Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a teendő, ha szakmunkásként...

Mi a teendő, ha szakmunkásként bánt a pénztelelenség, nincstelenség?

Figyelt kérdés

Szakmunkásként nettó 270et kapok, ami semmire nem elég.

Mérnöki karról anno kibuktam, volt sulistársaim nettó 6-700 nettókat keresnek mérnökként.

Bánt, ha gyerekem lesz akkor a nincstelenségbe, csóróságban fogom felnevelni.

nov. 9. 16:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én egy dologra koncentrálnék: használható német vagy angol tudás és viszlát. Én az angolt választottam szintén szakmunkásként jó pár év itthoni kinlódás után. Dolgoztam Angliában, most Svájcban vagyok itt is jól el lehet már boldogulni az angollal is. Vettem itthon egy lakást ami kivan adva albérletbe, tavaly cseréltem le az autót igy most egy használt de keveset futott 2021-es Audi A4-em van és nem erre költöttem minden pénzem bőven van megtakaritásom, itt ez nem számit kirivó dolognak.
nov. 11. 18:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szakmunkás is tud vállalkozást csinálni, persze nem könnyű elindítani, de azt be kell vállalni a későbbi siker érdekében.
tegnapelőtt 11:28
 13/15 A kérdező kommentje:
Csak durva alkalmazotként a szakmunkás élet=szegénység, nincstelenség.
tegnapelőtt 14:03
 14/15 anonim ***** válasza:
66%
Erre mondják, hogy "Segíts ember magadon, megsegít az Isten is!" Nem tudom, mi a szakmád, de a legtöbbel lehet vállalni kisebb munkákat, közben venni szerszámokat apránként, és idővel önállósíthatod magadat.
tegnapelőtt 15:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a szakmád, de nekem is az jutott az eszembe, hogy vállalkozhatsz is.

Másrészt a fizetésed nem sok, de nem is kevés. Ha nem nyögsz lakáshitelt és van tehermentes lakásod, akkor beosztással lehet normálisan élni belőle. Sokan kevesebből élnek, leszázalékoltak, munkanélküliek, közmunkások, stb. Az ennivaló megvan kb. havi 80-90 ezerből, a rezsi is kb. ötvenből, ha nem tartasz fent autót, még félre is lehet ennyiből tenni. Lehet olyan hobbid, ami nem kerül sokba, művelődni is lehet fillérekből. Ha nem rossz a munkád, nem hajtanak túlzottan, akkor az se baj, hogy ennyit keresel. Ha nem lenne párom, én ismerkedéskor nem tartanám lúzernek a hozzád hasonló keresetűeket.

Természetesen egy új szakmát is kitanulhatsz, nyelveket tanulhatsz, stb., az életben sok lehetőség adódik.

tegnapelőtt 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!