Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan magyarázzam el valakine...

Hogyan magyarázzam el valakinek, hogy a pszichológus is lehet doktor?

Figyelt kérdés

Azt hiszi, pszichiáter az illető, mert előtte van, hogy doktor. Mondjuk azért gondolja, mert a faszi nem mondta el neki, hogy nem orvos, hanem csak dr. vagyok...

Az egyik szomszédunkról van szó, pszichológus végzettsége van, utána néztem.

dec. 16. 11:07
1 2
 11/14 Metionin ***** válasza:
Ha nagyon akarod, próbáld elmagyarázni neki a PhD mibenlétét. De meggondolandó, hogy érdemes-e energiát fektetni bele.
dec. 16. 12:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Ő értelmes, úgyhogy lehet megértené, a pszichiátert is azért gondolja, mert tudja, hogy praktizál és ezzel foglalkozik, meg bemutatkozott, hogy doktor, de nem mondta el neki, hogy ő csak pszichológus. De volt akit nem beszéled le a "dokiról", k.rva anyázni kezd.. De volt, hogy ráhagytam valakire, nem kezdtem magyarázni.

Néni mesélte, hogy ment az unkája "orvosira", aztán phd ösztöndíjra vették fel bioszból....

dec. 16. 12:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Magyarázd el neki, hogy ez csak egy magyar "szokás", címkórság. Fejlett országokban egyszerű egyetemi végzettséggel nem jár automatikusan a dr. cím, sem orvosoknak, sem állatorvosoknak, sem ügyvédeknek. Ha elmennek doktori képzésre és meg is védik a diplomamunkájukat, akkor megkapják a doktori címet, de ahhoz kiegészítésképpen hozzáteszik, hogy milyen szakterület doktorai: dr. med (orvosdoktor) stb. A magyar PhD csak azt jelöli, hogy filozófiai doktor (doctor philosophiae), azaz bölcsészdoktor.
dec. 16. 14:24
 14/14 A kérdező kommentje:

"egyetemi végzettséggel nem jár automatikusan a dr. cím, sem orvosoknak, sem állatorvosoknak, sem ügyvédeknek"

De igen, jár. Dr med, juris doctor stb. nemzetközi, latin kifejezés.

Külföldön szokás inkább a doktorozás, akinek fokozata van.

dec. 16. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!