Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » AZ OCD elofordulat csak...

AZ OCD elofordulat csak fejben, hogy peldaul nem tudsz leszakadni egy gondolatrol?

Figyelt kérdés

nov. 1. 07:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a "csak fejben"-t úgy érted, hogy kompulziók, vagyis külső megfigyelő által is észlelhető kényszercselekvések nélkül, akkor igen. Nekem is ez csak obszesszív típus van.
nov. 1. 07:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen évek óta ebben vagyok én is, és jó pár sorstársam valakinél nincs feltétlen kényszercselekvés, vagyis van csak "gondolatban". Mocskos egy probléma ez az OCD sajnos.
nov. 1. 07:58
 3/19 A kérdező kommentje:
az van a zarojelentesben hogy anankasztikus vonasokkal aztan megneztem es azt dobta ki hogy ez az OCD csak regi neve ez is igaz marmint hiteles hogy ez a ketto ugyanaz?
nov. 1. 08:10
 4/19 jeverezi ***** válasza:
100%
Pont ez a lényege
nov. 1. 15:28
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Nincsenek kényszeres cselekvesem de egy gondolatot honapokig képes vagyok forgatni megállás nélkül
nov. 1. 22:56
 6/19 anonim válasza:
79%
Hogyan lehet kigyógyulni ?
jan. 23. 23:01
 7/19 anonim ***** válasza:
#6 Őszintén? Szerintem sehogy csak megtanulni élni vele és kezelni..
jan. 23. 23:06
 8/19 anonim válasza:
De hogy jöhetett egyik napról a másikra ezek a kényszergondolatok nem értem…
jan. 23. 23:17
 9/19 A kérdező kommentje:
Ugy ahogy a skizofrenia is tunetmentes lehet akar 32 eves korig es elojon 40 evesen...
jan. 24. 09:51
 10/19 anonim ***** válasza:
#8 Nekem pontos emlékeim vannak a sajátommal kapcsolatban mikor kezdődött el, de ahogy visszagondoltam lehet már voltak rá utaló jegyek gyerekkoromban is. Egyébként ugyanúgy akár egy hirtelen szívroham sajnos az esélye mindenkinek meg van rá persze biztos genetikailag lehetsz rá hajlamosabb, de attól függetlenül sajna csomó betegség hipp-hopp megjelenik nem megelőzhető. Úgy ahogy vannak sajna olyanok akik meghalnak 40-50 évesen rákban úgyhogy sose dohányoztak, nem ittak, egészségesen éltek, nem stresszeltek, és vannak akik 80-90 évesen se demensek nem szednek gyógyszert aktívak stb..
jan. 24. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!