Erős szociális fóbiám van. Menjek társaságba vagy inkább ne is érőltessem ?
Nézd kérdező, el kell fogadd, bármilyen furcsa is, hogy nem fognak téged bántani! Ez a legnehezebb tudom, mert én is ezzel kínlódtam sokat!
A legjobb módszer, hogy elképzeled, hogy ők is "csak emberek" olyanok, mint TE NEM KÜLÖNBEK SEMMIVEL!!! Ha ezt így elhiszed, hogy sokszor ők is szoronganak, ők is félnek, akkor semmi gond nem lesz. Nekem ez segített.
Ez nem olyan egyszerű, az agyad tudja, hogy, nem lesz bajod, de a tested mégis tüneteket produkál.
Konkrétan nem érzed jól magad, izzadás, hányinger, csak lefáradsz, stb.
Őszintén te beszélnél olyan emberrel, aki nem érzi jól magát?
Ez a génekben van, ugyanolyan, mintha meleg lennél, nem igazán lehet megváltoztatni.
Szerintem evolúciós okai vannak, mert az őskorban a félelem a túlélés kulcsa volt.
Ma se tudják még pontosan hogyan lehet ezt levetkőzni, találgatnak, gyógyszereznek, amitől vagy jobb lesz, vagy nem és még függő is leszel.
Szerintem a kor előrehaladtával ez rosszabb lesz, mert öregszünk és már annyit se tudunk elviselni, mint addig.
Nálam legalábbis így volt, ahogy idősödtem, egyre rosszabb.
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!