Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Folyamatos, napi többszöri...

Folyamatos, napi többszöri hasmenés lehet az Escitiltől?

Figyelt kérdés

Már nem eszek semmi olyat,ami okozhatná. A háziorvosom küld gasztróra mindenféle speckó vérvételre,hasi uh-ra,tükrözésre.

De elolvastam az Escitil betegtájékoztatóját,és írja a hasmenést mellékhatásként. És az émelygést is,ami szintén jelentkezett,mióta meg lett emelve az adagom ( 1 szemről 1.5 szemre).

BÁRMIT eszek, fél órán belül mennem kell wc-re. Reggel, délben, este,van,hogy étkezés nélkül éjfélkor is.

Azért hosszú távon ez nem egy elviselhető állapot.

Emellett kissé le is szedál a gyógyszer.

Érdemes lenne lecserélni? A doki hajlana rá, már ajánlotta, de én nagyon félek, hogy más gyógyszer még rosszabb lenne.

nov. 19. 07:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
nov. 19. 09:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Mellékhatásokban írja pedig. Akkor csak valószínű...
nov. 19. 09:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyire durva hasmenést nem okoz.
nov. 19. 12:09
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem is hasmenésnek nevezném. Inkább egy durva emésztési zavarnak.

A házidoki írt olyan cseppet,amit IBS-re használnak. Boncoli a neve. Azt beszedtem,jó drága volt...de az se használt igazán.

nov. 19. 13:33
 5/12 anonim ***** válasza:
Miért kell olyan nagy adag? Próbáld meg a fél adagot (fél szem). Hány kiló vagy?
nov. 19. 19:14
 6/12 A kérdező kommentje:

5!

Azért kell,mert folyamatosan öngyilkos gondolataim vannak. Sokáig 1 szemet szedtem,de kevés volt.

3 hetente mehetek dokihoz, lassan haladunk. Amúgy pedig erről nem tudok beszélni senkivel. Értsd: nincsenek barátaim,van egy férjem, aki le...,mi van velem, meg egy gyerekem,akivel ezt természetesen nem tudom megbeszélni.

Ma voltam a pszichiáternél, azt mondta,lehet a gyógyszertől.

2 éve tart ez. És nem látom a végét.

nov. 19. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:

#5 vagyok, a korod sem tudom, mindenesetre az SSRI gyógyszerek, elsősorban fiatal felnőtteknél, de más korúaknál is lehetséges, öngyilkossági gondolatokat okozhatnak, felerősíthetnek. Ezt nem tudja a dokid?

Tudatosítani szükséges magadban, hogy az ögy gondolatokat a gyógyszer okozza/erősíti fel.

A gyógyszer önmagában nem segít, kell a gyógyuláshoz a mentális hozzáállás. A szellemi kiutat, gyógymódot érdemes megtalálni. Illetve egy olyan hozzáállást, ami ellenállóvá tesz a nehézségekkel szemben.

Bizonyos problémákat nem is a pszichológia, hanem a vallás, spiritulális fejlődés gyógyít. Ezt a pszichhológia egyik legkiemelkedőbb alakja, C.G. Jung is elismerte (nyilván sok páciense révén rálátása volt a leli problémákra és gyógymódokra, s jó megfigyelő is volt).

Én 10 évet szedtem egy azonos hatóanyagú gyógyszert mint te (Citalopram) aztán rájöttem, hogy fele adag is ugyanúgy használ, kevesebb mellékhatással.

nov. 19. 20:12
 8/12 anonim ***** válasza:
.. bocsánat, a gyógyszer sokat segít egyébként, pl. nekem a szorongásban. De a mentális beállítódás, lelki erő is kell.
nov. 19. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Érdekes könyv volt a depresszióról, amit olvastam Johann Hari: Elvesztett kapcsolatok, hogy a depresszió nem feltétlenül az egyén problémája, hanem a környezet, illetve a világ abnormális körülményei okozzák sok esetben.
nov. 19. 20:16
 10/12 A kérdező kommentje:

7!

Már majdnem megtettem,mire gyógyszert kaptam és el is kezdtem szedni. Azóta olyan erős késztetés nem volt. Megvan most is a vágy,de nem állok a szakadék szélén.

nov. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!