Mi a teendő, ha szakmunkásként bánt a pénztelelenség, nincstelenség?
Szakmunkásként nettó 270et kapok, ami semmire nem elég.
Mérnöki karról anno kibuktam, volt sulistársaim nettó 6-700 nettókat keresnek mérnökként.
Bánt, ha gyerekem lesz akkor a nincstelenségbe, csóróságban fogom felnevelni.
Az elmúlt 5 évben mit tettél, hogy többet érj a munkaerőpiacon? Azok a kollégáid, akik többet keresnek, mit tudnak, amit te nem?
Az egyetemről azért buktál ki mert hülye voltál hozzá, vagy mert lusta voltál? Mert utóbbi esetben most már lehet hogy nem lennél lusta, hogy tudod mivel játszol. Ha nem is egyetemre menni, de valami pluszt tanulni lehet hogy tudnál és érdemes lenne.
Tudom klisés, de sosem késő tanulni.
1 jó példa a mozdonyvezető szakma.
Ha testileg nem vagy kifogásolható, és érzel magadban akkora szégyent a kereseted, karriered miatt, hogy elszántságot formálj belőle annyira, hogy bemagolj 1-2 több száz oldalas könyvet, a mozdonyvezető szakma kiút lehet számodra ebből az egész helyzetből.
A kezdők is nettó 600at keresnek, apám mozdonyvezető, már vagy 30+ éve, és 1 1 millió forint++ körüli a keresete NETTÓBAN. Én diplomás vagyok, ahogy a testvérem is, sose fogunk ennyit keresni mint ő. Maximum valami vezető pozícióban. Viszont kidolgozza a belét az igaz.
Úgy megy hogy átmész az elején néhány vizsgálaton, alap intelligenciát vizsgáló teszt, pszichológus, hallás, látás vizsgálat (nem kizáró tényező ha szemüveges vagy) ahogy apám elmondása szerint más alap betegségek sem, ha kezeled. Egy csomó munkatársának van valamije, cukorbetegség, ez-az, mind vezetik a mozdonyt még mindig.
Aztán fizetik neked azt is, hogy tanulsz. Tehát a tanulási időszakot, amikor vagy 4 fázison keresztül tanulod magad, kb fél év - 1 év alatt míg önállóan nem tudsz vezetni alap fizetést kapsz, ami kb. annyi mint amit most kapsz. És csak bejársz az iskolapadba, tanulni. Tanítanak téged, kapod az anyagokat, és kapod havonta a mostani keresetedet.
Egy haverom megpróbált diplomásként mozdonyvezetőnek menni. A csoportja fele diplomás volt, másik fele iskolából jött kamasz, de akadtak (most figyelj) 50 év feletti férfiak is akik jelentkeztek tanulni. Ők is ott ültek velük az iskola padban. Végül nem az számított hogy ki volt már diplomás, és ki volt 18 éves frissen érettségizős: annak sikerült aki kitanulta a belét, és átment minden teszten. Aki elszánt volt eléggé.
Aztán vezethetik a menő vonatokat. Egyenruhában. Magas bérért. Tekintéllyel teli munkakör. Megbecsültség.
A helyedben meggondolnám.
A mozdonyvezetőkhöz hasonlóan képezik egyébként a forgalmi szolgálattevőket, és a kalauzokat is. Ugyan az a fizetett oktatásos menet, csak valamivel könnyebb kivitelben.
Ők is jól keresnek ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!