Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus tudna segíteni...

Pszichológus tudna segíteni lakhatási problémával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Online pszichológusra gondoltam, aki segít, mert már nem tudok aludni és hónapok óta egy őszinte mosolyom nem volt. Hozzáteszem terhes vagyok első babámmal, 2 hóbap múlva szülök és a legboldogabbnak kellene lennem most.

A problémám az, hogy a párommal nem tudtunk dűlőre jutni abban a kérdésben hol éljünk. A szüleim elköltöztek a dunántúlra és testvérem is. Párom nem akart menni, őszintén én is szívesen maradtam itt, ezzel nem volt gond.

Párom meghagyták szülővárosomban a házukat, abban éltünk 2 évet. Én kiegyensúlyozott és boldog voltam ott.

Azonban a pàrom nem. Ő szeretett volna nagyobb kertet, mihamarabb sajàt házat és mindennap hallgattam a szenvedését.

Sokat beszéltünk azon hol éljünk és ő nem akart maradni a szülővárosomba és tudtam jól szeretne visszamenni a falujába lakni, ahol mindenkit ismer, ahol a szülei, testvére, unokatesója blabla. laknak és ahol olcsón, nagy kertes háza lehet.

Én sajnos bele mentem ebbe, mert tudtam, hogy ígyis úgyis egy életen àt az lesz, hogy ő ebben a faluban akar lenni. Nagy tervei vannak. Pl. Akár polgàr mesternek jelentkezni itt és amilyen gagyi a felhozatal szerintem esélye is lenne.

A probléma, hogy megvettük a házat, semennyi pénzünk nem maradt. Most azonban én lettem boldogtalan. Nem akarok itt élni. Minden porcikam tiltakozik.

Sose éltem még falun és ez nem nekem való. A városban már nem maradt senkim sajnos, de még is jól éreztem magam ott.

Jelenleg nem tusom mennyi idő múlva lesz pénzünk autóra nekem, de rosszul vagyok attól, hogy be kell utaznom busszal vagy majd a drága benzint fizetni és autóval, hogy vásárolni tudjak. Rosszul vagyok attól, hogy különben egy hetet kell várnom, hogy bevásároljunk és ott hagyjunk egy rahedli pénzt, mert akkor mindent is előre veszünk.

Én kb. A kis város központjába laktam és naponta vagy 2 naponta mentem vásárolni. Napi 3x kutyust sétàltattam a közeli kastélykertben, parkban. Olyan helyen laktam, ahol ha kinéztem az ablakon mindig láttam mozgást és valahogy én ezt nagyon szerettem.

No már most ha kinézek az ablakon egy nagy mezőt látok. A kutyusommal sehova! Se tudok kimenni, mert itt minden kutya megugat és csak a főúton tudok menni, ami veszélyesy mert gyakran jön autó és akkor mehetek a nyakig érő sàrba.

Én is szeretnék nagyobb kertet, virágokat, gyümölcsfàt, de nem ilyen áron.

Teljesen kiszolgáltatottnak érzem magam. Pàrom szülei is oda-vissza vannak, hogy itt lakunk. Mindennap eljönnek egy picit, hogy épp valamit adjanak.

1 láda krumplit, másnap almàt, kenyeret, zsemlét, tejet....

Apósom még hozzá nyugdíjas és mindennap hívnak, hogy mi a program másnapra és állandóan mindenhova el akar kísérni autóval, hogy ne kelljen buszoznom. Ígyis tisztára gáznak érzem, hogy mindenért már most utaznom kell 40-50 percet, mert hamarabb kisbolton kívül nincs más, de még ennyire se tudok önálló lenni. Ma is elgyalogoltam a buszmegállóba, de mielőtt jött volna a busz apósom már jött is autóval, hogy ő elvisz. Nyilván megmondhatom neki, hogy nem akarom, hogy bevigyeny nem akarom, hogy házhoz hozzon nekem kenyeret, tejet, tojást, szeretnék önálló lenni, eddig is megoldottam, de valahogy az egész élethelyzet most teljesen abszurd nekem és úgy érzem, mintha álmodnék és ez még viccnek is rossz.

Én meg azt érzem a házban fogok szétposhadni. Itt amúgy csak óvoda van, nem tudom mit fogok tudni felmutatni a gyerekemnek itt, csak a párom fog tudni.

Nagyon bánom, hogy nem tudtam kiállni magamért, hogy én nem akarok eljönni a vàrosból.

15 millióért vettük. Ennyi pénzünk volt. Plusz 10 millió babavàróból felújítottunk.

Milyen lehetőségem van? Rá fog menni a párkapcsolatom?

El akarok innen menni és a sajàt életemet élni.

jan. 5. 02:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Szüleim*** hagyták meg szülővárosomban a házukat, abban éltünk kèt évig. Párom a végére azt mondta neki is fognkicsit hiányozni a kisvàros màr ő is megszokta, de oda vissza van a kis falujáért és a nagy kertjéértm
jan. 5. 02:49
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Ezt a babavárot ezek miatt a történetek miatt kene betiltani. Konkrétan a ház miatt van a gyerek.
jan. 5. 05:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Szerintem se jó ez a babaváró. Amikor összejött a baba egyből felvettük és pont eladó volt ez a ház, de bár ne lett volna.

Azonban ismerek olyat, aki jól járt és tényleg olyan házat vett belőle, ami megéri és jó.

Ezt az a baj kb. Eladni sem egyszerű. A mi problémánk meg, hogy mások az igényeink.

Én azt hittem fogok tudni alkalmazkodni, de nem tudok, mert nem tetszik.

jan. 5. 07:37
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
És nektek lesz gyereketek... Igazságtalan az élet nagyon. :/
jan. 5. 08:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Itt az a legnagyobb probléma, hogy ezeket nem a párodnak mondod. Gyereketek lesz, együtt éltek évek óta, és képtelen vagy vele kommunikálni. Hogyan fogtok így a gyerekkel kapcsolatos kérdésekről vagy bármi más fontos dologról beszélni? Hogyan fogtok megállapodni bármilyen döntésben, ha nem fejezed ki, mit szeretnél? Mondjuk azt sem teljesen értem, hogy a párod hogy nem látja, hogy ennyire rosszul érzed magad, de úgy tűnik, te sem igazán mondod neki.
jan. 5. 10:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Én amióta itt vagyok 1 percet se mosolyogtam, de nem veszi észre.

Őszintén kialakult terhességi májbetegség, epepangás, ami miatt borzasztóan szarul érzem magam, nem alszok 1 percet sem, mert őrülten viszketek a bòrbe kijutó epesav miatt. A túl magas epesav szint meg hirtelen szív leálládt okozhat a babának. Így szerintem ő annak tudja be a kedvtelenségem.

:(

Egyébként mikor megvettük a házat én még bizonytalan voltam benne jó lesz-e. Azt láttam, hogy sok fiatal költözik ide. Párom tesójáék is jól érzik magukat meg hogy pàrom unoka tesójáék is ide költöztek és boldogok.

A párom mindig oda-vissza volt a falujáért, hogy ő itt milyen boldogan élt és hogy szerinte egy városban a gyerekek unatkoznak, nehezebb barátkozni blabla. Itt meg majd milyen jó lesz, hogy az utcában lesznek barátai és biztonságban kiengedhetjük majd blabla.

Azonban mikor megvettük jött az elbizonytalanság, bedepiztem, mondtam a páromnak, hogy én ezt nem szeretném, ne újítsunk, maradjunk ott, ahol vagyunk a szüleim régi házába.

Én már annyira megbékéltem az ott léttel még úgyis, hogy senkim nem maradt ott. Mindennap kijàrtam sétálni, szereztem baràtokat. Imádtam bevásárolni. Most meg hogy epepangásom van alig ehetek valamit és a vásárlás is szörnyen nehezített.

Én itt nem akarok kimenni sétálni. 1 nagy meg 2 kicsi mellék utcából áll a település. A nagy út az egy kört alkot igazából. Nekem nincs kedvem itt körözgetni.

Ahol laktam imádtam a parkokat, van jó suli, uszoda még lovagolási lehetőség is. Bàr ez főleg a gyermeknek lenne jó.

Sajnos még is belementem, hogy akkor kezdjük meg a felújítást, ha már megvettük és áhhh így hogy itt vagyok borzasztóan boldogtalan vagyok, nem a sajàt életemet élem.

Látom, hogy a párom milyen nagyon boldog.

Mindig tervezi, hogy ezt azt csinálja. Munka után alig várjay hogy gazolja a kertet meg a szomszéd mezőt,h szebb legyen nekünk.

És szeretne majd gyümölcsöst, veteményesty díszfákat. A kisvárosban kb. 300nm2 kerten nem tudtunk semmit csinálni.

És őt zavarta, hogy unatkozik mikor hazaér.

Én ezért is gondolkodtam pszcihológuson, mert nem tudom tényleg mi tévő legyek, ha én nem érzem itt jól magam. Legszívesebben mennék vissza a kisvárosba a kisbabánkkal és bíznék benne, hogy a pàrom velünk tart.

Szomorú vagyok, mert a gyereknek nem ilyen anyára van szüksége, aki 1 percet se tud mosolyogni és örülni az életnek és amilye van.

Úgy érzem, hogy nem az én életemet élem. Teljesen kiszolgáltatott vagyok. Nagyon sokst kell jàrnom az epepangàs miatt orvosról orvosra.

De autó nélkül, amire nincs is most egy jó darabig pénzünk nem is tudok elmenni, mert rizikós az átszállás.

Így mindenben párom apukájára vagyok hagyatkozva, aki imádja, hogy furikázhat, de én rosszul vagyok ettől, h utána pl. Nem mehetek el egy kicsit levegőzni 1 magam pl. Egy parkba ahol mindenki békén hagyy vagy vásárolni nyugodtan.

jan. 6. 05:00
 7/7 anonim ***** válasza:
81%
Ha megszüetik a baba, nem lesz időd ilyeneken agyalni. Amúgy meg tudlak érteni teljesen, én a fővárosból költöztem egy pest megyei kisvárosba, el sem tudnám képzelni, hogy ennél is kisebb helyre menjek.
jan. 7. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!