Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Folyamatos, napi többszöri...

Folyamatos, napi többszöri hasmenés lehet az Escitiltől?

Figyelt kérdés

Már nem eszek semmi olyat,ami okozhatná. A háziorvosom küld gasztróra mindenféle speckó vérvételre,hasi uh-ra,tükrözésre.

De elolvastam az Escitil betegtájékoztatóját,és írja a hasmenést mellékhatásként. És az émelygést is,ami szintén jelentkezett,mióta meg lett emelve az adagom ( 1 szemről 1.5 szemre).

BÁRMIT eszek, fél órán belül mennem kell wc-re. Reggel, délben, este,van,hogy étkezés nélkül éjfélkor is.

Azért hosszú távon ez nem egy elviselhető állapot.

Emellett kissé le is szedál a gyógyszer.

Érdemes lenne lecserélni? A doki hajlana rá, már ajánlotta, de én nagyon félek, hogy más gyógyszer még rosszabb lenne.

nov. 19. 07:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
40+ nő vagyok
nov. 19. 20:46
 12/12 anonim ***** válasza:
Értem. Igen a gyógyszer a kilengéseket beszabályozza. Jobban viselhető a stressz is. Közömbössé tesz. Nálam a legnegatívabb hatás a fáradságérzet. Épp gondolkodom rajta fel is tettem már ezt a kérdést GYK-n nemrég - hogy lehet e különbség a citalopram és escitalopram között fáradság okozó hatást tekintve. Mert ha kicsivel is de jobb az escitalopram, akkor lehet váltanom kellene. Munka utánra úgy elfáradok, hogy kávé nélkül használhatatlan vagyok, muszáj meginnom legalább egyet délután. Persze iszom délben is , meg reggel keveset, de du. is muszáj, ha még valami érdemlegeset akarok csinálni.
nov. 19. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!