Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik féltek a hányástól...

Akik féltek a hányástól segített nekik az alábbi?

Figyelt kérdés
akik féltek a hányástól és hánytak utánna jobb lett a fóbiátok? Lett valami pozitív dolog? Tényleg kell ettől ennyire felni?
nov. 13. 13:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Egy időre megkönnyebbültem, ennyi a pozitív hatás.
nov. 13. 13:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Hogy élted meg?
nov. 13. 14:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Illetve, tényleg annyira rossz ?
nov. 13. 14:18
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Még soha nem hánytál? Tényleg rossz...
nov. 13. 14:20
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem segített.
nov. 13. 15:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl sok volt a varázsgomba, vagy az italozás, akkor óriási megkönnyebbülés tud lenni :D
nov. 13. 17:15
 7/12 A kérdező kommentje:
De igen, csak már 15 éve. És akkor még gyerek voltam bőven, nagyon rossz vissza gondolni, valószínűleg valami traumat okozott bennem, jártam pszhilogushoz,de egyszerűen nem jöttünk rá mi is váltja ki pontosan. Ha rá gondolok teljesen ki vagyok, szorongok, nem eszek, sírok. Nagyon félek tőle. Két gyermekem van, terhesség alatt sosem fordult elő. Sokan azt mondjak, hogy igazából nem is olyan vészes mint ahogy az én elmémben van, éppen ezért kérdeztem meg, hogy mások akik nem félnek tőle mit tapasztaltak, vagy javasolnak.
nov. 13. 19:41
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
A 6-os az egyetlen hasznos válasz! Egy hányás tud megkönnyebülés lenni. Kérdező italozz egy kicsit úgy is péntek este van. Holnap írd meg nekünk a tapasztalatodat. De ne azt, hogy: nem ittam, mert félek hogy hányok. Mert én meg ettől a felfogástól hányok.
nov. 15. 07:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is szorongtam, ha rámjött, féltem szószerint. Úgy oldottam meg, hogy arra gondoltam, ha a szervezetem meg akar valamitöl szabadulni, akkor hajrá, segitek neki. Elöször rossz volt, de aztán mindig jobban ment. Ha ki akar valami jönni, akkor ki vele!
nov. 16. 03:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Bennem is van egy kicsit ilyen félek a hányástól dolog, mert olyan ritkán hánytam eddig életemben, kb. egy, max. két kezemen lehet számolni negyven év alatt is, hogy tulajdonképpen idegenkedem tőle, pláne, hogy körülöttem viszont, a testvérem is, meg oviban meg iskolában is sokan hánytak körülöttem, és fura volt mindig, hogy miért visszafelé jön az étel, miért nem a megfelelő végen.

Aztán volt egyszer egy péntek éjjel, amikor hányingerre ébredtem, szerencsére rohantam is a wc-re, és tényleg hánytam is kb. félálomban, szájöblítés, visszaalvás, aztán még kétszer ugyanez, óvodában dolgoztam, biztos benyeltem vmi hányós vírust.

Számomra inkább fura a hányás, logikátlan, hogy miért visszajön, ami nem jó, miért nem tovább megy pl. hasmenésben, aztán olvasgattam erről akkor és nekem az segített, hogy megértettem, hogy ha a testünk mérgezésgyanút azonosít, akkor nem engedi, hogy pl. a bélrendszer is mérgeződjön, úgyhogy hátra arc!

Nekem az segített elfogadni a testem eme válaszát, hogy megértettem, hogy a testem vigyáz rám, és nem akarja, hogy nagyobb bajom legyen úgy, ha hasmenésem lenne, amit szintén nem szeretek, naná, de gyakrabban fordult elő, mint hogy hánytam, és szerintem én azért idegenkedem és undorodom a hányástól pl., mert a számon keresztül jön ki a testem szemete, meg azért is, mert olyan ritkán fordult elő velem, szerencsére, és szerintem vannak hányós gyerekek és nem hányós gyerekek, és hányinger ellen tényleg jó a fahéj szagolgatása, evése, tehát nekem a megértés és a fahéj segítettek, de az is igaz, hogy az én idegenkedésem és természetes undorom azért nem fóbia szintű, de tán segíthet fóbiásoknak is.

nov. 16. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!