Aztán csinálhatsz teszteket, amik változó milyen jók, sajnos egy csomó olyan kérdés szokott lenni, amit egy teljesen szó szerint vett, autista értemezésben nehéz kibogozni.
Ezért vsn az, hogy diagnózist csak személyesen, megfigyelés és beszélgetéssel kombinált teszt alapján kapsz.
Sok megvan magyarul is. Ez alapján kiderül, hogy van-e okod gyanakodni.
Utána a kérdés az, hogy miért akarod tudni. Megnyugvás lenne? Megértenéd tőle az életed? Vagy konkrét problémáid vannak, amiben segítség kéne? Ettől függ, hogy merre érdemes továbbmenni.
Egy tesztet kitöltöttem, és ha jól értelmeztem nem vagyok autista.
A kérdésedre válaszolva azért, mert van egy osztálytársam, aki folyamatosan azt mondja rám, hogy autista. Szóval kíváncsi lettem:)
nov. 13. 18:39
6/9 anonim válasza:
Nos, én úgy látom, hogy 2x is kitöltötted, de tök más válaszokat adhattál, mert egyszer nagyon magas, egyszer meg nagyon alacsony pont jött ki. Szóval ha az "igazi" kitöltésre jött ki a magas pont, az felveti a gyanút, hogy azért vagy olyan amilyen, mert autista vagy. Nem 100%, rendes diagnózist szakember adhatna, de azért ezek a tesztek elég jól szűrnek. Simán egy teszteredménytől semmi sem fog változni, ha úgy érzed, valami nem oké, akkor segít hogy milyen irányban indulj. De ha neked jó úgy, ahogy vagy, akkor nem szükséges lépned.
nov. 13. 21:11
7/9 anonim válasza:
5.: Inkább hipochonder lehetsz. Ma annyi cikk és riport van az autizmusról, hogy az emberek egy része, ha egy-két tulajdonság illik rájuk, azonnal beképzeli magának. Pedig néhány vonás megvan az egészséges emberek nagy részénél is. Ha viszont komoly nehézségeket tapasztaltál az életben emellett, pl. nincsenek barátaid, párod, nem tudsz megmaradni egy munkahelyen, akkor már érdemes erre is gyanakodni. Szakember nélkül ne diagnosztizáld magad, ha ez nagyon aggaszt, menj el egyhez. Viszont tudni kell, hogy a diagnózis felnőtt korban stigma, lehet, hogy több gondot okoz, mint amennyi hasznod lenne belőle.
nov. 15. 16:32
8/9 anonim válasza:
4.: Én ezt nem ajánlom, mert elkéri az e-mail címet. Ezzel akárki visszaélhet. Hiába bizonygatják, hogy bizalmasan kezelik, aki kitölti, számoljon azzal, hogy a bizalmas adatai idegen kezekbe kerülhetnek.
Nem tudom, miért nem tudnak olyat készíteni, ami azonnal megadja a kitöltőnek az eredményt és nem kell senkivel felvennie a kapcsolatot?
nov. 15. 16:38
9/9 anonim válasza:
#8, beregisztrálsz egy kamu emailt ha nagyon akarod. Azonnal megmutatja az eredményt, nem emailben küldi. Lehet hogy nem is kötelező a regisztráció, nem emlékszem. De ha regisztrálsz, akkor később is visszanézheted az eredményt, valamint kitöltheted többször ugyanazt a tesztet, hogy kiderüljön, mindig ugyanaz jön-e ki vagy inkább a hangulatodtól függ. Maguk a tesztek tényleg azok, amiket az autizmus diagnózisához használnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!