Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy zajlik, mi történik egy...

Hogy zajlik, mi történik egy pszichológusnál?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon rosszul érzem magam, vannak feldolgozatlan traumáim, úgy érzem belekerültem egy negatív spirálba és csak vonzom a rossz dolgokat. Ha elmennék pszichológushoz az segítene? Mi történik ott? Kérdez vagy magamtól kell mondanom mi baj van?
nov. 13. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
A szakitól függ nagyban. De általánosságban annyit, hogy az első 3-5 alkalom főleg ismerkedés, utàna lesz lényegi munka. Általában én beszéltem és főleg rávezető kérdéseket adott
nov. 13. 21:13
 2/6 anonim válasza:
0%
Szia látom most tetted fel a kérdést egy 10 perce. gyerek vagyok de már voltam pszihológusnál és hidd el hogy segit. járj rendszeresen szerintem
nov. 13. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze hogy segítene. 3 hónap alatt máe tuti jobban éreznés magad ha passzoltok a szakemberrel.

A pszochológus a saját megkózelitesehez es hozzad igazítja a technikákat. Nálunk az elején pl en beszeltem, mostmar inkabb o, provokativan, visszatukrozve a sajat hulyesegeim

nov. 13. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálam szinte minden alkalomra jut olyan lista hogy ezek történtek, ezekkel van nehézségeim, ebben nem értem magam.

Ha nem viszek ilyet, vagy ha más témához befér, akkor pedig áskál hogy mit talál (kérdez). Vagy ha talált valamit, akkor azt adagolja neked fokozatosan, ahogyan be tudod fogadni.

Ez van az én terápiámnál.

nov. 15. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Illetve mindenképpen menj pszichológushoz mert enélkül vagy benne vagy, vagy benne leszel, kiégésben, depresszióban, akár düh/pánik roham.
nov. 15. 10:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Olyan, mint egy baráti beszélgetés.

A pszichológus (egyéntől függően) helyettesíti a segítő barátot, vagy bevállalja a jó anya, vagy apa szerepét.

A gondjaidat neked kell megoldanod, ő csak vezet.

Lehet, hogy elsőre nem találod meg a neked megfelelő szakembert. Sajnos, ahol szerepeli lehet, oda befurakodnak a nárcisztikus emberek is. Illetve előfordulhatnak perverzek is.

Akkor találtad meg a jó pszichológust, amikor távozás után jobban érzed magad.

Ha távozás után védtelennek, csupasznak, vagy megszégyenültnek érzed magad, akkor addig kell váltani, amíg megtalálod a megfelelőt, akivel jól együtt tudtok működni. Hiszen ők is emberek, és nem vagyunk egyformák.

nov. 15. 15:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!