Pánikzavarral/szorongással élők ti is
tapasztaltok/tapasztaltatok ilyet?
Figyelt kérdés
Kb. Fél éve volt egy erős pánikrohamom azután voltam sürgősségin ahol vért vettek ekg-t csináltak (szinusz tachycardiat mutatott). Háziorvosom még elküldött plusz tsh és vas vérvételre. Eredmények rendben. Azóta folyamatosan szorongok hogy valami baj van a szívemmel vagy valami súlyos betegségem van/lesz. Rettegek orvoshoz menni hátha kiderül valami. :( allandoan figyelem magamat es interneten keresgelek ra tunetekre. folyamatosan más és más tüneteket érzek pl. egyik nap szédülök, másik nap zsibbad a karom. Most a gyomorégés jelent meg. Frontint veszek be akkor jobb lesz amig hat a gyógyszer. De nem akarok rászokni.
Ti is voltatok így? Nagyon el vagyok keseredve hogy nem leszek már soha jobban. :(
Nekem is egy pánikrohammal kezdődött. Utána folyamatosan szorongtam, ha volt valami tünetem én is egyből bújtam az internetet. Hiába voltam kivizsgálásokon akkor is féltem, mivan ha valamit nem vettek észre.
Szerencsére azóta már sokkal jobban vagyok, nem olvasgatok a neten hülyeségeket, azóta semmi olyan tünetem nincs ami miatt azt gondolnám, hogy valami bajom lenne. Enyhe szorongásom még van, de az már csak akkor jön elő, ha mennem kell valahova, vagy épp fontos dologról van szó.
Esetleg járj el sportolni, keress valami elfoglaltságot ami tereli a figyelmed. Nekem ezek is sokat segítettek.
Hidd el jobban leszel csak akarnod kell🙂😊
nov. 27. 09:34
2/12 anonim válasza:
Szia! Szerintem nincs semmi bajod, csak hipochonder vagy. Sajnos én az éven lettem az. Februártól folyamatosan a daganatot vizsgálták nálam először urológia szempontból, aztán hepatológiai szempontból (a CT lelet talált valamit a májban, emiatt sürgősségi MR kellett). Sajnos a rengeteg bizonytalanság és várakozás teljesen kikészített, annyira, hogy a stressz már lassan a mellékvesémet is kikészíti (alacsony kortizol). Most teljesen jól vagyok, viszont amikor laborba kell mennem, mert érzem a szorongást, hogy megint ki fog derülni valami. Egyébként szorongást a kortizol nem megfelelő termelődése is tud okozni. A szorongás rengeteg tünetet tud produkálni sajnos. Próbálj meg Ashwagandát és rózsagyökér kapszulát szedni, de a fejedben a dolgokat mindenféleképpen rendbe kell tenni.
nov. 27. 09:40
3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat és tippeket! Örülök hogy nektek már sikerült rendbe jönni. 😊 akkor talán nálam sem reménytelen a helyzet, ez most kicsit megnyugtató.
nov. 27. 10:37
4/12 anonim válasza:
Nálam ugyanez a helyzet, van amikor jobb volt, volt amikor visszatér a betegség. Sajnos én már nem tudom mi a valóság és mikor van az amikor tényleg rosszul vagyok. Ugyanúgy nem merek orvoshoz menni mert félek a diagnózistól. Talán annak könnyebb aki minden aprósággal orvoshoz megy.
nov. 27. 14:40
5/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nálad is ez a helyzet.😔 Nagyon nehéz, nem tudom hogyan tudnánk túl lenni ezen. Sok kitartást kívánok! Bízom benne egyszer megoldódik ez a problémánk is!
nov. 27. 14:58
6/12 anonim válasza:
Szerintem tartósan sosem oldódik meg, esetleg gyógyszerekkel, terápiákkal lehet javítani. De én nem akarok bevenni semmit, ugyanis anyum nyugtatókon élt. Nem láttam, hogy ez lenne a megoldás rá.
nov. 27. 15:21
7/12 anonim válasza:
Egyébként köszönöm, neked is jobbulást kívánok. :)
nov. 27. 15:22
8/12 A kérdező kommentje:
Gyógyszert én sem szeretnék szedni. Tudom hogy ez csak fejben dől el de nagyon nehéz.
Köszi! :)
nov. 27. 16:44
9/12 anonim válasza:
Rendszeresen félrever a szívem elvileg csak extrasistole. Próbáltam kivizsgáltatni magam de nem jártqm sikerrel. Úgyhogy már nem foglalkozom vele. Évek óta ez van. Az élet meg amúgy sem végtelen
nov. 28. 14:55
10/12 A kérdező kommentje:
És az extrasistoleval nem csinálnak semmit? Nekem is állandóan félrever főleg ha jobban szorongok és stresszelek akkor jobban érzem. Most kértem időpontot kardiológiára de nagyon félek tőle😪 remélem nincs semmi komoly bajom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!