Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a teendő, ha szakmunkásként...

Mi a teendő, ha szakmunkásként bánt a pénztelelenség, nincstelenség?

Figyelt kérdés

Szakmunkásként nettó 270et kapok, ami semmire nem elég.

Mérnöki karról anno kibuktam, volt sulistársaim nettó 6-700 nettókat keresnek mérnökként.

Bánt, ha gyerekem lesz akkor a nincstelenségbe, csóróságban fogom felnevelni.

nov. 9. 16:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
Tanulni
nov. 9. 16:34
 2/15 anonim ***** válasza:
24%
Ja, meg ilyen szinten NE SZAPORODJ!
nov. 9. 16:34
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Csóróságba hitelre ígéretre reményre semmire nem kölykezek, én ezt tettem . A világ kiszámíthatatlan aki nem tud több lábon állni fejlődni csak sóvárog az leépül kihullik. Inkább egymagam szenvedek mintsem balhézok a napi baromságokon kiadáson másik bajain sajátjaimon . Menj tovább tanulni menj ki külföldre vállalkozz aztán ha van mit tovább adni kiélted magad akkor jöhet a család .
nov. 9. 16:39
 4/15 anonim ***** válasza:
19%
Onlyfans profilt.
nov. 9. 17:16
 5/15 anonim válasza:
88%
Továbbtanulás, önfejlesztés, külföldi munka, másik munkahely az országon belül, vállalkozás indítása -ezek közül vmelyik csak elérhető számodra.
nov. 9. 18:15
 6/15 anonim ***** válasza:
29%

Az elmúlt 5 évben mit tettél, hogy többet érj a munkaerőpiacon? Azok a kollégáid, akik többet keresnek, mit tudnak, amit te nem?

Az egyetemről azért buktál ki mert hülye voltál hozzá, vagy mert lusta voltál? Mert utóbbi esetben most már lehet hogy nem lennél lusta, hogy tudod mivel játszol. Ha nem is egyetemre menni, de valami pluszt tanulni lehet hogy tudnál és érdemes lenne.

nov. 9. 18:44
 7/15 anonim ***** válasza:
86%
Érettségi után én is 6 évet dolgoztam, hogy rájöjjek: nem is olyan rossz az iskola. Mikor elvégeztem 6 év késéssel az egyetemet, elönyöm volt a többi friss diplomással szemben, mert már volt munkatapasztalatom. Nekem volt lehetöségem visszaköltözni a szülökhöz és szerencsére támogattak. Nálad ez lehetséges?
nov. 10. 03:08
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

Tudom klisés, de sosem késő tanulni.

1 jó példa a mozdonyvezető szakma.

Ha testileg nem vagy kifogásolható, és érzel magadban akkora szégyent a kereseted, karriered miatt, hogy elszántságot formálj belőle annyira, hogy bemagolj 1-2 több száz oldalas könyvet, a mozdonyvezető szakma kiút lehet számodra ebből az egész helyzetből.

A kezdők is nettó 600at keresnek, apám mozdonyvezető, már vagy 30+ éve, és 1 1 millió forint++ körüli a keresete NETTÓBAN. Én diplomás vagyok, ahogy a testvérem is, sose fogunk ennyit keresni mint ő. Maximum valami vezető pozícióban. Viszont kidolgozza a belét az igaz.

Úgy megy hogy átmész az elején néhány vizsgálaton, alap intelligenciát vizsgáló teszt, pszichológus, hallás, látás vizsgálat (nem kizáró tényező ha szemüveges vagy) ahogy apám elmondása szerint más alap betegségek sem, ha kezeled. Egy csomó munkatársának van valamije, cukorbetegség, ez-az, mind vezetik a mozdonyt még mindig.

Aztán fizetik neked azt is, hogy tanulsz. Tehát a tanulási időszakot, amikor vagy 4 fázison keresztül tanulod magad, kb fél év - 1 év alatt míg önállóan nem tudsz vezetni alap fizetést kapsz, ami kb. annyi mint amit most kapsz. És csak bejársz az iskolapadba, tanulni. Tanítanak téged, kapod az anyagokat, és kapod havonta a mostani keresetedet.

Egy haverom megpróbált diplomásként mozdonyvezetőnek menni. A csoportja fele diplomás volt, másik fele iskolából jött kamasz, de akadtak (most figyelj) 50 év feletti férfiak is akik jelentkeztek tanulni. Ők is ott ültek velük az iskola padban. Végül nem az számított hogy ki volt már diplomás, és ki volt 18 éves frissen érettségizős: annak sikerült aki kitanulta a belét, és átment minden teszten. Aki elszánt volt eléggé.

Aztán vezethetik a menő vonatokat. Egyenruhában. Magas bérért. Tekintéllyel teli munkakör. Megbecsültség.

A helyedben meggondolnám.

tegnapelőtt 14:38
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

A mozdonyvezetőkhöz hasonlóan képezik egyébként a forgalmi szolgálattevőket, és a kalauzokat is. Ugyan az a fizetett oktatásos menet, csak valamivel könnyebb kivitelben.

Ők is jól keresnek ám.

tegnapelőtt 14:42
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
Haverom mikor végezte ott volt mellette egy öregebb fazon akinek az öccse elvégezte a mozdonyvezető szakmát, és egy képet küldött a keresetéről, 780 ezer forintos nettó fizu volt a képen kifizetve, ahogy jött a fizu sms, alatta pedig egy üzenet: "tanulj bmeg" Xd
tegnapelőtt 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!