Hogy tudnám elfogadni a betegségem?
Sziasztok.
Légyszi segítsetek mert már lassan bele őrülök.
26 éves nő vagyok, már 9 éves korom óta vannak aurás migrénes rohamaim.
A tüneteim olyankor:látás zavar, kéz, száj, nyelv, fogak, orr, arc zsibbadás, beszéd zavar, ez mind féloldali, memória zavar, majd iszonyú fejgörcs.
Ha jön ez a roham akkor nagyon nagyon pánikolok, szinte halalfelelmem van, aztán ha elmúlt utána hónapokig rettegek mikor jön újra.
Aztán utána kicsit jobb, de minden nap gondolok rá hogy vajon ma lesz e rohamom.
Annyi a szerencsém évente 1x max 2x van ilyen.
Volt már mindenféle kivizsgálás, Mr, CT minden rendbe.
Mindig félek nehogy agyvérzés legyen, mert annak is ezek a tünetei, és mivan ha nem tudom megkülönböztetni és későn megyek a kórházba.
Hogy lehet ezzel együtt élni?
Sajnos el kell fogadni. A környezetedben lévő embereknek említés szintjén hívd fel erre a figyelmüket, hogy ne érje váratlanul őket, ha esetleg előjönne egy roham.
A mai világban semmiképpen sem tabutéma az ilyesmi, te így vagy ember, sajnos ez hozzánő az életedhez. Ha egészséges életet élsz, akkor pedig az agyvérzéstől, egyéb rohamoktól nem kell tartanod.
Sajnos meg kell próbálnod ezzel együtt a legtöbbet kihozni magadból, ami sikerülni fog, és ehhez sok erőt kívánok!
Átérzem. Nekem egyszer volt ilyenem. Azt mondták, hogy agyérgörcsös migrén.
Lezsibbadt a nyelvem, nem tudtam beszélni, görcsölt a fejem.
Rémisztő volt.
Azt javaslom - tudom könnyű mondani - hogy ne stresszelj.
Nemcsak roham alatt. Azt gondolom, hogy a nagyfokú stressztől jön elő a roham.
Mindenképpen valamilyen testmozgást javasolok neked, hogy levezesd a feszültséget, és ellazulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!