Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Erős szociális fóbiám van....

Erős szociális fóbiám van. Menjek társaságba vagy inkább ne is érőltessem ?

Figyelt kérdés
Ha egyedül vagyok jobban érzem magam ,de viszont sokszor vágyok társaságra és beszélgetésre,de képtelen vagyok rá a szorongástól és a zavartságtól. Koncentráciom is rossz és az önértékelésem is. Ez lehet szoc fóbia és ha igen akkor erőltessem hogy menjek társaságba ?
nov. 14. 16:56
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem próbálkozol, akkor sose jössz ki belőle. Igen, kell egy kicsit feszegetni a határaidat.
nov. 14. 17:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire probléma, lehet, hogy segítene a fokozatosság. Előbb próbáld a szocializációt online. Beszélgethetsz, akár videós csoport chat-et is indíthatsz a későbbiekben. Ha kényelmetlenül, vagy rosszul érzed magad, még mindig kiléphetsz az interakcióból, és amikor jobban vagy, visszatérsz.
nov. 14. 18:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Minél többet vagy egyedül, ez annál inkább erősödik. Ergó ha javulást akarsz akkor menj minél több ember közé.
nov. 14. 21:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van és a rossz hír, hogy erőltetéssel se múlik el soha. A kulcs inkább az, hogy megtanulod elfogadni magad így és magadhoz mértem, de feszegeted a határokat. Mert ha teljesen bezárkózol, akkor csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Pl. ha válaszhatok a home office és az irodai munka között, akkor 9x bemegyek, de egy nap nyugit hagyok magamnak. Tehát nem voltam mindig otthon, pedig komfortosabb lett volna. Vagy ha egy összejövetelre hívnak, akkor az ilyen táncolós (tánc fóbiám is van, fogalmam sincs ennek van-e neve...) bulikat általában lemondom. (De néha oda is elmegyek, pont a határfeszegetés miatt) Viszont, ha beszélgetős összejövetel akkor megyek, maximum csendben ülök, amit már úgyis megszoktak
nov. 15. 06:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam hogy társaságba dolgozom de szorongtam és zavarba voltam. Előtte olyan munkáim voltak ahol egyedül voltam de az se jó. Szóval nem tudom mi lenne a megoldás. Pedig nagydarab férfi vagyok de beteg az agyam.
nov. 15. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem beteg az agyad, hanem nehézségeid vannak.
nov. 15. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező, el kell fogadd, bármilyen furcsa is, hogy nem fognak téged bántani! Ez a legnehezebb tudom, mert én is ezzel kínlódtam sokat!

A legjobb módszer, hogy elképzeled, hogy ők is "csak emberek" olyanok, mint TE NEM KÜLÖNBEK SEMMIVEL!!! Ha ezt így elhiszed, hogy sokszor ők is szoronganak, ők is félnek, akkor semmi gond nem lesz. Nekem ez segített.

nov. 15. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan egyszerű, az agyad tudja, hogy, nem lesz bajod, de a tested mégis tüneteket produkál.

Konkrétan nem érzed jól magad, izzadás, hányinger, csak lefáradsz, stb.

Őszintén te beszélnél olyan emberrel, aki nem érzi jól magát?

Ez a génekben van, ugyanolyan, mintha meleg lennél, nem igazán lehet megváltoztatni.

Szerintem evolúciós okai vannak, mert az őskorban a félelem a túlélés kulcsa volt.

Ma se tudják még pontosan hogyan lehet ezt levetkőzni, találgatnak, gyógyszereznek, amitől vagy jobb lesz, vagy nem és még függő is leszel.

Szerintem a kor előrehaladtával ez rosszabb lesz, mert öregszünk és már annyit se tudunk elviselni, mint addig.

Nálam legalábbis így volt, ahogy idősödtem, egyre rosszabb.

Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

nov. 17. 04:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a gimis évek volt a rémálom, azóta hullámzó
nov. 17. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!