Lehet valaki pszichológus aki maga is mentális problémával él?
Az enyem NAGYON GYANUSAN az volt. Monoton hangvetel, Viszonylag sokszor volt "rosszul", Amikor orvos (pszichiaterhez) mentem, ala kell irni a listat, es PONT az o nevet lattam elottem. Utana nekem kellett alairni. Most, hogy szorongott-e, vagy antipszichotikum (mert a monoton hangot az szokta okozni) kellett neki, azt nem tudom. Van szakkepesitese (elvileg) es tudott funckcionalni, nem volt gond. Viszont feltunoen olcso volt, egy orvos volt a "fonoke" es gyanitom, hogy mivel az orvosnak van Bt-je, ezert az alkalmazottja volt a pszichologus es abbol kapott + valamit mert egy helyen dolgoztak, plusz szolgaltatas igy. 6000Ft/50perc Forint volt gondoltam itt valami nem stimmel. De jol csinalta, viszont szamlat nem tudott adni amikor kertem, azt az orvostol kellett volna, ha jol emlekszem ezt a kerdest feltettem neki. De a vegen elkuldott (szuicid vagyok mar 6x probaltam kemenyen, tudom hiszi a piszi, pszichiater mondta en vagyok a Fold legszerencsesebb embere) ilyen félig morális szavakkal. Csak egy nap felhivott a buszon ültem, es ennyi. Annyit mondott, hogy "akkor viszony hallasra".
Az orvos meg lecseszett, hogy mit tettem vele en meg csodalkoztam, hogy mi a fene. Szoval ott valami Bt.-t kapcsolat sot annal tobb de nem romantikus nem gazdasagi, hanem szorosabb kapcsolat volt es lehet EN mentem tul melyre, mert sokat en kerdeztem vissza. Mondtam neki tenyeket amikre nem tudott igazan valaszolni csak "ez nem igy van mert..." en meg mondtam "igen, de akkor miert vannak meszarlasok, miert volt kereszteshaboru, on meg azt mondja az ember nem ilyen eroszakos es van benne egyfajta aggressziv indulat". Pedig ez teny. Valaki "ellopja" a csajodat, a srac nem kedves lesz, hiaba megerto, melyen legmelyen aggressziv, duhos. De ez csak egy pelda.
Lehetni lehet, biztosan vannak is ilyenek, de nem hiszem, hogy hasznos és sikeres leszel. Hogyan akarod a gyógyulás útjára terelni a beteget, ha magad se jártad végig azt az utat? Honnan ismered fel, hogy tényleg gyógyul vagy csak kamuzik neked vagy rossz irányba halad? Visszarántanád. Hogyan lennél vele empatikus? Hogyan élnéd át vele a katarzist, amikor meggyógyul?
A tankönyvekben nincs benne minden.
Esélyed van, ha előbb elégséges szinten tudod (terápiában) kezeltetni a problémáidat, még ha úgymond nem is "gyógyulsz meg", mert szigorúan véve nem mindenből lehet.
Enélkül max. rossz szakember lehetsz, aki minden második kliensben a saját, magába fojtott kínjait látja bele, rosszul vonódik be a kliens problémáiba, nem bírja kezelni a viszontáttételt, azaz érzelmileg éretlenül és szakszerűtlenül reagál, akármennyire nem ez a szándéka és akármilyen sokat is tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!