Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mindig az öngyilkosságra...

Miért mindig az öngyilkosságra gondolok, ha valami nehézség, baj ér az életben?

Figyelt kérdés
Soha nem kíséreltem meg még az öngyilkosságot, de egészen gyerekkorom óta rengetegszer foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, amikor valami baj, probléma van. Ezek lehetnek kis konfliktusok és komoly problémák is. Szerintem a legtöbb ember olyan apróságok miatt nem is gondol az öngyilkosságra mint én. Munkahelyvesztés, családi konfliktus, ha nem sikerült valami célt elérni (pl. sportban), magány, bármi ki tudja váltani ezt. Egyik pillanatban minden klappol, másikban már szuicid gondolatok. Ezután pedig egy nap felkelve tele vagyok energiával és nem is értem miért gondoltam erre. És ez a körforgás folyamatos. Miért van az, hogy ennyire drasztikus gondolataim vannak? Legtöbb ember ilyenkor iszik vagy drogozik, vagy valami másba menekül, nekem pedig a legvégsőbb megoldás jut eszembe. Néha úgy érzem csak ez tudna végső megnyugvást adni nekem.

tegnap 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Mert nem hiszel Istenben.
tegnap 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Régebben én is volt hogy gondoltam rá, ha nehézség ért, de sosem tettem semmit. Aztán rájöttem hogy tök mind1 hogy mekkora sz@rban vagyok, mindig van másik út. Jó nyilván nem öltem embert meg nem raboltam bankot, de ha nehézségeim vannak mindig van egy kiugró. Én úgy élem az életem mint egy játékot. Ebben a játékban a gazdag, a szegény, a jó ember, a rossz ember mind oda jut a végén, a föld alá. Tehát addig amig nem követsz el valami nagy bűncselekményt addig tök mind1 hogy mit csinálsz. Veszíthetsz sportban, kibukhatsz bármelyik suliból, teljesen mind1 csak boldog legyél és haladj előre. Engem szerintem ez a felfogás mentett meg
tegnap 21:31
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
nincs megküzdési stratégiád. nem tehetsz róla, de tehetsz azért, hogy legyen. [link]
tegnap 21:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát ez elég fantáziátlan dolog! Mért van az, hogy csak extremitásokban tudsz gondolkodni a normális, magától értetődő hétköznapi megoldások helyett? Öngyilkosság, drog, ital, egyéb önkárosítás ahelyett, hogy hobbi, sport, közösség, tanulás, érzelemtudatosítás, játék, relaxáció? Ezekben az előremutató cselekvésekben mindjárt megtalálnád az örömet. Mindig történnek akadályoztatások az életben, de attól még nem dől össze a világ. A halálos betegségen és a nincstelenné váláson kívül semminek nincs óriási jelentősége. Tovább lehet lépni magunkat megrázva új kihívások felé.
tegnap 22:20
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
Mert nem gondolkodsz pozitìvan! Talàld meg a spiritualizmus ösvényét, Isten útját, gyermekem! 😊😊
tegnap 22:45
 6/12 anonim ***** válasza:
39%
Az ezotéria gonosz dolog, nincs köze Istenhez. Ha azt akarod, hogy Isten segítsen, akkor keresztényként imádkozz Istenhez, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet, és hogy segítsen, hogy követni tudd Jézus Krisztus szavait. Minden jó Istentől van, és nincs tőle semmi rossz. Isten szeret téged, és az életed értékes. Nem kell jónak lenned sportban, vagy eredményesnek. A lelki dolgok a fontosak. Akinek csak az a fontos, hogy milyenek az eredményeid, az nem téged néz, hanem az eredményeidet. Te olyanokkal barátkozz, akik nem az eredményeid miatt barátkoznak veled, hanem saját magad miatt. Imádkozz Istenhez, hogy segítsen olyan barátokat találni, akik jók, és akik szeretnek, az eredményeidnek meg külön örülnek, de nem azok miatt szeretnek. Imádkozz Istenhez, hogy küldje el neked a Szentlelket, és tudd követni Jézus Krisztus szavait. Ne akarj híres lenni, vagy lenyűgözni embereket. Isten a legnagyobb, és a segítsége, és a szeretete a legfontosabb a világon. És hogy higgyünk benne.
tegnap 23:06
 7/12 anonim ***** válasza:
22%
Az élet gyönyörű, viszont az borzasztó, hogyha egy ember szenved. Sok rossz dolog van az életben, de ezért nem az életet kell hibáztatni. Imádkozni kell Istenhez, hogy segítsen, és hogy szeressenek az emberek. Legalábbis azokért a jó dolgokért, amikkel Jézus Krisztus szavait követed. Sem másnak, sem neked nem szabad szenvedned, mert borzasztó dolog. Imádkozz Istenhez, kérd, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget. Amikor imádkozol, bocsáss meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veled. Imádkozz Istenhez, hogy azoknak is adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget. Amikor imádkozol, bánd meg bűneidet, és kérd Istent, hogy segítsen, hogy tudd Jézus Krisztus szavait követni. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnap 23:13
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
7# Egyetértek, testvérem! Követni kell Jézus útjàt és mi emberek szeressük egymást, éljen a szeretet és a békesség! 🤗🥰❤️❤️
tegnap 23:18
 9/12 anonim ***** válasza:
13%
Ne keress új kihívásokat. Imádkozz Istenhez, hogy adjon nagyobb hitet, és hogy tudd szeretni az embereket. Te az Istenben való hitben akarj lenni, és ne a kihívásokat keresd, mert azok elfordítanak Istentől. Ne akarj gazdag lenni, a pénz csak azt éri el, hogy magabiztos legyél, és a pénzedben bízz. És amikor baj van, nem Istenben bízol, és csak akkor jössz rá, hogy a pénz nem ér sokat, mert Isten segítsége, és szeretete sokkal lényegesebb. Jézus Krisztus szavait kövesd, és Istenben bízz, ne magadban. Ha baj van, Istenhez imádkozz, és mindig kövesd Jézus Krisztus szavait.
tegnap 23:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Te az Isten által adott lelki bölcsességet keresd, ne a világ bölcsességét, tudást, mert az elszakít Istentől. Te azt a bölcsességet keresd, amit Isten ad, ami lelki, és a tudomány nem helyettesítheti.
ma 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!