A lehető legrosszabb legalja öröklött depresszion is tud segiteni gyógyszer, akkor is ha nagyon erősen érzékeny vagyok rá? Mit tegyek ha már képtelen vagyok elviselni a létet?
Öröklött betegségeim vannak, tipikus nagyon elcseszett “családból”
Most beszéltem itt az apámról aki egy igazi autista vérbeli lúzer és csak a bántalmazott anyámat tudta összeszedni...
elegem van a gondolataimbol, a sok traumából és képtelen vagyok antidepresszánst szedni mert eddig mindre érzékeny voltam...
Mit lehet tenni? Egyedül vagyok itthon, képtelen vagyok elfogadni hogy pont én születtem ebbe a helyzetbe...
jelenleg a legalján vagyok mindennek...
Szerintem nagyon nem hasznos egymás torkának esni amiatt, hogy ki miben hisz: gyógyszeres vagy csak beszélgetős terápiában, netán gyógynövényekben, a lényeg, hogy egyrészt a depresszió nem örökletes, maximum olyan értelemben, hogy nem tanulja meg az ember a szüleitől, hogy hogy boldoguljon az élete problémáival, viszont ez nem genetika, másrészt rengeteg betegség nem gyógyítható, viszont kezelhető annyira, hogy boldog élete legyen a kezeltnek, pszichológusnál csak beszélgetős, vagy pszichiáternél gyógyszeres terápiával is.
Én is a természetes módszerek híve vagyok a lehetséges mellékhatások miatt, ráadásul azért is, mert szerintem is a traumákat fel kell dolgozni pszichoterápiával, hiszen a fájdalomcsillapítás nem tarthat egy életen át, ugye, pláne, ha még függőséget is okoz a legtöbbjük.
Mindez pláne igaz, ha még írod is magadról kérdező, hogy rosszabbul vagy a gyógyszertől, akkor miért szeded egyáltalán...?
Keress neked megfelelő pszichológust, ami könnyebb, ha közben el is költözöl onnan, ahol laksz, ha még a szüleiddel laksz, hiszen a környezetváltozást már nagy pozitív változásokat hozhat a változtatasd meg a lakóhelyed, hogy megváltozzon a szerencséd mondás alapján!
A szüleid az életedre ható hatása elől úgysem tudsz elmenekülni, viszont egy költözéssel kontrollálható, hogy ne sérülj tovább egyiküktől sem!
Senki nem tehet a betegségéről, a szülei betegségéről sem, viszont tehet ellene pl. azzal, hogy kilép az állandó sérülési lehetőségből, hogy gyógyulni tudjon. Terápia pszichológusnál a hosszútávú megoldás a boldogságra.
Nincsen rosszabbul a gyógyszertől csak nem megfelelő volt amit próbált vagy nem megfelelő a dózis, ezért kell végig csinálni a kezelést és aztán dönteni, a gyógyszer mellett mindig van pszichoterápia így nem tüneti kezelés bár sok esetben a gyógyszer önmagában meghozza a várt eredményt
Aki tényleg depressziós azon nem segít semmilyen "gyógy" növény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!