Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok visszahúzódó,...

Miért vagyok visszahúzódó, hogyan lehet változtatni rajta?

Figyelt kérdés

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az élet számos területen képtelen vagyok bátor lenni, döntéseket meghozni stb.

Pl. Párkapcsolat, pontosabban annak kialakítsa. Már a randizás, kezdeményezés sem megy. Talpraesetlen vagyok teljesen. Nem részletezem, de leír mindent szerintem. De ugyan így szexualitásban sem, felvállni az érzéseimet, amik izgatnak stb. Vagy az élet más területen is igaz ez, pl munkaváltás, barátok szerzése, megtartása.. Igazából régen is így volt, gyerekként még a boltban az eladóhoz sem mertem hozzászólni.

Mitől, hogyan tudnék kilépni a komfortzónából, megváltozni, sokkal szabadabban élni? Nektek mi segített? Mit tettetek az egészségetekért amitől jobb lett?

Köszönöm előre is!

okt. 23. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Írásod arra utal, hogy kb 20-as éveid elején járó srác vagy.

Jó lenne tudni, mikortól kezdted el ezt érezni és eddig milyen kísérletet tettél arra, hogy ez változzon.

okt. 23. 14:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg lelki alkat kérdése, talán szociális szorongásról van szó, ami adottság.
okt. 23. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ezt akár én is kiírhattam volna. Szociális szorongás lehet. Nekem sem megy a barátkozás, ha beszélek egy ismerőssel vagy legyen az bárki nem tudok szemkontaktust tartani, nézek össze vissza, remeg a lábam. Próbálok ezen változtatni de nem könnyű sajnos. Bár nálam ez visszavezethető bizonyos dolgokra, de akkor is rossz. 😕
okt. 23. 15:36
 4/4 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az a mondás segített pl., h az élet a komfortzónan túl kezdődik.

Ezen kívül sportolj, bármit, csak rendszeresen, legalább heti háromszor, pláne, ha küzdősportolsz vagy harcművészetet választasz, akkor még gyorsabban tudsz változtatni a helyzeteden!

Ráadásul onnantól kezdve, hogy kiírtad ide a kérdésedet, akkor az azt jelenti, hogy megvan magadban az igény a változásra. A változás első lépése a szándék, ami már megvan benned, ezek szerint. Akkor most már csak el kell képzelned, hogy milyen szeretnél lenni, akár le is írhatod ide vagy magadnak, végül pedig valósítsd is meg: légy az, aki szeretnél lenni! Közben azért ne feledd, hogy a bőrödből nem tudsz kilépni, tehát érezned kell, hogy mit tudsz megtenni a változásért, és mi az, ami már túlzottan nem te lennél. A változás mindig félelmetes, mert ismeretlen, de érzed a hívást, hogy nem jó neked úgy, ahogy vagy, hát változtass! Apró lépésenként! Ne egyszerre akarj teljesen megváltozni! Válassz ki egy kihívást, és fókuszálj annak leküzdésére, és ne is lépj tovább addig, míg ama egy jelenlegi legnagyobb kihívásod már könnyedén nem megy és el nem felejted, hogy mekkora kihívás volt akkor, amikor kiírtad ezt a kérdést!

okt. 28. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!