AZ OCD elofordulat csak fejben, hogy peldaul nem tudsz leszakadni egy gondolatrol?
Figyelt kérdés
nov. 1. 07:22
11/19 anonim 

válasza:

Figyelt kérdésként jelöltem meg, de elfelejtettem rá válszolni. Ha eddig esetleg nem tudtad meg, igen, előfordulhat csak fejben is.
12/19 A kérdező kommentje:
oke ebbol ugy latom semmi hasznos nem lesz, ilyen tuneteim vannak, benne van az anamnesis-ban is, nem tudom, hogy fiatal koromban mar ott volt-e, nem figyeltem, most sem emlekszem mar ra mit csinaltam 5 evesen. Fejezzuk itt be szerintem, mert ping-pong lesz ebbol.
jan. 24. 09:59
13/19 anonim válasza:
9-ez a baj a skizofrenia , rettegek hogy kialakul majd
14/19 anonim 

válasza:

#13 Ez viszont egy külön OCD-s kényszergondolat, ha tudsz angolul nézz utána van aki a skizofrénia kialakulásától retteg, van aki attól hogy ő egy pszichopata stb.. ez minden kényszergondolat ami csak a saját fejedbe létezik, de sose leszel az. Egy skizofrén nem fél attól hogy az/az lesz. Ugyanígy van egy vállfaja az OCD-nek ahol attól félsz hogy ped@fil vagy, de közben ez is csak egy kényszergondolat ami megijeszt, de egy ped@fil szintén nem szorong azon hogy ő az e.
15/19 anonim válasza:
Félek attól, hogy skizofrén vagyok, félek attól, hogy pszichotikus állapotba kerülök és bántanám a szeretteimet, félek attól, hogy pszichopata vagyok, félek attól, hogy a kontrolt el vesztem és szintén bántanám a szeretteimet akiket imádok.. tönkre teszi a boldogságom és a fitalságom
16/19 anonim 

válasza:

Teljesen érthető, hogy megijesztenek ezek a gondolatok, és félsz tőlük, de ez nem a valóság. Az OCD-s gondolataid ijesztenek meg, de ezek nem a te gondolataid, hisz azért okoz neked szorongást, mert énidegenek ergo sose tennéd meg őket. Ha egy pszichiáternek ezeket felvázolnád ugyanezt mondaná. Ameddig rettegsz ettől, és félsz hogy igaz lehet addig táplálod a szorongásod sajna amint képes vagy elvenni tőle az energiát mondhatni “viccként” kezelni úgy a szorongás, és a kényszergondolat is csökkenni fog. Hidd el nekem 4 éve ugyanezen mentem át..
17/19 anonim válasza:
Érdekes mért ha vissza emlékszek voltak ilyen olyan agresszív gondolataim de észre sem vettem és örökké viccnek fogtam fel és el vicceltem akkorjában és akkor 1-2 másodperc és el is tüntek, de most pár honapja nagyon meg ragadtak a fejembe és megijesztettek
18/19 anonim válasza:
Szia én is ocd val küszködők nálam úgy fordul elő hogy kikell mondanom magamba egy szidást Jézusról nem tudom miért pont így alakult ki de ezt dobta a sors megpróbáltam másik szóval is de mással nincs ocd csak ezzel az eggyel nagyon nehéz vele együtt élni de minden nap eszembe jut ez az egész nagy kibaszás ez a betegség
19/19 anonim válasza:
Nem akarok trágár szavakat használni de ez a fasszopo ocd nekem vallásos szavakkal jött létre igazából okozott egyszerre skizofréniát meg pszihozist az biztos hogy ez nem játék én 1 éve szenvedek vele nem tudom ez meg meddig fog menni jovoheten indulok terápiára ha az se segít megolom magam elég kárt tett már bennem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!