Súlyos élet krízis. Ti mit tennétek a helyemben?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Szüleim elváltak, apu szerfüggő, nem tartjuk a kapcsolatot vele 4 éves korom óta. Anyuval élek. Életem első 14 évében még jól is mentek a dolgok, aztán anyu krónikus beteg lett, munkaképtelen, leszázalékolt. Rokkant nyugdíjból élünk+segélyek ami nem túl sok, sokszor van hogy nincs mit enni hónap végén, kikapcsolnak szolgáltatásokat mert nincs fizetve a számla. Évek óta kijár a családsegítő hozzánk. Első sorban azért mert 15 évesen öngyilkossági kísérletet követtem el. Azóta sem vagyok túl jól igazából, elnyel a depresszió, ebből adódik az hogy semmi energiám nincs semmire, többek között takarítani sem, így nem a legtisztább a lakásunk. Anyu nem sokat tud segíteni a betegségéből kifolyólag. Rám van maradva a főzés, takarítás, mosás, minden szinte teljesen. Rokonok messziről eljerülnek minket, mert potenciális baj forrásnak látnak. Emellett iskolába is járok. 11. osztályos vagyok. Nehezen töltöm be az összes feladatom. A városgazda fülébe jutott hogy kosz van (szolgálati lakásban lakunk) és mostmár ők is gyakran kijárnak hozzánk. A hölgyek azt pedzegetik hogy ki akarnak minket rakni amint megleszek 18, és hogy eddig is megtették volna már csak kiskorút nem tehetnek az utcára, ezért nem mondták még fel a szerződést. Közben a behajtó cég is a nyakunkban van nem törlesztett kölcsön miatt. Tiszta stressz vagyok. Ilyet tényleg tehetnek vagy csak fenyegetés? (Nappali) iskola mellett találhatok valami melót? Ha igen hol érdemes keresni? Tudok azon kívül valamit csinálni hogy jótékonysági szervezetről jótékonysági szervezetre járok? A behajtási dolgot sem értem mi fog történni. Nem rég kaptuk az első levelet. Nagyon félek. Anyu teljesen gyerekként kezeli, nem lehet vele beszélni ezekről, pedig engem is érint. :((nov. 5. 15:36
11/21 anonim válasza:
Ezt hívják úgy hogy totál szívás...😔😌 Van is ilyen sorozat! Hát nem tudom hogy te kiskorúként mit tudnál tenni. Sok szegény lány csinálja hogy hozzámegy egy pénzesebb pasihoz. De te még nagyon fiatal vagy! Basszus hogy segíthetnék...🙁
12/21 A kérdező kommentje:
Helyzetjelentés: Most tudok írni, mivel nincs otthon áram. Most egy barátnőmnél vagyok. Megpróbálok mindenre reagálni. Nem öröklök semmit, csak tartozást, akkor meg tudtommal lehetőség lemondani az örökségről. De lehet rosszul tudom. Esti iskolába átmenni nem igazán opció mert autista vagyok és SNI-s, és szükségem van fejlesztő órákra hogy számomra is lehetséges legyen az érettségi mint gyengébb képességű. Ezt a mostani iskolám biztosítja. Meg ugye az esti fizetős, így felejtős. Nyílván majd ehhez mérten kell munkát keresnem is, ami ismét nehezítés. Anyu számlája jelenleg incasso alatt van évekig nem fizetett tévészolgáltatás miatt. Banknak próbáljuk visszafizetni a kölcsönt, mert sajnos behajtás (kipakolás) előtt állunk. Kölcsön kértem rá pénzt barátnőmtől. Jövő hónapban megadom neki. A város gazdával próbáltam beszélni, de nem igazán hatja meg a dolog, mert anyukám nem mutat hajlandóságot tenni az ügy érdekében hogy maradhassunk. (Bent dohányzik, ebből van a legnagyobb baj.) Amit én tudok megteszek. Azóta összeszedtem magam és kitakarítottam. Meleg ebédet kapunk heti 3x, annyit tudunk megfizetni. Többi nap vajas kenyeret eszünk. Február végén töltöm a 18-at, így szerintem már nincs értelme a nagykorúsításnak. Gimibe járok. Tartozás olyan 500 ezer körül mozog. Holnap megyek anyuval bankba ezzel kapcsolatban, hogy kérhetünk e esetleg kissebb részletet mint 30 ezer. Ballagó ruhámra is most kéne az első részletet beadni, de fizikai képtelenség. Írtam osztályfőnöknek. Ez most így az állás. Nagyon sok privátot kaptam egyébként önjelölt kerítőktől, ezekre értelem szerűen nem reagáltam, és továbbra sem fogok, ne írjon senki ezzel kapcsolatban.
nov. 14. 20:41
13/21 A kérdező kommentje:
A hasznos válaszokat pedig köszönöm, ment a zöld!! >:DD
nov. 14. 20:43
14/21 anonim válasza:
Ne kérj kölcsön anyu tartozásaira, mert téged is eladósít. Tanulj és oszd be az erődet, de ne áldozd be a jövődet.
15/21 A kérdező kommentje:
Muszáj vagyok vagy kipakol a végrehajtó, ami nekem is nagyon rossz lenne.
nov. 14. 22:10
16/21 anonim válasza:
Februárban 18 leszel. Van ugyan az a bizonyos moratórium - nem tudom, hogy pontosan meddig tart -, de ha kiraknak benneteket onnan a dohányzás miatt, anyád hogy tervezi a jövőjét? Van jövőképe?
17/21 anonim válasza:
#15: Nem te tartozol, tehát az ingóságaidra nem teheti rá a kezét a végrehajtó, ne hagyd magad. Ha eladósítod magadat, akkor viszont téged is elkezdenek megtalálni és visznek mindent, se TB-d nem lesz, inkasszóval a bankszámládon meg dolgozhatsz ingyen, amíg bírsz, mert a plusz behajtási díjak, kamatok miatt sose fogy el a tartozásod.
18/21 A kérdező kommentje:
Mi az az ingóság pontosan? Anyunak semmi jövőképe, nagyjából 1 éve van hátra amúgy is. Nem érdekli különösebben én hogy oldom meg, pedig nagyon sokat sírok, hogy félek mi lesz... Annyit mond hogy megoldom valahogy.
nov. 15. 09:12
19/21 anonim válasza:
Az ingóság - nagyon leegyszerűsítve - az az, ami mozdítható. Vannak bizonyos dolgok, amit a végrehajtó sem vihet. Tűzhely, hűtószekrény, ágy, ilyesmi. (Tehát amik kellenek a mindennapi élethez. De viszi a tévét, a festményt, az ékszert, a bundát. (Gondolom, nálatok ilyesmi nincs,..) Ami bizonyíthatóan a tiéd, azt nem viheti. (Telefon, laptop) Mert nem te vagy az adós.
20/21 anonim válasza:
Az iskoládhoz - ahol tanulsz -, tartozik kollégium? Ahol lakhatnál, amíg legalább leérettségizel? Az osztályfőnököd tud arról, hogy milyen nagy bajban vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!