Folyamatos, napi többszöri hasmenés lehet az Escitiltől?
Már nem eszek semmi olyat,ami okozhatná. A háziorvosom küld gasztróra mindenféle speckó vérvételre,hasi uh-ra,tükrözésre.
De elolvastam az Escitil betegtájékoztatóját,és írja a hasmenést mellékhatásként. És az émelygést is,ami szintén jelentkezett,mióta meg lett emelve az adagom ( 1 szemről 1.5 szemre).
BÁRMIT eszek, fél órán belül mennem kell wc-re. Reggel, délben, este,van,hogy étkezés nélkül éjfélkor is.
Azért hosszú távon ez nem egy elviselhető állapot.
Emellett kissé le is szedál a gyógyszer.
Érdemes lenne lecserélni? A doki hajlana rá, már ajánlotta, de én nagyon félek, hogy más gyógyszer még rosszabb lenne.

Nem is hasmenésnek nevezném. Inkább egy durva emésztési zavarnak.
A házidoki írt olyan cseppet,amit IBS-re használnak. Boncoli a neve. Azt beszedtem,jó drága volt...de az se használt igazán.

5!
Azért kell,mert folyamatosan öngyilkos gondolataim vannak. Sokáig 1 szemet szedtem,de kevés volt.
3 hetente mehetek dokihoz, lassan haladunk. Amúgy pedig erről nem tudok beszélni senkivel. Értsd: nincsenek barátaim,van egy férjem, aki le...,mi van velem, meg egy gyerekem,akivel ezt természetesen nem tudom megbeszélni.
Ma voltam a pszichiáternél, azt mondta,lehet a gyógyszertől.
2 éve tart ez. És nem látom a végét.

#5 vagyok, a korod sem tudom, mindenesetre az SSRI gyógyszerek, elsősorban fiatal felnőtteknél, de más korúaknál is lehetséges, öngyilkossági gondolatokat okozhatnak, felerősíthetnek. Ezt nem tudja a dokid?
Tudatosítani szükséges magadban, hogy az ögy gondolatokat a gyógyszer okozza/erősíti fel.
A gyógyszer önmagában nem segít, kell a gyógyuláshoz a mentális hozzáállás. A szellemi kiutat, gyógymódot érdemes megtalálni. Illetve egy olyan hozzáállást, ami ellenállóvá tesz a nehézségekkel szemben.
Bizonyos problémákat nem is a pszichológia, hanem a vallás, spiritulális fejlődés gyógyít. Ezt a pszichhológia egyik legkiemelkedőbb alakja, C.G. Jung is elismerte (nyilván sok páciense révén rálátása volt a leli problémákra és gyógymódokra, s jó megfigyelő is volt).
Én 10 évet szedtem egy azonos hatóanyagú gyógyszert mint te (Citalopram) aztán rájöttem, hogy fele adag is ugyanúgy használ, kevesebb mellékhatással.

7!
Már majdnem megtettem,mire gyógyszert kaptam és el is kezdtem szedni. Azóta olyan erős késztetés nem volt. Megvan most is a vágy,de nem állok a szakadék szélén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!