Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más pszichiáternél is így van?

Más pszichiáternél is így van?

Figyelt kérdés
Ma voltam, már csúszásban voltak az időpontok, csomó várakozás után bejutottam, gyorsan elmondtam a panaszaimat, mindre nem is volt idő, aztán kaptam egy gyógyszert, jöjjek vissza 2 hét múlva. Persze örülök, ha javulok, de azért mégis... el se mondtam minden panaszom, bár lehet, hogy az orvos ért hozzá, és elég volt neki annyi ami gyorsan az eszembe jutott.
2010. nov. 4. 17:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ők a pénzükért ülnek ott! Velem is így volt. Rezzenéstelen fapofával végighallgatta a panaszaimat, néha próbált megértően bólintani. Feltett 1-2kérdést, hogy pl. "Szerinted miért történt..?" "Te mit gondolsz..?" De jártam már olyan pszichiáternél, meg pszichológusnál is, aki aztán végképp nem kérdezett semmit, csak kérdezte, hogy mikor megyek legközelebb. (tudod, a PÉNZÉÉRT kérdezte!! de többször nem mentem, mert a falnak is elmondhatnám ennyi erővel)
2010. nov. 4. 17:40
 2/12 anonim ***** válasza:
A pszichiáter csak gyógyszert ír, néha meghallgatja az embert, de tök felesleges, egy kutya minden pszichés beteg. Ha depressziós akkor antidepresszánst ír, meg nyugtatót, aztán viszont hallásra. Keress egy jó pszichológust, akivel el tudsz beszélgetni a problémáidról, és akkor egy idő után nem lesz szükséged gyógyszerre sem. Tapasztalat.
2010. nov. 4. 17:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Na mit gondolsz miért rendelt vissza két hét múlva, nem a két szép szemedésrt, hanem azért, hogy kívncsi rá, hogyan hat a gyógyszr, hogyan érzed magadat tőlle. Vannak jó pszichiáterek is, nem kell általánosítani.
2010. nov. 4. 17:49
 4/12 anonim válasza:
Ha problémád van, szerintem először pszichológushoz menj el,nem ad gyógyszert csak beszélget veled.Saját tapasztalat, de nekem nagyon sokat segít-segített.Ha nem jó az egyik, próbálj ki más pszichológust is.Na persze pénzed is legyen hozzá!
2010. nov. 4. 17:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Az esővel értek egyet. Én is jártam. Fél óra 6000 Ft. A végén már azt mondtam amit hallani akart.Így "szépen javultam".Majd rájöttem jobb ha magam segítek magamon.

Szerintem ritka a jó, lelkiismeretes szakember. Nekem lehúzás szagú ez az egész.

2010. nov. 4. 18:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de ez ingyenes volt, rendes szakorvosi rendelőben. Remélem 2 hét múlva több ideje lesz, meglátjuk. Igazából nem a lelki panaszaimmal akartam elárasztani, hanem a tünetekkel, elég sokféle dolog van, féltem is, hogy kihagyok vmit, de hát idő se volt rá, így kihagytam párat. Tényleg nagyon sok beteg jár oda, úgy lett beszorítva egy időpont, mert 22én mentem volna, csak rosszabodott az állapotom. Hát meglátjuk mi lesz 2 hét múlva. Éreztem az orvos arcán, hogy kezdett aggódni a tünetek miatt, nem csak pánikbetegség, ahogy régen is volt, egész más van most, és mondta is, hogy nem tudja milyen gyógyszert adjon, lehet, hogy erre más kell, de próbáljuk meg a régit, hátha beválik. Kicsit meg is ijedtem mi lehet a bajom, ha másik gyógyszer kell :S Amúgy amit szedtem az szelektív szerotonin-visszavételgátló volt, cipralex. Talán nem zakkantam meg teljesen :S
2010. nov. 4. 21:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Kérlek, amig még időben vagyunk, kattints Szendi Gábor nevére a neten, mert kicsinálnak Téged!!!!!!!Képezd magad egy kicsit, más megoldás is van mint a sok antidepresszáns. Volt már aki leugrott a 10.-ről, mert ugy hatott rá a gyógyszer.
2010. nov. 4. 22:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Én gyógyszer nélkül tartok úgy, hogy leugrok, talán nem lesz ennél rosszabb, bár fokozhatják az öngyilkossági gondolatokat...Utána fogok azért olvasni. magam se tudom mi a jó megoldás, kissé kétségbe vagyok esve.
2010. nov. 4. 23:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerencsésebb ha pszichológus és pszichiáter is kezel egyszerre.
2010. nov. 5. 07:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Szakrendelőben mindenhol így van. Szerintem 2 kezem elég lenne, hogy a TB-alapon dolgozó JÓ pszichiátereket megszámoljam. Persze magánban teljesen más, azért a legtöbb pszichiáter magánba több időt és odafigyelést ad a betegnek, mint szakrendelésen. Csúnya dolog ez, de valahol érthető.

TB-alapon a pszichológus is átmegy falba, rohadt sok ember, rohadt kevés idő, és kevés fizetés. Miért érné meg odafigyelni a betegre? Persze, mert ezt a szakmát választotta, és ez lenne a dolga. De mikor otthon filléres problémákkal kell törődni, akkor naná, hogy nem tud odafordulni egy olyan beteghez, aki nem fizet. Mert amit ezért a munkáért az államtól kap, az kb. egyenlő egy pofonnal. Ha nincs pénzed magánban próbálkozni, akkor tényleg sokkal jobb, ha magadat képzed, és a dokihoz csak a receptért látogatsz el, és nem vársz mást.

2010. nov. 5. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!