Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan múlaszthatnám már el a...

Hogyan múlaszthatnám már el a hányástól való félelmemet?16/F

Figyelt kérdés

Negyedikes koromban kezdődött amikor egyik este hánytam és azóta valamiért ez traumaként van bennem. Az általános nagyon nehezen ment egy csomószor voltak pánikrohamaim stb stb. Elmentünk már egy csomó pszhihologushoz de egyik se nagyon segített, mondták hogy meditáljak meg mondjak magamban valami biztató szöveget pl.(ma jó napom lesz).

Szedtem már gyógyszert is de szerintem annak se volt különös hatása.

Mindig hányingerem van, fáj a hasam és nem nem vagyok beteg voltunk már orvosnál ,vérvételen teljesen egészséges vagyok. A fejemmel képzelem be elvileg a hányingert. Egész nap ideges vagyok buszon is suliba is. Szüleim már rendesen unják ,hogy folyton nyavajgok nekik ,hogy biztos nem leszek rosszul meg biztos nem vagyok beteg ilyenek. Nagyon nehezek a napjaim ezzel és egyátalán nem tudom élvezni a középiskolás éveim. Mire hazaérek ez a stressz teljesen kimerít. Sokszor megy a hasam is tőle. Nem tudom már tényleg mitévő legyek. Előre is köszönöm ha valaki elolvasta vagy esetleg tudna valahogyan segíteni.

szept. 17. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet hogy maga a pánik váltja ki a hányást? Szerintem a stresszel van a baj itt, nem a hányástól való félelemmel.

Elfojtott érzelmek, inlabilis családi háttér, régebbi traumák, sulis élet - mind lehet stresszforrás. Érdemes inkább ezen a vonalon elindulni

szept. 17. 19:39
 2/5 A kérdező kommentje:
nem hányok sosem csak félek tőle ,hogy fogok és igen nagyon sokat stresszelek viszont ötletem sincs mit tegyek ellene.Próbáltam már rágot magneb6 ot meditációt, egyik sem használ nagyon.
szept. 17. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Érdemes volna konzultalnod egy pszichologussal
szept. 18. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Szorongás, pánik is okozhat hanyast, hányingert tünetként de az is lehet, hogy kialakult ezzel kapcsolatban valami fobiad. Mindenesetre pszichológus mindkettővel tud segíteni. Érdemes egy jó szakembert találni, tudom vannak olyanok is a szakmában akik elveszik az ember kedvet, de nem szabad feladni. Nekem van jó és rossz tapasztalatom is, amikor pedig sikerült megtalalni a megfelelő szakembert, kisegitett a bajból.

szept. 18. 15:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Stressz és pánik. Normális szakember kép megtanítani kezelni a stresszt. De te is képes lehet megtanulni leküzdeni a pánikot és a stresszt.
szept. 22. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!