Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyerekkor véget érésének...

Gyerekkor véget érésének elfogadása?

Figyelt kérdés

19-ként már technikailag felnőtt vagyok, de igazából már egy ideje szarul érzem magam emiatt (persze nem folyamatosan, de szerintem érhető hogy gondolom). Nem tudom, lehet engem lusta dögözni de nem akarok dolgozni meg ilyesmiket csinálni, bánom hogy már véget ért az időszak amikor csak arra “kellett” fókuszálnom hogy a többi gyerekkel barátkozok.

Apropó barátkozás, az is rosszul esik hogy felnőttként igazából le vagyok szarva, igazából senkit se érdekel ki vagyok ha nem kell konkrétan valamit csinálni. Azért szoktam beszélgetni a csoporttársaimmal az egyetemen, de amikor egyedül vagyok, előjönnek ezek.

Néha már azon gondolkodom hogy tök kár hogy nincs egy “reset” gomb mint a videójátékokban, azt se bánnám ha más ember lennék, legalább esélyem lenne egy jobb életre.

Fura, hogy ezt úgy mondom hogy egyébként eléggé kényelmes életem van és csak a “tinikorom” volt zűrös, de az se volt annyira gázos, hogy ne nosztalgiázzak.

Őszintén úgy érzem a felnőttkor egy rossz korszak, csak azért kell végigcsinálni mert nyilván nem élhetek a szüleim nyakán és igazából sajnálom is őket hogy ilyen lányuk van, bár részben nyilván ők is tehetnek róla milyen vagyok, de persze nem az ő hibájuk. Csak rohadtul nem akarok 30,40, stb. éves lenni.

Amúgy valszeg tényleg lusta vagyok mert nagyon nem megy nekem a motiváció összeszedése a takarításra, nem akarok teher lenni a szobatársaimra de (nyilvánvalóan, most ezért nem hibáztatom őket) kezd elegük lenni abból hogy nem takarítok magam után rendszeresen, amúgy próbálom magam rávenni csak nem tudom miért megy ez nekem ilyen nehezen.

nov. 15. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Nem inkább egy kezdődő depresszió ez nálad? Az egyetemnek biztosan van pszicológusa. Keresd fel!
nov. 15. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Hali!

Szerintem ne aggódj! Sokan járnak a cipődben, ezt csak azért írom, hogy ne érezd magad egyedül a problémáddal, hátha így kicsit könnyebb elviselni.

A felnőtté válás egy hosszú folyamat, és nincs olyan éles váltás, hogy tegnap még gyerek voltam, de mától felnőtt vagyok.

Meg kell rá érni.

Inkább csak most kezdődik el nálad a felnőtté válás. Megteszed az első lépéseket.

Ha aggódsz amiatt, hogy nem akarsz dolgozni, akkor megnyugtatlak, hogy senki sem akar :D Ez teljesen normális. (És senki sem akar öreg lenni, még az öregek sem :D) De idővel fel fogsz nőni a feladataidhoz.

Légy türelmes magaddal szemben. Nem tudod elrontani :)

Kitartást a felnőtté váláshoz!

nov. 15. 14:58
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Akkor válsz felnőtté igazan amikor a szülők már elmennek.
nov. 15. 15:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Kozel sem vagy meg felnott. A ~25 eves korban valamennyire mar a felfogas eleri a dontes kepesseget megfelelo modon, de meg mindig vannak gondok. ~30 korul akkor mar beno az ember feje lagya. Komolyabb kapcsolatok, nem pedig hulyeskedes, gyerek, csalad, ilyenek, munka, elorelepes. Persze itt is vannak kivetelek, de kb. akkor lesz igazan felnott most +-3 ev mondjuk belove. De 18 - 19? Kisbaba, persze hogy lustizol, meg az ahhoz tartozo evivalens dolgok. Semmi baj ezzel, meg nevelni kellene teged egy kicsit ha nem boven, de persze mar lehet jonni, hogy "halo en mar 18 vagyok!!!" Sajnos....
nov. 15. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Ez szerintem egy kapunyitási pánik. Depresszió is lehetséges.

Gondolj arra, mennyi előnye van a felnőtt létnek. Pl. nem korlátozhatnak az olyan döntéseidben, ami az életed irányításával kapcsolatos. Azzal házasodsz, akivel akarsz, oda mégy dolgozni, ahova akarsz, azt teszel a vagyonoddal, amit akarsz. Több az előnye a felnőttségnek, mint a hátránya.

Én örültem, amikor nagykorú lettem. Gyereknek lenni sok szempontból kényelmes, de kiszolgáltatott is.

nov. 15. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Felnőtt nő vagy, viselkedj is úgy.
nov. 30. 13:58
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 kösz a hasznos tanácsot, te meg kussolj ha normálisan nem tudsz válaszolni, köszpusz 🥰
nov. 30. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!