Valaki tud olyan pszichiátert vagy pszichológust, akinek fő szakterülete az Asperger-szindróma, a szociális fóbia vagy az elektív mutizmus vagy valamelyikben nagy tapasztalata van?
Figyelt kérdés
Fontos, hogy ne gyermekpszichiáter és ne gyermekpszichoógus legyen (általában gyerekeknek van elektív mutizmusa, de én felnőtt vagyok).#szociális fóbia #Asperger-szindróma #szelektív mutizmus #elektív mutizmus #Felnőtt pszichológus #Felnőtt pszichiáter
nov. 15. 10:49
1/7 anonim válasza:
Ez elég speciális. Szociális fóbiával kerestem egy darabig ilyen szakembert, de nem sok sikerrel. Annak tudom be, hogy eleve ezzel a problémával (Bár sokan vannak), de kevesen kérnek segítséget.
2/7 anonim válasza:
"Dejó", ugyanezek a problémáim vannak felnőttként... (bocs)
Jó lenne valami megoldás.
3/7 anonim válasza:
Az elektiv mutuzmus nálatok milyen mértékű? Olyan nekem is van, hogy társaságban, hiába lenne mondandóm, képtelen vagyok megszólalni. De ha konkrétan kérdeznek tőlem valamit, akkor megy. Nem tudom, ez is annak számít-e? Vagy ilyenkor teljes némaságra kell gondolni?
1. vagyok
4/7 A kérdező kommentje:
Engem pszichiáter diagnosztozált ezekkel, minddel. Nekem az elektív mutizmusom olyan, a szüleimmel, húgommal, nagyszüleimmel és 2 unokatesómmal nem nagyon van, másokhoz én sem tudok hozzászólni beszélgetés közben, csak még a húgommal közös barátnőnkhöz, de vele is feszengek.
nov. 18. 10:06
5/7 anonim válasza:
Akkor biztos, hogy ez is spektrum, mint sok minden más is. Nálam egyértelműen a szorongásból ered, mert ha megszólalok, akkor rám irányulna a figyelem. Ez mondjuk elég kellemetlen ha egy munkahelyi meetingen nem tudom kifejezni, ami eszembe jut. Úgy érzed téged is a szorongás gátol?
6/7 A kérdező kommentje:
Engem a szorongás is gátol és az is, hogy amikor kivételesen bátrabb voltam, akkor ki szokott derülni, hogy nem (így) kellett volna csinálnom valamit, ezért már nem merek bátrabb lenni... :(
nov. 19. 19:32
7/7 anonim válasza:
Sajnálom :( szinte biztos vagyok benne, hogy ha önbizalommal telve csinálnád ugyanazt, már fel se tűnne senkinek, hogy "nem úgy kellett volna"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!