztva?
dec. 17. 14:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Laikus vélemény, laikus érvekkel. A saját élettapasztalatából mondjuk. Érdekel, hogy hogyan látják manapság ezt a problémát az emberek…..!
dec. 17. 14:36
 16/20 Senior Séf ***** válasza:
39%
Tedd rendbe a lányod bélflóráját, ahelyett, hogy "gyógyszereket" tömsz bele.
dec. 17. 17:17
 17/20 anonim válasza:
34%
Mennyi pihentagyú van itt, hihetetlen
dec. 17. 20:25
 18/20 anonim ***** válasza:
61%
Ennyi idős korban felelősségteljes orvos nem szokott még gyógyszert adni. Még simán kinőheti. Egyebként sok más dolog is okozhat ilyesmit. Talán próbáljatok meg egy mri vizsgálatot kérni hátha van valami kimutatható elvaltozás amin lehet orvosilag segíteni. Pl agydaganat is okozhat fura pszichés tüneteket. Nem kell rosszra gondolni. Ezek jóindulatú elváltozások is lehetbek amik nyomnak bizonyos területeket amitől változik a viselkedés. Esetleg mikrobiom vizsgálat. Az is kihatha a hangulatra. Ezek csak ötletek. Nem tudom milyen tünetei vannak a kislánynak de szörnyű hallani hogy ilyen kicsi és már kapja a gyógyszert.
dec. 19. 18:16
 19/20 anonim ***** válasza:
32%

Én nem hallottam még olyan pszichiátriai gyógyszerről ami meggyógyította volna az adott problémát. Ezek inkább olyanok mint a mankó. Segítenek a járásban amíg meggyógyul a lábad vagy egyéni módon vagy terápiával. Vannak betegségej ahol kell a gyógyszer mert annyira rosszak a tünetek de ezek is csal szinten tartanak valamennyire elhagyni nem fogja tudni őket az illető mert akkor minden olyan lesz mint azelőtt. El kéne gondolkozni mi történt a kislány tüneteinek megjelenése előtt. Nem kell nagy traumát keresni a gyerekeknél van hogy egész lis dolog ki tud váltani valami pszichés sérülést.

Koponya mr vizsgálat, esetleg vitamin szinteket megméretni, nem allergiás vagy érzékeny valamire. Vaktában tapogatózás ez és csak olyan ötletek amit én végigcsinálnék a gyerekemmel ha ilyen helyzetben lennénk.

Egyébkén5 mik a tünetek? Mi van ha nem kap gyógyszert? Rendszeres sport/testmozgás nem segítene? Azzal ártani nem tudsz. Belflóra helyrerakása. Feldolgozott élelmiszerek kerülése. Bocsi csak ötletek...

dec. 19. 18:25
 20/20 anonim ***** válasza:
54%
8 éve lehülyéztem Senior Séfet az állandó bélflóra-emlegetésével. Ezúton is elnézést kérek, igaza lett; a fiam szépen rendbe jött úgy testileg (pikkelysömör) mint lelkileg (depresszió).
dec. 20. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!