Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt már ilyen érzésed? Hogy...

Volt már ilyen érzésed? Hogy lett kezelve? Vmilyen betegség tünete volt, vagy csak ez jelent meg?

Figyelt kérdés
Furcsa, álomszerü érzés, másképp érzékelem a külvilágot, a hangokat érzékenyebben, hangosabban hallom, érdekesen látok. Emelett érdekes gondolataim vannak, irreális gondolatok.
2010. nov. 4. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehet hogy beszivtál?!
2010. nov. 4. 21:46
 2/11 anonim ***** válasza:
skizofrénia?
2010. nov. 4. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Milyen irreális gondolatok?

Fejtsd ki kicsit bővebben, mert ez így ráillik számtalan dologra.

2010. nov. 4. 22:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Túlaggódás, hogy pl nem sikerült a palacsinta, nem tudtam ésszel felfogni hogy lehetett, vki ezt direkt csinálja velem, majd 3 napig nem főztem, újraolvastam a receptet és csak elnéztem. Aztán amikor nagyon magamon kívül vagyok, akkor pl, hogy a barátomat csak beképzelem magamnak, valójában magamban beszélek az utcán, ez kb 2 percig tartott, de ijesztő volt. Meg, hogy kiugrok egy autó elé, akkor megtudom, hogy tényleg ott vagyok e ahol vagyok. ilyesmik.
2010. nov. 4. 23:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem szivtam be :D Bárcsak csak ennyi lenne a baj, néha úgy érzem, mintha be lennék szívva, de vmi nagyon rossz anyagtól.
2010. nov. 4. 23:02
 6/11 A kérdező kommentje:
A skizofrének hallanak hangokat is, kérdezte is az orvos, nem e hallok, de nem. Csak az alap hangokra vagyok érzékenyebb ilyenkor.
2010. nov. 4. 23:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Skizofréniából is többféle van.
2010. nov. 5. 00:42
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megnyugtattál :S
2010. nov. 5. 09:09
 9/11 anonim ***** válasza:

"Furcsa, álomszerü érzés, másképp érzékelem a külvilágot, a hangokat érzékenyebben, hangosabban hallom, érdekesen látok."

A kezdődő pszichózisnak vannak ilyen tünetei.

2010. nov. 7. 18:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Ó, de csodás :S Amúgy rájöttem, hogy régen is voltak ilyen érzéseim, csak most nagyon gyakran jöttek és elviselhetetlen volt, ezért mentem az orvoshoz. Amúgy rendkívül érdekelnek a pszichotikus betegségekkel foglalkozó műsorok, tömeggyilkosok meg ilyesmik, de nem onnan vettem a tünetet. Nem is hallottam még mástól ilyet. Akkor lehet, hogy valós a félelmem, hogy egyszer én is bekattanok és megölök vkit :S Na mindegy, csak kezeljenek, akkor nem lehet baj, talán.
2010. nov. 7. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!