Miért van ennyi lelki sérült és boldogtalan ember manapság?
Beleértve magamat is.
Az ember a munkahelyen éli az életét, konkrétan aludni járunk haza. Mi az élet értelme?

#8 Életél már benne, hogy ezt ennyire tudod? Mer én nem, viszont vannak ismerőseim, akik igen és nem ezt mondták el. Persze, kemény munka az volt, nem is szerették, de nem voltak depressziósak, nem szívódott ki belőled az összes élet csak attól, ha belenéztél valamelyikük szemébe. Ismertem olyat, aki 10 év munkaviszony után ment nyugdíjba, a többit a tanyán töltötte vagy akinek csak az volt a munkája, hogy a tanyán etette az állatokat. Több idős is elmondja, hogy mennyire kihalt és szomorú minden ahhoz képest.
Nem csak feltétlenül a paraszti életről beszéltem amúgy, inkább a paraszti élet és a mostani modern élet átmenetéről. Nem romantizálom, sőt lehet ha választani kéne én sem mennék vissza, a baj csak az, hogy az emberek nem képesek felfogni, hogy a világ nem fekete-fehér, emiatt muszáj azt mondaniuk, hogy mivel sok dolog jobb most mint régen, emiatt el kell felejtenünk mindent, ami régen jobb volt ahelyett, hogy mindkettőből a legjobbat próbálnánk meg megtalálni.
Ettől függetlenül igaz marad, hogy nem a fejlettség az, ami a boldogságot meghatározza. Hiába mondja neked akárki, hogy márpedig milyen jó az életed, ha mégsem vagy boldog. Mért van az, hogy Dél-Koreában, az egyik legjobb gazdaságú és legfejlettebb országban a legmagasabb az öngyilkosok aránya?
#9 Nem arról beszéltem milyen volt magányosnak lenni régen és nem is csak a párkapcsolatokról beszéltem. Arról beszéltem, hogy mi van most jelenleg. Nyilván ez azokra nincsen hatással, akik nem magányosak, de azokra igen, akik azok és egyre könnyebb annak lenni. Nagyon rossz, amikor szinte semmi elismerést nem kapsz, szinte meg kell érte küzdeni, míg másoknak majdnem ingyen jön. Az egyik legjobb példa erre a munkakeresés, akár több száz önéletrajzot kell beadnod, akár csak azért, hogy pár interjúra elmehess, amiatt úgy érzed, hogy semmi elismerést nem kapsz a munkádért, semmi értéked nincsen. Ezzel szemben ha te vagy a munkaadó több száz jelölt könyörög és adja le folyamatosan az igényeit azért, hogy nálad dolgozhasson.

"Életél már benne, hogy ezt ennyire tudod? Mer én nem, viszont vannak ismerőseim, akik igen és nem ezt mondták el. Persze, kemény munka az volt, nem is szerették, de nem voltak depressziósak, nem szívódott ki belőled az összes élet csak attól, ha belenéztél valamelyikük szemébe. Ismertem olyat, aki 10 év munkaviszony után ment nyugdíjba, a többit a tanyán töltötte vagy akinek csak az volt a munkája, hogy a tanyán etette az állatokat. Több idős is elmondja, hogy mennyire kihalt és szomorú minden ahhoz képest."
Nyilván bizonyos mértékig minden idős visszasírja a fiatalkorát, bármilyen körülmények között is telt, egyszerűen mert akkor még nem volt megöregedve és megkopva sem a testük, sem az elméjük. Mindehhez vegyük hozzá, hogy a 21. századi világ nagyon más, mint amiben ők felnőttek, nem igazodnak el benne, és az értékekkel sem tudnak mit kezdeni, nem értik például azt sem, hogy te vagy én miért tartjuk értéknek, ha az embernek nem kell beledöglenie a munkába.
"Ettől függetlenül igaz marad, hogy nem a fejlettség az, ami a boldogságot meghatározza. Hiába mondja neked akárki, hogy márpedig milyen jó az életed, ha mégsem vagy boldog."
Ez így van. De ettől még nem lennél boldog a régi paraszti világban, csak nem lenne időd és energiád ülni és depizni.
"Nem csak feltétlenül a paraszti életről beszéltem amúgy, inkább a paraszti élet és a mostani modern élet átmenetéről."
Benne is van, hogy "átmenet", a hagyományos paraszti élet és a modern élet átmenete, az egy folyamat, egy viszonylag rövid ideig tartó folyamat volt az akkori társadalmi és technikai körülmények között, a benne létezők látták jól mindkét világot, és sokkal inkább a modernbe vágytak, ha nem is minden szempontból. De ez már múlt, ma bármilyen életet akarsz élni, városi vagy vidéki, az modern élet lesz.
"Mért van az, hogy Dél-Koreában, az egyik legjobb gazdaságú és legfejlettebb országban a legmagasabb az öngyilkosok aránya?"
A gazdaság és technikai fejlettség valóban nem minden, de Dél-Korea nem minden mutató szerint áll jól, a szociális ellátás nem számít kifejezetten jónak, emellett világ leggyorsabban öregedő országa. Az öngyilkosságok nagy részét magukra maradt (vagy a kis számú fiatal utódjukat terhelni nem kívánó) idősek követik el.
"Az egyik legjobb példa erre a munkakeresés, akár több száz önéletrajzot kell beadnod, akár csak azért, hogy pár interjúra elmehess, amiatt úgy érzed, hogy semmi elismerést nem kapsz a munkádért, semmi értéked nincsen. Ezzel szemben ha te vagy a munkaadó több száz jelölt könyörög és adja le folyamatosan az igényeit azért, hogy nálad dolgozhasson."
Kivéve azokban a szakmákban, amik keresettek, és te válogathatsz.
Ez recesszió idején így van, az elmúlt időszakban viszont sok szegmensben komoly munkaerőhiány volt és külön művészet volt összehalászni az épkézláb dolgozókat. Emellett pedig attól, hogy te jelentkeztél egy munkahelyre, ők nem tartoznak neked semmivel, főleg nem buksisimogatással a pozitív megerősítés jegyében. Te jelentkezel, aztán vagy megfelelsz és felvesz, vagy nem felelsz meg, nem kezdenek pszichológust vagy óvónénit játszani.

Kedves kerdezo, a hozzaszolasokra nem kivanok reagalni, csak az eredeti kerdesedre valaszolok.
Hogy te magad mi okok miatt vagy boldogtalan es serult azt -mivel semmi adatot nem osztottal meg magadrol- nem lehet tudni.
Ha ugy erzed, tul sok idot toltesz a munkahelyeden, azt valoszinusithetoen gazdasagi kenyszerbol teszed. Javaslom, tanulj vmi olyasmit, ami altal magasabb fizetest erhetsz el. Kevesebb munkaora alatt magasabb bert erhetsz el megfelelo munkahely kivalasztasa eseten.
H mi az elet ertelme? Nos, ki mit hoz ki belole, az. Van, aki hedonista lesz, van, aki alkesz. Van, aki vilaguralomra tor, es van, aki kupakokat gyujt. Van, aki istenkapcsolatra torekszik, van, aki meg a csaladjaert el. Ezen kivul is van olyan 10000 cel, ezek mind valid celok. Mindegyik ut elvisz vhova, aztan ott majd meglatod, boldog lettel-e.
Te hova igyekszel?
UI. A boldogsagrol tobb pszich. szakkonyv is letezik, felsoroljak mindazon faktorokat, amik az egyen boldogsagszintjehez hozzajarulnek. Erdemes elolvasni nemelyiket, es a sajat "boldogsagmixedet" kidolgozni az infok alapjan.
Bocs az elgepelesekert, es jobbulast kivanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!