Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A legjobb könyveket keresem a...

A legjobb könyveket keresem a súlyosan lerombolódott önbizalmamra. Ötlet?

Figyelt kérdés

L vagyok. Volt egy partnerem, aki folyamatosan cseszegetett minden téren és mindennap szembesített vele hogy nem felelek meg neki. Ennek már egy éve, de nem tudok a toxicjától szabadulni. Eleve sose voltam vékony, de csinos, magasabb az alakom. Ha feljött pár kiló azért cssztetett ha nem mentem kondiba, akkor azért. Szóval még részletezhetném de végeredményben sose magamért szeretett. Azóta lefogytam 10 kilót és járok edzeni, de nem azért mentem legelsősorban mert annyira akartam, hanem ő miatta mindennap eltudtam volna sírni magam a tükörben.

Nem igazán voltak eddig nagyon jó párkapcsolati élményeim, kb az összes úgy végződött: fsza csaj vagyok, vidám intelligens, DE: nem vagyok/ lettem beléd szerelmes, “nem jó az időzítés” vagy ahogy leírtam, nem feleltem meg, “messze vagyok, nincs jövőnk”, nem edzettem nem voltak 100%ig megelégedve. De igazi negatív feedbacket sose kaptam senkitől, amiben tudnék fejlődni vagy legalább megtudnám milyen séma vagy átok-e ami rajtam van.

Annyira bezártam a lelkem hogy a mindig mosolygó humoros lányból (ami kifele megvan de befelé nincs) így 23 évesen nem is ismerkedek senkivel már fél éve, magányos óráimban folyton sírok és erre gondolok, már eljutottam odáig hogy annyira megtaposták az önszeretetem hogy önkielégítéskor is elsírom magam és abbahagyom.

Terápia: nem opció, nincs rá pénzem. Magamat kell erősítenem mert ha folytatom a magam degradálását akkor sose lesz esélyem jó párkapcsolatra. Nem vagyok defektes, diplomás világott látott és kedves lány vagyok, nagy kapcsolati hálóval. De a legutóbbi eléggé eltaposta az önszeretetem és önbizalmam ami nem jön vissza. Sose mondom ki, de irigy vagyok a körülöttem lévőkre, akik randiznak, akik ismerkednek, fél éve mégcsak le se szólított senki. Évekkel ezelőtt válogathattam. Ma már nem. Bezártam, mert jobb így. Nem kell szembesülnöm sokadjára sem azzal hogy ezért vagy azért nem vagyok jó, mert mindig volt valami kifogás.

Átlag ember sose gondolná mikkel kűzdök, sportolok, tanulok nem egy átlagos életet élek de harcolok magammal és egyre nehezebben bírom

Séma az amit követhetek, csak nem tudok róla?

Milyen könyveket ismertek?

Fix ez kihat a kisugárzásomra is.

dec. 6. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha már tudod, hogy többre kellene tartanod, mint ahogy most nézel magadta, akkor ez csak egy mesterségesen generált probléma, vagy tudathasadás. Nyilván utóbbi valószínűtlen.

Ellenben amiket írtál, hogy pl. önkielégításkor elsírod magad, annyira súlyos problémára utal, hogy ahhoz viszont tényleg szakember kellene.

De az is lehet, hogy egyszerűen máshogy kellene az egészhez hozzáálnod: miért randizz? Vállalj be alkalmi kapcsolatokat elköteleződés nélkül.

Edzel, hogy jól nézz ki, de nem érdekelne más? IRatkozz be tanfolyamra stb., megismerhetsz ott is embereket, magadat is jobban. Ha azt csinálod, amit szeretsz, az elég komoly lelkierőt ad.

dec. 6. 20:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Nincs hol ismerkedjek, online dateingelni pedig nem akarok. Azt elvből megfogadtam, hogy azt nem akarom. Nincs tudathasadás de nagyon durva önbizalomhiányom van amiben azt érzem nem érdemlem meg (eddig se érdemeltem) de közben meg tudom h milyen fsza életem van, kommunikációm mindenem és nem kellene más véleményétől függővé tennem és látnom magam de sose jött senki aki az ellenkezőjét bebizonyította volna. Hogy úgy igazán szeret, viszonzottan.

Szuper támogató baráti köröm van de ő nekik nem fogok állandóan panaszkodni.

dec. 6. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha valamilyen séma vezérel (simán lehet), akkor a sématerápia hasznos lehet. Ha csoportos sématerápiába jelentkezel, az nem drága, szerényebb jövedelem mellett is vállalható.

"sose magamért szeretett" - mert milyen is az a "magam"? Milyen is vagy te valójában?

Nem ismerlek téged, de a leírtak alapján feltételezhető, hogy túl sokat foglalkozol a külső megjelenéseddel, miközben ez nem feltétlenül a te saját, belső értékrendedet tükrözi. Szerintem elsősorban az önismeretet érdemes gyakorolni, hogy el tudd dönteni, hogy milyen kritikákkal érdemes komolyan foglalkoznod és milyen kritikákat érdemes magasról lesz@rnod. Hogy el tudd dönteni, hogy melyik önkritikád honnan származik (ki, mikor és miért ültette beléd azt az érzést). És ahogy egyre mélyebben és egyre őszintébben megismered a saját lényedet, úgy egyre jobban meg is szeretheted magadat.

Privátban megírom azokat a könyveket, amik speciel nekem segítettek a megértésben.

(+ Vannak normális férfiak is, de kevesen, így hát "kutatni" kell őket.)

dec. 8. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!