Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Karrier elakadás miatt kereste...

Karrier elakadás miatt kerestem fel pszichológust, de a családi kapcsolataim helyretételével foglalkozunk?

Figyelt kérdés
Pár hónapja elkezdtem járni pszichológushoz, mert úgy éreztem, elakadtam a tanulmányaimban és nem tudom mit is akarok csinálni. Mivel minden alkalommal a szüleimmel való kapcsolathoz térünk vissza ezért már leginkább erről beszélünk és ezeket a viszonyulásokat tesszük helyre. Az lenne a kérdésem, hogy azzal hogy gyerekkori sérelmekről beszélek, hogy fog ez helyre kerülni magától? Eszközt nem kapok csak beszélgetünk, köszönöm a válaszokat előre is!

dec. 10. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ezt mond meg neki amit leírtál. Hogy nem a múlt feldolgozásában kéred a segítségét, hanem coachingot keresel a személyében.

Ha ezek után sem hajlandó módszert váltani keresned kell egy másikat.

dec. 10. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Olyan ez, mint amikor szép bőrre vágysz, elmész a kozmetikushoz, aki mélytisztítást csinál és a mély aknékból is kiszedi a ... amit talál. Na te meg azt vártad, hogy pakol rád annyi vakolatot, ami elfedi a bőrhibáidat. Na és még fájt is. Mész újra?
dec. 10. 18:40
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

De az is lehet, hogy ezek rendbetétele után, magad fogsz megoldásra bukkanni.

Saját példám: mivel nem jártam szakemberhez, csak középkorúként ébredtem rá, mennyi olyan döntésem volt az életem során, amire a sajátomként tekintettem, de valójában a saját vágyaim, jogos ésdekeim súlyos feladását tartalmazták. Hihetetlen, de a származási családomban létrejött viszonyokból, ma már direktbe le tudom ezeket vezetni. Jobb, ha te előbb eljutsz idáig.

U.i. A pszichológus nem ad megoldást, hanem segít megtalálni az utadat.

Sok sikert hozzá! Légy bátor!

dec. 10. 18:45
 4/9 A kérdező kommentje:
értem értem. és esetleg azt valaki kifejti nekem hosszabban, hogy azzal hogy hogy ezekről a sérelmekről beszélek, sírok esetleg rajtuk egyet hogyan fog ténylegesen helyre kerülni a probléma?
dec. 10. 18:45
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
#4: A tényleges megoldás az lesz, amit csinálsz. Ha vannak megkezdett tanulmányaid, akkor érdemes lehet befejezni a papírért akkor is, ha már nem abban képzeled a jövődet. Az is lehet, hogy kiderül, hogy volt egy gyerekkori álmod és áttérsz annak a megvalósítására. A pszichológus a lelkeddel dolgozik, de nem fogja helyetted eldönteni, hogy mit tanulj vagy ne tanulj, mint anyu és apu. Nem fog segíteni a leckében sem. Felnőtt ember vagy és abban segít, hogy felnőlj a feladathoz.
dec. 10. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Neked kell eldönteni mit szeretnél. Jo dolog az önismereti munka, tényleg nagyon hasznos mélyebbre ásni, DE a kérdező szerintem nem ilyen igénnyel keresett fel szakembert és ezzel sincsen gond. Jelezd a szakembernek h nem ezért vagy most ott és nagyon sokat segíthet a helyzet megértésében a mélyebb önismereti terápia is , de te most nem ezért vagy ott, hanem egy adott helyzetre szeretnél eszközöket stb. En anno emiatt váltottam szakembert, mert egy adott problémával szerettem volna dolgozni hasonlóan mint te és nem jutottunk dűlőre mert minden alkalommal számon kert ha nem a gyrrekkoromon sírok. Utána váltottam szakembert, az első időszakban csak a specifikus problemamra kaptam eszközöket, amik tényleg sokat lendítettek előre abban a dologban amivel felkerestem, majd ezt követően kedvet kaptam egy hosszabb önismereti úthoz más mélyebben lapuló problémák feldolgozásához, így emiatt jártam még 2 évet. Ha az önismereti terápia előtt abbahagytam volna, akkor is sikeres lett volna a folyamat, mert amiért elmentem abban elértük azt amit szerettem volna.
dec. 10. 20:58
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

1. Igen, neki mondd el ezt (két d-vel felszólítómódban!)

2. A pszichológus nem coach, ez két külön szakma, annyira, hogy pszichológus nem is adhat tanácsot, a coach viszont éppen azt csinálja. Talán nem pszichológushoz kellett volna fordulnod karrier elakadás miatt.

3. Ha vannak gyerekkori traumáid, márpedig kinek nincsenek, szinte, akkor azok életed minden területére folyamatosan hatnak, így a karrierdöntéseidre is, ergo nagyon is hasznos lehet egy múlt feldolgozó terápia a karrierkérdésed szempontjából is pont azért, amit írt már vki előttem a szuper kozmetikus példával, gondolj bele, hogy egy fizikai szálka betokosodva és sok-sok éven át kezeletlenül hagyva tán már el is felejtetted, hogy szálka ment beléd, de az állandó fájdalom miatt máshogy mozogsz, és már nem emlékszel, hogy miért, te karrierkérdésnek látod, a pszichológus viszont a szálkát keresi, hogy egyenesen tudj menni a saját utadon, azaz nagyon is hasznos lehet.

4. Egy jó pszichológus rávezet a karrierkérdésed válaszára, hogy te mondd ki, hiszen a te életed.

5. Kereshetsz karrier coachot a pszichológus mellé, ha sürgős segítségre és tanácsra van szükséged.

dec. 13. 05:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak megkönnyezhető sérelmeid, akkor a létező legjobb dolog, hogy dumálsz róluk pár évet egy szakembernek. Aztán ahogy ezáltal változnak az érzéseid, ebből következően a nézeteid, fog megjönni a válasz a kérdéseidre. Sokszor úgy, hogy eltűnik a kérdés.
dec. 14. 00:02
 9/9 A kérdező kommentje:
oh akkor, még egy darabig úgy érzem járni fogok a pszichológushoz, ha azt irod évek. :D
dec. 14. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!