Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kábítószer függőt el lehet...

Kábítószer függőt el lehet vitetni elvonóra vagy kell a bele egyezése?

Figyelt kérdés
évek óta csinálja és mindent is elad érte el tudom vitetni ??? vagy ha rendőrt hívok elviszik?
ma 01:44
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Tökmindegy hova viteted, semmi nem fog változni.

Nézd meg a Toxikoma filmet.

Minden függőséggel - de különösen igaz ez a kábítószerre és az alkoholra - való felhagyásnak az első számú lépése, hogy a függő eldönti, hogy nem akarja tovább csinálni. Amíg ez nem történik meg, BÁRMIT csinálhatsz, semmi nem fog változni.

Elhagyhatod, utcára teheted, verheted, bánthatod, tilthatod tőle az egész világot, ő akkor is tovább fogja csinálni.

ma 06:06
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Rehab csak azokat veszi fel, akik saját elhatározásból szeretnének leállni.
ma 06:42
 3/4 anonim ***** válasza:
szerintem ne mezei filmekbol vonjunk le kovetkeztetest, azon olyan mintha valami tirpak proli ide bebofogne valamit. Kiveve ha hiteles dokumentum film es tanulsagos.
ma 07:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem láttam a kérdéses filmet, de az egyesnek igaza van, a függőség így működik. Amíg a függő nem dönt úgy önszántából, hogy le akar szokni, addig csinálhat vele bárki bármit, nem fog megváltozni.

Akarata ellenére csak akkor fognak valakit elvinni és pszichiátriára "bezárni", ha ön- vagy közveszélyes. Pl. öngyilkosságot kísérel meg, vagy nyilvánvalóan zavart elmeállapotban erőszakosan viselkedik, fenyeget vagy bánt másokat. Ha csak függő de amúgy éppelméjű, akkor nem fogják és nem is lehet akarata ellenére bevinni vagy benn tartani.

ma 08:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!